Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Druzinski pes

Druzinski pes

Zal smo se od nasega psa morali posloviti, ker je bil neozdravljivo bolan in smo ga dali uspavati. Zelimo si novega, vendar tokrat taksnega ki bi bil bolj na kozo pisan otrokom. Imamo dva otroka (osem in stiri leta) in tudi onadva bi takoj imela kuzka. Zivimo v naravi, blizu gozda, tako da bi imel pes veliko prostora in svobode. Zelim si tudi da bi bil nezahteven kar se nege tice in seveda da ne bi uhajal in podil srn. Ima kdo kaksen predlog glede pasme psa? Hvala za vsako informacijo

Dalmatinec!!!!!!

Sigurno pa boš kaj našla na forumu Domače živali.

Labrador

zlati prinašalec

moj brat ima rotvelerja………al kak se že napiše…….hahahahah, pa je strašno družinski pes in ima noro rad otroke.

Glede na to, da imate blizu gozd si jaz ne bi privoščila niti labradorca, niti dalmatinca, ker oba izhajata iz lovskih krogov. kupila bi si psa, ki bi bil družinski in bi bival z vami. Se pravi kakšnega družnega psa. Poglej si v standard kateri so družni psi in si tam izberi.
Kot berem, ste imeli že prej psa in zato sem prepričana, da se zavedaš, da psa kupuješ sebi in ne otrokoma. Tvoja otroka sta še premala, da bi lahko skrbela zanj. Pes jima je lahko le kot kompanjon.

Always look on the bright side of life!!!

veliki švicarski planšarski pes

zvest, rad ima otroke, ampak lastnik mora biti dosleden!

Ma, kakšen dalmatinec. Kot lastnica dalmatinca ti to pasmo, glede na tvoje želje, odsvetujem. Pa še otroka sta premajhna. Dalmatinci niso plišaste igračke, ko odrastejo, znajo biti zelo problematični in samosvoji, če nimajo prave vzgoje.
Če bi jaz na tvojem mestu izbirala, bi se pozanimala za kakšno psičko pasme zlati prinašalec, ti so prijazni in učljivi, lahko pa vzamete kakšnega kuža iz zavetišča, pa boste storili še dobro delo.

Labradorci so družinski psi.So zelo ubogljivi,hitro se učijo in imajo otroke neznansko radi.
Se ne loči od vas in vas čuva.
Se ne bo nikamor podil za divjimi živali itd.
priporočam da si vzameto psico,saj so bolj podvržene domu kot psi.

Ella najprej naj izrazim svojo žalost ob izgubi vašega kužka . Tudi moj je precej star ( aljaški malamut 12 let ) in me to še čaka .
Moj nasvet tebi pa je , pokliči na kinološko zvezo slovenije Ilirska ulica v ljubljani , tam ti bodo dali najbolj primeren nasvet.
Veš v vsakem kužku se nekako zbudi instinkt narave ko zazna divjad se bojim ..

Jaz bi izbirala med:
*zlatim prinašalcem
*labradorcem
*kraški ovčar
Moj stric je vzreditelj kraških ovčarjev in so zelo prijazni do otrok… Evo njegovo spletno stran, tam lahko izveš več o tej pasmi, ima tudi e-mail in ti bo z veseljem odgovoril na vpršanja

LP Anita

Novofudlandec.

najbolj obožuje otroke, ni zahtevnega karakterja in tudi ni potepuh. Ponavadi se bolj držijo doma, so pa bolj leni tako da kakšno preganjanje srn ne pride v poštev.

Je pa mogoce problem dlaka, ki je res bujna, vendar če si vsaj 1x na teden najdeš čas in ga skrtačiš, da mu odstraniš odmrlo dlako je čisto vredu. Razen v sezoni menjave dlake, takrat je pač treba večkrat. Ampak k sreči to ne traja dolgo.

Če te zanimajo še kakšne informacije glede pasme in legla se mi lahko oglasiš na mail: hera10@email.si

Bernski planšar je idealen družinski pes, ki ima zelo rad otroke.

