Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Država bo reševala muro?

Država bo reševala muro?

“Sod je v primeru neuspešne dokapitalizacije družbe Mure pripravljen sam konvetirati svojo terjatev do družbe v kapitalski delež in s tem prevzeti odgovornost za upravljanje in sanacijo družbe.”

Dvojna merila? Zakaj v drugih primerih KAD in SOD tega nista storila in tako rešila tovarne pred uničenjem?

Zato, ker v tem primeru komunisti dajejo vtis, da jim je mar za Slovenijo. Zahrbtni levičarji vedite, da ljudje niso neumni. Še tako lojalne rdeče ovce vam več ne zaupajo.

P.S. Se vrata za 23.000 € v DZ v redu odpirajo in zapirajo?

Ljubljana – Slovenska odškodninska družba (SOD) je v primeru neuspešne dokapitalizacije družbe Mure pripravljena sama konvertirati svojo terjatev do družbe v kapitalski delež in s tem v celoti prevzeti odgovornost za upravljanje in sanacijo družbe.

Iz kabineta predsednika vlade so namreč sporočili, da bi morala biti konverzija izpeljana na način, da Sod pridobi večinski delež v tej družbi. Rezultat sestanka, ki so se ga udeležili tudi ministri za gospodarstvo Matej Lahovnik, za finance Franc Križanič in za delo Ivan Svetlik, je dogovor, da se je država pripravljena vključiti v kratkoročno in dolgoročno reševanje Mure, “pri čemer morajo svoj del odgovornosti za reševanje prevzeti vsi deležniki: preostali lastniki in bančni upniki”.

Država želi na ta način rešiti zdrav del podjetja in ne finančnih naložb lastnikov Mure. Sob bi ob prevzemu družbe svoj delež prenesel na na posebno družbo za prestrukturiranje. Skupščina Mure je sicer že potrdila predlog o dokapitalizaciji za 8,5 milijona evrov na 26,43 milijona evrov, uspešna pa bi bila, če bo vpisanega 70 odstotkov razpisanega kapitala kar nanese 5,95 milijona evrov.
——————————————————————

Saj sem prebral, ni potrebno še enkrat. Mi lahko razložiš zakaj niste istega naredili še z MIP-om, steklarno in ostalimi ki so v propadu? Ste se mogoče le ustrašili ljudi? Gre za to, da nimate enakih meril do vseh podjetij.

boss, ma kaj imam jaz pri tem, ljubi bog, kolikokrat ti še moram povedat!!!

verjetno pa so se za Muro odločili samo zaradi regije in socialne bombe, verjetno, tako jaz razmišljam!

sicer pa moje mnenje o teh propadlih ali polpropadlih firmah poznaš!!!

Poznam ninej, saj zato se pa ti tudi čudim da nisi nič kaj žolčno komentirala te napovedi glede na temo o IUV. In ravno ta razlika o odzivu na določene teme me moti. Saj me zelo hitro spraviš v določen kalup z obtožbami vred sama pa imaš zase druga merila. Dvojna merila vlade pa so opazili tudi ljudje.

…………

Sicer pa – nihče, ne lev ne desen, si do zdaj ni upal pustiti Mure propasti. Gre za 3.000 delovnih mest (torej tudi 3.000 družin in posledično kakšnih 10.000 ljudi) in to na področju, ki mu verjetno lahko kar rečemo, da je ogroženo.

zakaj bi žolčno komentirala, čaki mal, Mura je na tistem koncu življenskega pomena in če država vidi možnost rešit jo, potem jo naj reši, pod kakšnimi pogoji jo bo reševala so pa tudi povedali!!!

kaj te tako moti, IUV je dokončno pokopana tudi pod to vlado, morala bi biti pa vsaj 5 let prej, pa so 5 let reševali lastnike, hja ta vlada jih pač neče!!!in kle se pa čist strinjam z njo!!!

Ker vidim, da je bila moja “neumesna pripomba” moderirana (nad čemer se, mimogrede, sploh ne pritožujem), bi želela napisati samo to, da se mi je zdelo skrajno neprimerno, da se nas tukaj zmerja s skeptičnimi rdečimi ovcami, lojalnimi rdečimi ovcami in zahrbtnimi levičaji, in to, da se mi zdi takšni pisanje neprimerno, sem tudi napisala. Nič drugega. Sporočila ni treba spustiti skozi, ker je namenjeno moderatorju kot nekakšna razlaga.

Sem spustil z namenom, da odgovorim, da se strinjam z napisanim, vendar kot je bilo povedano, nisem mogel vsega brati, sedaj bomo pa videli, kako se bo to obneslo, če je potrebno vsako sporočilo odobriti.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

zakaj bi žolčno komentirala, čaki mal, Mura je na tistem koncu življenskega pomena in če država vidi možnost rešit jo, potem jo naj reši, pod kakšnimi pogoji jo bo reševala so pa tudi povedali!!!

kaj te tako moti, IUV je dokončno pokopana tudi pod to vlado, morala bi biti pa vsaj 5 let prej, pa so 5 let reševali lastnike, hja ta vlada jih pač neče!!!in kle se pa čist strinjam z njo!!![/quote]

Enako velja za muro. S 5000 zaposlenih so jo spravili na 3300 zaposlenih pa še to je preveč. Zmetali bodo težke milijone za zavoženo stvar.

mah boss, nič ne rečem, ampak očitno se jim zdi vredno poskusiti, ter ohraniti zdrava jedra in potem prodati (vsaj tako nameravajo)!

