Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek družinski recept – hrana

družinski recept – hrana

en družinski recept, morda bo komu prišlo prav:

skuhala sem ene 4 velike krompirje skoraj do konca, nato sem jih sesula v lončeno posodo, posula z vrečko parmezana, dodala ogromno na drobno naseckanega česna, malo solila in zalila s pol litra sladke smetane (za kuhanje od dukata) in premešala. postavila v pečico in pekla, dokler niso krompirčki na vrhu dobili zlato barvo. vzela ven, potresla po vrhu še riban sir in postavila še za par minutk v pečico. zraven smo jedli skledo zelene solate – kajpada z bučnim oljem, saj smo prekmurci.
20 mesečna pikica je z velikim užitkom zmazala papico in mamica je bila srečna 🙂

v originalu se krompir prej ne skuha, ampak se ga da takoj pečt, ampak tako gre hitreje.

lp t

Mi pa nismo prekmurci, ampak smo nori na bučno olje.

lp.

Mmmmmmmmmmmmmmmm,sliši se dobro. Hvala za nasvet.

To bom pa sprobala. Naš pikec je nooor na krompir. Hvala!
LP Punček

Mmmmm, odlično se sliši,…še posebno je morala biti dobra skleda(!!!),..:)))))))))))),………..malo heca, upam, da ne zameriš!
Recept, pa definitivno sprobamo.

Lepo popoldne z vašimi mladički.
T.

jaz sem pa prekmurka in sovražim bučno olje;…… bljak;…….. ne vem zakaj, ampak okus mi ni všeč…….
mami mi vedno reče, da sem že kot otrok vihala nos nad bučnim oljem;…..
imamo pač različne okuse

lp, ane

Veš kaj! To je do sem zadišalo; kaj če bi ti to skuhala en velik lonec in pridemo forumke k tebi to sprobat!??

Njami, mi smo tudi strašni “krompirjejedci”…….

Po moje bi poleg tega okus popestrile še gobe, ki jih naš oči nabira…..(jurčki, lisičke, ampak res samo za okus in vonj, še mal poleg krompirčka)!

Dobra ideja!
Hvala!

lp
n

A ti živiš tukile pod mano? Je glihkar tako pridišalo po zapečenem česnu…. A ne, ti si v Prekmurju. Škoda. Se bom pa kar k spodnji sosedi prijavila na kosilo :))

Veliko veselja v hrani želim vsem!

New Report

Close