Najdi forum

dry cooker

Velikokrat sem že videla reklamo za pekač DRY COOKER. Ker moram
kuhati čimbolj nemastno, mi je zadeva zanimiva.
Zanima me, če ima kdo izkušnje prav s tem in kakšne?

Hvala za pomoč in vsem lep pozdrav!

Ženska, ki prodaja v trgovini top shop mi je povedala, da je zadeva zanič, da ljudje reklamirajo non stop, da dvakrat opereš in barva odstopi….

Lep pozdrav!

Se absolutne ne strinjam z Andrejo. Tudi naša družina živi zelo zdravo in pred tremi meseci smo si omislili nakup Dry Cooker – ja. Moram priznati, da sama najprej nisem verjela niti reklami na TV niti prodajalkinemu priporočilu v trgovini, a sem ga kljub temu kupila. Do danes v njem kuham praktično vsak dan. Zadeva je enkratna in vredna svoje cene in reklame. Na začetku je malce tako tako, ko še nisi vešč take priprave hrane, a kaj kmalu se privadiš, dobiš izkušnje. Najprej je treba dati v ponev eno jedilno žličko maščobe (jaz dam olivno olje, ki ne vsebuje nasičenih maščobnih kislin) in potem se mora ponev segreti. Vroče olje in para tako krožita po notranjosti ponve in čez 2 – 3 minute dodaš meso, zelenjavo,… Kako dolgo se kuha kakšna stvar ti piše v priročniku, vendar si sčasoma čas prilagajaš sam. Dobra stran te posode je, da vroč zrak enakomerno kroži v notranjosti in se hrana – npr. meso opeče z obeh strani enakomerno. Okus je božanski, sočen, kot bi bilo pripravljeno na olju, pa vendar ni. Posebej piščanec ima krasen okus, pa tudi pečen krompir, kot v starih časih, ko so ga pekli na ognju. V tej ponvi sem pekla celo biskvit za ananasovo pecivo in je uspel. Skratka, jaz ga lahko samo pohvalim, ker imam z njim odlične izkušnje. Sedaj se vsi prehranjujemo še bolj zdravo in smo zadovoljni.
V kolikor se boste odločili za nakup Dry Cooker – ja, Vam želim obilo zdravih kuharskih užitkov.

Nely

Samo eno majhno..hmm.. opozorilo: vec nenasicenih mascob ima olje, bolj toksicno postane z segrevanjem. Ce ze kuhas zdravo, bi te mogoce zanimalo :))

Ceprav seveda nima veze, glede na to da das eno zlicko..

Ali to pomeni, da olivno olje, ki ga vsi tako priporočajo ni primerno za pečenje, cvrenje, … ampak le za pripravo solat in podobno – torej je zdravo le če se ga ne segreva???

Maja

Točno tako – olivno olje se ne sme segrevati, ker izgubi vse svoje dobre lastnosti – v bistvu se s pregrevanjem tvorijo tudi kancerogene snovi. Če že kuhaš na olju je treba dati visokokvalitetno navadno olje (arašidovo, sojino, sončično), ki na visoki temperaturi ne razpade. Z olivnim oljem se hrana zabeli na hladno, po koncu kuhanja. Tako obdrži tudi pravi okus, saj je pregreto olivno olje prav nagravžno.

LP

KATASTROFA!
Dry cooker! Imam ga dva dni in po prvi peki (pa nisem prekoračila nobenega navodila o uporabi, ki so priložena) se je barva pričela luščiti. Če bi ga želela zamenjati bi za poštnino zmetala več denarja kot pa je vsa stvar vredna. KATASTROFA!!

PRAVA NATEGA LJUDI!!!!!

Tako sem besna, da nikoli več ne naročim nobene zadeve iz televizijskih reklam, prisežem, da nikoli več.

Ti ga ne priporočam.

Ti pa priporočam, da greš v trgovino in nabaviš kakšen kvaliteten pekač pa še vrneš ga lahko, če bo kaj narobe z njim.

Lep pozdrav, P.

Nekaj mesecev nazaj so v Oni (Delo) imeli temo o tv prodaji in vračilih. Ob vrnitvi – reklamaciji izdelka moraš zahtevati tudi poštne stroške in prodajalec ti jih je dolžan povrniti, tak je bil nasvet Zveze potrošnikov.

Mislim, da potrošniki moramo uveljavljati svoje pravice.

Lp Aja

ogromno primerov poznam, katerim se je barva tudi luščila….meni se je tudi…..to je bilo že drugič, da sem bil “nategnjen” od iste firme…..pred časom sem kupil vok in se je tudi luščil,potem so mi poslai novega, pa se je tudi luščil…..NIKOLI VEČ NE KUPIM NIČESAR iz TV reklam…..ne nasedajte….

jaz pa iščem pokrovko, wonder cooker , če se ne motim. a mogoče kdo ve, kje bi se jo dalo kupiti?

New Report

Close