9. FCI skupina – Družni psi

slovensko ime pasme tuja imena pasme
predstavitev
pasme št. FCI
standarda
Belgijski grifon Griffon belge (Belgian Griffon)
Bolonjec Bolognese (Bolognese)
Boston terier Boston Terrier
Bruseljski grifon Griffon bruxellois (Brussels Griffon)
Cavalier King Charles španjel Cavalier King Charles Spaniel
Chin Chin (Japanese Chin)
Coton de Tuléar Coton de Tuléar
Čivava Chihuahua
Francoski buldog Bouledogue français (French Bulldog)
Havanski bišon Bichon Havanais (Havanese)
King Charles španjel King Charles Spaniel
Kitajski goli pes Chinese Crested Dog
Koder – miniaturni Caniche (Poodle) Miniature
Koder – pritlikavi Caniche (Poodle) Toy
Koder – srednji Caniche (Poodle) Medium size
Koder – veliki Caniche (Poodle) Standard
Kodrasti bišon Bichon ŕ poil frisé (Bichon Frise)
Kontinentalni pritlikavi španjel – Pappilon/metuljček Epagneul nain Continental (Continental Toy Spaniel) Papillon
Kontinentalni pritlikavi španjel – Phalene/vešča Epagneul nain Continental (Continental Toy Spaniel) Phalene
Kromfohrländer Kromfohrländer
Lhasa Apso Lhasa Apso
Mali brabancon Petit Brabançon (Small Brabant Griffon)
Mali levji pes Petit chien lion (Little Lion Dog)
Maltežan Maltese
Mops Pug
Pekinčan Pekingese
Shih Tzu Shih Tzu
Tibetanski španjel Tibetan Spaniel
Tibetanski terier Tibetan Terrier
prispevek je
opis več pasem skupaj

jaz bi pa kakšnega manjšega vzela na tvojem mestu.
kaj pa mešanček? ne pride v poštev?

sicer pa če boste vi z njem ravnali kot z članom družine, bo vsak pes družinski.

Pri nas smo imeli vedno pse iz zavetišča. In vsi do zadnjega so bili krasni psi. Če ti seveda ni pomembna pasma. Meni je pomemben pes in ne njegov papir.

Tornjak. Bosanski pastirski pes. Pes mojih sanj. najbolj se mi zdi pomemben, da dobro prenaša mraz in ga ni potrebno imeti ponoči v hiši. Sicer pa prijazen, učljiv, navezan na hišo, odličen čuvaj.

Podoben je bernskemu planšarskemu psu, ampak ima bolj gladko malo resasto dlako in tribarvne lise.

Ko bom velika ga bom imela.

Vse o psih in njihovih osnovnih vedenjskih lastnostih najdeš na mojpes.net!

Predlagala bi ti škotskega ovčarja, vendar je zaradi dlake kar potrebna nega. So pa to najbolj prijazni psi na svetu in ubogljivi.
Naš ni nikoli šel čez 0,5m visoko ograjo tudi če je videl mačko.
lp

Mi smo kupili Tibetanskega terierja. In po 7 mesecih lahko rečemo, da je to pes za naša otroka in za naju z mozem, skratka za naso druzino. Seveda je z vsemi psi veliko dela, dokler jih ne naucis osnvonih stavri, pa je potem mir.
Koliko je dela z nasim psom. Česanje dolge dlake, ki ne odpada, ki nikjer ne lezi po stanovanju, ne po oblekah, ceprav je dlaka dolga tudi po 10 cm, resnicno ne odpada, ja to dlako je najbolje cesat vsak drugi dan, vzame ti pol urce med igro, lahko pa cesemo tudi le enkrat na teden, pa ti takrat vzame malo vec casa. Drugače pa sprehodi, vsaj en dolg na dan in vmes vec malih za lulanje kakanje. Kuža je čudovit, zelo pameten, doma ubogljiv, zunaj pa se spremeni v pravo letečo kosmato žogo.Preberi si malo o tej pasmi na netu in vse kar pišejo je res.
Da ne govorim, kako je nor na otroka in ona na njega. Da gre lahko povsod z nami, ker ni ne mali ne velik, da je lahko z nami v stanovanju, ker je kuza zelo cist, kot muca se vsako jutro sam umiva, to se nisem videla pri drugih psih.

Aja, tak kuza naj bi bil med ljudmi, ne zunaj nekje v ogradi, ker zeli biti del druzine in je zelo prizadet, da ga nekam zapres, kar uzaljen postane.