Vsakič ko je šla država v muro je reševala zdrava jedra pa jih še do sedaj ni uspela. Vsa stvar se rešuje zaradi socialne bombe. Večja možnost reševanja je bil MIP pa so ga pustili propasti, verjetno zato, da ga lahko že sedaj razprodajajo po kosih. Ravno za reševanje likvidnostnih težav podjetij je država že v prvem paketu sprejela poroštveno shemo za banke , da bodo le te lahko dajale kredite podjetjem in obenem najemala kredite v tujini. Pa ta shema še sedaj ni uveljavljena. Vlada ne dela ampak se gre prostovoljno gasilsko društvo.

*Vlada ne dela ampak se gre prostovoljno gasilsko društvo*

hmmm, sedaj te pa res popolnoma nič ne razumem!!!:)

enkrat si proti ker pomaga, drugič spet ker ne pomaga!!:)

roko na srce, zakaj se pomaga MUri veva oba, na kratki rok se le tako lahko obdrži veliko delavnih mest in s tem pomaga razvoju tega dela!!!

meni bi bilo tudi bolj všeč, da bi v ta del Slovenije pripeljali bolj perspektivne panoge, ampak to je možno le na dolgi rok!!!

veš kaj mi je pa zelo zanimivo pri tebi, v prejšnjem mandatu so se talali € vse vprek, nihče ni spraševal po lastništvu (al pa), nihče po perspektivi podjetja, enosravno se je talalo, hmmm ……le zakaj, pa verjamem da to veva oba, mene je motilo-tebe pač ne! Pa ne mi reč da zaradi skrbi za delovce in njihovo socialo!!!

danes pa ravno ta podjetja, ki so bila predmet talanja državne pomoči propadajo, čudno a se ti ne zdi!!!Njihovi propadli lastniki pa hmmm..???

glej boss, zanimiv članek in vabilo k ogledu današnjih Trenj!

Medtem ko životarijo, delavci od vlade pričakujejo konkretno pomoč. Zgodbe z ulic so prerasle v politični spopad. Janša – Pahor. Gre za spopad konceptov, za spopad dveh idej. Je vlada učinkovita? Je pravočasna? Je podržavljanje potapljajoče Mure prava rešitev? To je vreča brez dna. Ni je politike, ki bi si jo upala zapreti.

http://24ur.com/novice/slovenija/jansa-pahor.html

Ko bo Mura imela dobre managerje, pa predvsem dobre oblikovalce, ko bo šivala majhne serije, ko bo namesto nezadovljnih prodajalk, ki samo čakajo,da greš iz njihove trgovine, imela svetovanje, itd.. bo vredna tudi mojega denarja. Do takrat pa …
Zakaj pa gre Zari dobro, – zato ker tedensko zamenja del kolekcije, ker ne šiva perfektno, ampak dovolj dobro za eno sezono. če imajo v Zari hlače za 45 EUR, v Muri pa za 120 EUR, je glede na to,da gre za modo jasno, kje se bo kupovalo.
To ni problem vlade, ampak problem “menedžmenta”.

zaradi kupovanja socialnega miru so vse dosedanje vlade talale denar vse povprek. Nesrečo so imela tista podjetja , ki so jih težave doletele v času večje državne recesije. Lep primer imaš v gorenju in iskri. enega se je rešilo drugi je propadel. Tako je bilo tudi ves čas samostojne Slovenije. Sedaj pa je nastal drug problem. Na kupu je preveč podjetij in preveč ljudi in zato se bo denar zopet talal. Steklarna , denarja za zagon se ni našlo a za kupovanje socialnega miru pa se je našel. MIP, zaradi nedelovanja gospodarskega in finančnega ministra bi morala oba oditi iz vlade. Pa nič.

Naj se da kredit podjetju za nemoteno proizvodnjo, s tem boš naredil več. To je prava pomoč. Gasilsko pa je ukrepanje vlade. Denar mora iti v proizvodnjo zato, da se lahko plačuje dobavitelje surovin in energentov. To je začaran krog ki ga je potrebno ves čas napajat z denarjem. Ko je krog enkrat pretrgan ga je zelo težko sestaviti nazaj pa še zelo drago je.

Trenj pa danes ne bom gledal. Od besed se ne da živeti. Naj se raje potrudijo da bo pot od besed k dejanjem čim krajša.

Je če prestrukturiranje teče že 7let z državnimi sredstvi. Če država kadruje je tudi odgovorna koga postavi na vodilna mesta.

hja boss, kle se pa čist strinjam, zato hoče država odkupiti Muro, da bo imela proste roke, sicer močno9 dvomim, da ji bo uspelo!!!

glej boss, ne moreš zanikat da je država v vseh prejšnih mandatih (da ne boš mislil da izpostavljam samo zadnjega), preveč tala in djala predvsem lastnikom, menedžerjem itd.! Ta vlada hoče to omejit na minimum, je pa res vprašanje če bi se tega sploh lotila, če bi vladali v času velike gospodarske rasti, ta kriza pa jim nehote pomaga!!!

Kdaj je že kdo odgovarjal za to, da je kam postavil nesposobnega človeka ali celo lopova? Nikoli. Vsi, tako levi kot desni, nameščajo ljudi po principu “pomembno, da je naš, nič hudega, če nič ne zna.”

New Report

Close