Država prepovedala prodajo zaščitnihsredstev za rajo
Mene pa nekaj zanima: daj, ko je izdan odlok, da se ne prodaja več razkužil in mask narodu – kaj bodo zdaj policaji za tistimi, ki pa imamo kaj ( npr,maske) letali za nami, nas oblobili, če nismo zdravstveno osebje in bomo na cesti napirmer z masko. Jaz jo nosim in jo bom. mi pomaga. Je bila pa kupljena v začetku januarja, ko se jih je uradno še vsepovsod dalokupiti A bo dovolj, da imam poslikan račun na telefonu, da me kdo slučajno ne bo obsojal, da je ukradena v zdravstvu, ali pa celo poizkušal kaznovati?
Mater ej – narod ne bo mogel kupit ne razkužila, ne mask. A če zdravstvenim delavcem pomaga, navadnemu narodu pa ne sme pomagat? Farsa v glavo. Ravno beremo, kako nekdo s primorskega konca piše tukaj, da je polno “Ljubljane” danes dol. Nimajo kaj dol hodit. Problem tega je, ker so rekli, da karantene ne bodo razglašali. Pa bi jo ravno zaradi takih situacij: morali. Kitajci so trpali v domovanja in celo zaklepali narod. Naši se pa lahko selijo gore dole – in to iz regij, ki imajo največ okužb glede na prebivalca. Vsaj karanteno pri nas bi pa morali uvesti zdaj je pravi čas.
A ni luštna slika nove vlade, z maskami? Zakaj jih niso raje odstopili zdravstvenim delavcem, namesto, da se afnajo? Mogoče pa sporočajo, da bodo oni spet poskrbeli samo zase kot že prej. Žal je na oblasti spet nekaj obsojenih, drugi so v preiskavi, tretje poznamo po besednih dvobojih.
So imeli že prej možnost za vodenje države. Zgodovina sd ponavlja.
Hvala konvertitu Počivalšku, da je bil toliko pameten in vztrajal pri formiranju vlade. In smo jo dobili sicer 15 dni prepozno, ko je Šarec že popeljal Slovenijo v korona apokalipso.
Zdaj pa imamo creme dela creme za odločanje v tej agoniji: Janša-Kacin-Šestan. Boljših SLO nima, pa če vam je všeč ali ne.
Dva nevedneža pred mano, ki sprašujeta zakaj ni mask in sredstev za rajo? Vlada jih je zdaj praktično morala odvzeti folku izpred rok, da z njimi oskrbi tiste, ki so jim najbolj potrebni. Šarec tega ni nabavil tisti čas, ko se je to še dalo nabaviti, rajši je organiziral logistiko podpore Kitajcem i ne svojemu narodu. Ej, folk, ne morem verjeti, da ste tako neinformirani, nerazgledani….
Smo prekleto dobro informirani.
Moje zdravje je tudi pomembno.In imam maske. in jih nosim. Z vso pravico. Ni moj problem,če niso zagotovili dovolj zza zdravstvene delavce
Raje se “peezdi” na tiste Slovenclje, ki še vedno potujejo v tujino: G. Andrej Šter s konzularnega sektorja včeraj v oddaji 24ur zvečer na POPu povedal javno v kamero: 3 kombiji Slovencev se trajba na drugi strani Gilbrartarja, so šli verjetno že v asu izrednih razmeri in še prišlki dol – povedal da bodo ostali tam verjetno nadaljnih 14 dni, kombiji pa verjetno za vedno (!)). Neodgovorno do sebe in do drugih, ker spravljajo v nevarnost soljudi, potem ko se mislijo vrnit…. Jeba, ja.
Pove še sledeče, da celo letalo, 160 slovenskih “starejših” turistov je včeraj odletelo v Turčijo (!). Pa peeeezda, kaj se majo zdej za it turizem Slovenci glupi ? Pa še qrcheve požrešne turistične agencije. Pozapret in odpovedat potovanja. Zaradi takih imam in tudi nosim masko v javnosti, evo.
Ne branim prejšnje vlade, da ne bo pomote. Konec koncev so oni sedanjim na široko odprli vrata. To je jasno, kot tudi, da drugih nimamo.
Osebno me ne zanima politično prepričanje politikov, le da opravljajo delo dobro in profesionalno. Ko je treba ukrepe poostriti, se tudi strinjam glede na bezljanje ljudi.
Saj zato pa so tam. Moti me le izigravanje ljudi in ni mi všeč sporočilo z maskami. Če te že zanima, so mi pred par dnevi od nekje ponudili nekaj mask, navadnih sicer, pa jih ne vzamem. Ker vem, da jih ljudje v prvi liniji bolj potrebujejo. Otroci so itak doma, v sluzbi pa se bomo poskusili bolje organizirat. To je to.
Si mislil reči, da slabših nimamo ane? Že prve poteze so vrhunske. Prepoved kupovanja razkužil in mask za navadno rajo. Če si zbolel ne moreš več izvedeti ali imaš navaden prehlad ali koronavirus in lahko potem okužiš še vse tvoje najbližje, ker testirali te ne bodo več. Pa vsem ki se vozijo na delo z javnim prevozom se bodo vozili sedaj na delo kako, ko so ga prepovedali? SDS baza bi se še morala s svojo povprečno starostjo najbolj bati tega načrta, vi pa mu ploskate. Z načrtom, da se naj kar naenkrat vsi okužimo, ste ravno vi s starostjo najbolj ogroženi, ker ko bo v bolnicah naval, bo zmanjkalo postelj prvo za vas.
jaz ne ploskam nikomur in ničemer, kar ti omenjaš. Sem pa že od januarja v oskrbljenem stanju z zaščitnimi sredstvi, tudi maskami, po pameti, ne z bolestnimi zalogami. Imam pa še prenosni elektronski termometer v torbici, da si lahko izmerim T in dokažem tistemu, če me bo ganjal in obsojal na cesti ali pa v štacuni čez kak mesec, ko bo treba po kakšno hrano, pa kazal s prstom za menoj, da sem okužen, ker nosim masko.
Zatorej: ne kaži preko tipkovnice s prstom name, nimaš nobene pravice, poskrbljeno za mojo zaščito. Za tvoj sarkazem: postelja ti je na voljo, ne skrbi.