država proizvaja reveže
Ninej, a to so ti ostareli fantje iz ZSSS, ki so par let nazaj na ulicah skandirali in protestirali proti vladi, ter zahtevali ohranitev študentskega dela v obliki, kot je že desetletja.
In s tem krepitev neposredne konkurence tistim, ki ZZZS plačujejo, torej delavstva.
Te prav razumem,Ninej, da ti take, po mojem mnenju poceni predvolilne finte, jemlješ resno?
Pa dobro, ali res misliš, da smo od včeraj?
kaj imam pa jaz pri tem, a mi lahko poveš?
se pa strinjam z maldimi in Semoličem, preveč je dela za določen čas, smo prvi v Evropi in smo v zadnijih dveh letih prehiteli prav vse na tem področju. Poznam preceeeej mladih, ki imajo ravno te probleme, ki so opisani v članku. JA, jaz jim verjamem.
hja, čeprav je JJ na veliko tulil, da bo drastično zmanjšal zaposlovanje za določen čas, je danes po 4 letih njegove vladavine popolnoma drugače in je takšno zaposlovanje postala stalnica, kar poglej si razpise za delo, pa bo morda tudi tebi jasno.
kaj imam pa jaz pri tem, a mi lahko poveš?
se pa strinjam z maldimi in Semoličem, preveč je dela za določen čas, smo prvi v Evropi in smo v zadnijih dveh letih prehiteli prav vse na tem področju. Poznam preceeeej mladih, ki imajo ravno te probleme, ki so opisani v članku. JA, jaz jim verjamem.
hja, čeprav je JJ na veliko tulil, da bo drastično zmanjšal zaposlovanje za določen čas, je danes po 4 letih njegove vladavine popolnoma drugače in je takšno zaposlovanje postala stalnica, kar poglej si razpise za delo, pa bo morda tudi tebi jasno.[/quote]
ninej ti se z vsakim partijcem strinjaš, pa tud če je drekec pekec, ti pa z njim:-)
ZSSS mora zmetati pred svojimi dobro plačanimi dopusti folku v usta še nekaj cukra, da ta ve, da obstajajo.
naivnost.
eh, mladi. naivnosti je še pri starih preveč, sebe poglej.
sicer je pa prav, da se pogovarjajo, bolje pa je, da čim več na svoje stroške. vprašanje pa je, če so v stanju pridobivati svoj dohodek.
Na največjem študentskem servisu trikrat več ponudb za delo kot na portalu Mojedelo
24.10.2008 Na E-študentskem servisu je bilo v danajšnem dnevu objavljeno 2221 ponudb za delo, ta študentski servis pokriva predvsem osrednje-slovensko regijo, od tega je sicer bilo 842 ponudb za delo v strežbi. Na drugem največjem študentskem servisu, to je Mariborski študentski servis je bilo ponudb za študentska dela 669.
Na spletnem portalu Mojedelo, na katerem je objavljen največji delež rednih zaposlitev pa je bilo danes teh ponudb 791, in med njimi se nemalokrat znajdejo tudi študentska dela.
Na spletnem portalu Kariera, ki objavlja tudi delovna mesta v državni upravi in ne le plačanih oglasov iz gospodarstva je bilo danes 1306 objav.
Ko sem hotela odpreti stran Zavoda RS za zaposlovanje, pa mi javlja, da je prišlo do napake. Očitno popravljajo oglas za delovna razmerja, ki bi predstavljala kršitev kolektivnih pogodbe in delovne zakonodaje na katere jih je opozorila Zveza svobodnih sindikatov Sloveniji?
Meni osebno se zdi sramotno, da je oglasov za študentsko delo toliko več kot drugih oblik zaposlitev.
To smrdi na zlorabo, kje so inšpekcijske službe v tej državi.
Študentje so tisti, ki delajo po leto in več, po osem ur na dan v podjetjih in državni upravi, in nihče ne migne s prstom, samo po zaključku študija mnogi nimajo od česa več živet.
V dobršnji meri gre tudi za take “študente”, ki študirajo samo zaradi statusa, v resnici pa na faks ne ne mislijo hodit, saj so zaposleni prek študentskega servisa.
Država jim plačuje šolanje, prehrano, učitelje, oni pa namesto da bi šli na faks po znanje raje delajo, ker so za študente davki manjši.
Enmu, ki bi res rad študiral so pa odžrli mesto na fakulteti.