druzinski kredit
Pozdravljeni!
Mene izrecno zanima druzinski kredit,in sicer koliko bi jaz moz ter moja dva starsa lahko dobili denarja naj povem da jaz nisem zaposlena za nedolocen cas ampak pogodbeno tako tudi moz ni zaposlen za nedolocen cas mama je u pokojena oce pa zaposlen za nedolocen cas.Zdaj pa me zanima ali se jaz in moj moz stejeva v ta druzinski kredit tudi ce nisva za nedolocen cas zaposlena,naj se povem da moz ni drzavljan slovenije je pa zastalno prijavljen vec kot 3 leta je to kaksna ovira.Zdaj pa vam bom se napisala nase neto place,ki so:Oče-577 neto evrov
mama-400 neto evrov
moz-600 neto evrov
jaz-524 neto evrov,,,to sem vam izpisala iz zadnjih placilnih list,pa se nekaj me zanima ali je mozno dati pod hipoteko stanovanje tisto ki ga kupujes,oprostite za moja vprasanja vendar sem komaj 22 let stara in rada bi kaj malo vec poizvedela preden se zakreditiram.Vsak vas odgovor bi mi prov prisel!
Hvala v naprej za vase odgovorove. Lep pozdrav!!!
s konca: seveda zastavljaš stanovanje, ki ga kupuješ.
Glede kreditov pa: niso ravno običajni pogoji. Boš morala najbrž iti po več bankah – glede na izkušnje predlagam predvsem tuje.
Pozanimaj se tudi pri liznig hišah – v skrajnem priemru bo to edina rešitev
Aja, pa čisto brez lastnega denarja bo najbžr težko..
Odgovoril ti bom na tvoja konkretna vprašanja:
1. Ali se midva z možem tudi štejeva v družinski kredit tudi če nisva zaposlena za nedoločen čas?
Odvisno – načeloma lahko. Je pa zelo pomembno kje sta zaposlena, kakšno izobrazbo imata, vajine predhodne zaposlitve, ali sta pogosta “menjalca služb” ipd. To bo banka sama ocenila in se odločila če vaju vključi.
2. Ali lahko mož tudi najame kredit? odvisno – za ta odgovor bi potreboval več informacij o tvojem možu, da bi se lahko ustrezno odločil.
3. Stanovanje ki ga kupuješ s kreditom se lahko zastavi
4. Koliko kredita lahko dobite?
Na osnovi tvojih skopih podatkov je skoraj nemogoče določiti maksimalni znesek kredita, saj na le-tega pomembno vpliva več dejavnikov kot npr. kdo so vaši delodajalci,ali je mama invalidsko upokojena (razlog) starost staršev, ali mogoče kdo od vas že ima kredite, na kakšno odplačilno dobo bi najeli kredit, ….
Če bi bilo vse tako kot mora biti bi vama ob upoštevanju dejstva, da sta ti starša verjetno stara med 45 in 50 let (in na njima sloni kreditna sposobnost) odobril naslednji kredit (vezan na Libor CHF):
39.000 EUR
2o let
Anuiteta 250 EUR
Tvoje dohodke bi dodal v skupno “vrečo” le v primeru, da imaš ustrezno izobrazbo, ki ti bo v prihodnje zagotavljala lažjo zaposlitev, moževe pa prav tako le ko bi kaj več vedel o njem. Zaenkrat pa vajini plači nisem
vključil v družinski kredit, bi vaju pa vključil v kredit kot solidarna
poroka.
Če bi tudi vidva izpolnjevala vse pogoje bi lahko vsi štirje skupaj najeli
cca 75.000 EUR kredita, 20 let, Anuiteta pr. 480 EUR/mesečno.