Malo me moti tvoje pisanje, da naj kuža ne bi bil zahteven kar se nege tiče, da naj ne bi podil srn…tazga kužija ni, z vsakim je delo, vsak ima svoj značaj in žival je, pogoj je le, da si ti na začetku vzameš čas in ga naučiš osnove in potem te bo ubogal in ne bo podil srn ali česa drugega. Pasja šola je odlična za celo družino. naj ponovim še enkrat, če si na začetku res vzameš čas za mlčadička in ga naučiš vsega kr je potrebno, se ti obrestuje celo življenje, kajti kuža je tak kot mora biti ne samo doma, ampak tudi izven doma.

Za vsako stvar je potreben čas, če ga nimate, si kužka raje ne omislite, čeprav si ga otroka želita, premala sta, vidva z možem bosta tista, ki bosta morala rihtat psa in imeti čas zanj, če časa ni, pes odrašča brez vzgoje in potem so težave, ki jih težko odpraviš in veliko nezadovoljstvo vseh.
In ne pozabite še na to, da pes, ki je nekomu odličen, ne pomeni, da bo tudi vam, vsak ima svoj značaj, karakter , ki nekomu odgovarja, vam mogoče ne bo…dobro premislite, kajti imeti psa ni hec, to je živo bitje , žal se vse preveč ljudi odloči za psa, ker si ga nekdo želi, potem pa te isti psi kmalu lutajo sami naokoli, ker so se ga naveličali.

dalmatincu zelo močno odpada dlaka, torej povsod bo, če vas to ne moti je vredu.

zlato prinašal

Tudi mi živimo na vasi, okrog in okrog hiše je gozd, naš je ponavadi spuščen. Za srnami sploh ne leta, se pa zgodi, da leti za vonjem kakšne ljubice 🙂

Manchesterski terier!!! Imela bi ga tudi sama. Kmalu se obeta novo leglo, tako da bi ga poleti že lahko imeli. Pa še vzrediteljica je super in zelo pomaga pri vzgoji in z nasveti. Sodeluje na forumu o domačih živalih.

Drugače imamo mi mešanko iz zavetišča in je tudi fajn. Prava scrkljanka pri celi družini.

Ella, pri velikih pasmah bi te opozorila samo na dedne težave, zato je zelo pomembno, iz katerega legla je žival (da se ne boste od nje prehitro poslovili ali imeli ogromne stroške). Enako velja za zlate prinašalce, ker so tako priljubljeni in jih prodaja tudi veliko šteparjev oz. preprodajalcev (izogibaj se čistokrvnih brez rodovnika in prodajalcev, ki ponujajo več pasem). Ampak saj to verjetno vse že veš.

poznam eno ki ima mladičke črnega labradorca.
javi mi če te zanima.
stari so 2 tedna.

ninci04@gmail.com

Najprej hvala za vse odgovore. Ker sem prvi post pisala v naglici, sem mogoce res pustila vtis, da o stvari nisem dosti razmisljala. Pa ni tako. Psa vsekakor kupujem sebi in mozu, ne otrokoma. Saj vem da si skoraj vsi otroci zelijo psa. Moj pogoj pa je bil, da je pasma ze v osnovi nagnjena otrokom. Razumem pa tudi da tudi dva psa iz iste pasme nista identicna in da je potrebna vzgoja ze od zacetka. Cas si bom vsekakor vzela za to malo bitje in kar se da najbolje vzgojila. Sem se ze zalozila s knjigami in z nasveti prijateljic, ki imajo izkusnje s tem 🙂

Pod tem, da je nezahteven, sem mislila predvsem, da nima dolge dlake. Vem da pri dveh otrocih, enem ze v soli, enostavno ne bi imela casa ga vsak dan cesat. Tudi lovski pes ni primeren za nas, ker je divjad povsod okrog nas.

Kot sem ze zgoraj napisala juretovimami, sem kuzka, ki bi bil primeren za nas ze nasla. Appenzellerja. Kar sem prebrala o njem nam je in tudi njemu seveda, na kozo pisano. Je pa teh kuzkov pri nas zelo malo se mi zdi. Kako ves, ali je nekdo dober vzreditelj? Prav nobenih izkusenj nimam s tem. Kuzek je star en teden, tako da se imam se cas marsicesa naucit. Hvala se enkrat vsem za mnenja!

New Report

Close