Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute družinski račun

družinski račun

Pozdravljeni!

Najprej opravičilo, če tole vprašanje nisem postavila na ustrezen forum…
Zanima me ali katera banka pri nas ponuja t.i. družinski transakcijski račun ali kak podoben račun, kjer bi bila imetnika računa oba partnerja v zakonski ali izvenzakonski skupnosti in bi pri tem imela popolnoma enak status oz. pravice ( da ne bi bil eden imetnik računa in drugi pooblaščenec).
Hvala za kakršnekoli informacije,
lep pozdrav,
A.

Pozdravljeni!

Forum je pravi.

Kjerkoli lahko odprete račun, kjer imata oba enake pravice. Vedno je pa nekdo nosilec računa. Za družinski račun pa še nisem slišal?

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala za odgovor. Povsod ker sva spaševala, so nama ponujali račun, kjer je eden imetnik računa, drugi pa “samo” pooblaščenec. In pooblaščenec naj ne bi imel enak obseg pravic kot imetnik. Najbolj “črn” primer: če imetnik računa umre, s trenutkom smrti prenehajo vsa pooblastila (obratno ne velja) Torej imetnik in pooblaščenec nimata enak obseg pravic… Glede družinskega računa: saj ne vem, če ravno kot tak kje obstaja, mislila sem na skupni račun zakoncev (ali partnerjev v izvenzakonski skupnosti) na katerem imata oba enak obseg pravic in enaka pooblastila za vse spremembe, naročila, plačila, transakcije,….
pozdrav,a.

Hvala! Če ugotovitre, da kod ponujajo tak račun, bi prosil, da sporočite na forumu, da bomo vedeli še drugi.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Mene pa zanima, če imava z možem lahko samo en račun, na katerega bi prihajala plača in ostali prihodki obeh. Razlog: ni potrebno skrbeti, da je na obeh računih zadosti denarja za trajnike, za sprotno porabo,… in manjši stroški vodenja. Pri NLB so mi pred nekaj časa rekli, da to ni možno, ker naj bi po nekem zakonu??? morala vsaka plača prihajati na svoj račun (zaradi davkarije). Je to vseeno možno pri kakšni drugi banki?

Tudi nama so na različnih bankah rekli, da mora imeti pri nas po zakonu vsaka fizična oseba odprt svoj osebni račun.

New Report

Close