Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dubrovnik-nasveti

dubrovnik-nasveti

pozdravljeni.
za prvomajske bi za nekaj dni odsli v dubrovnik z letalom na lastno pest. ker tam se nismo bili, bomo veseli vsake indormacije.

gledamo hotele, ki so cca 22km oddaljeni od letalisca. saj vem, da lahko klicem hotel, pa vseeno: kako je najbolje priti do hitela? obstajajo kaki busi? taxi je najbrz drag,??morda kdo ve priblizno ceno?

kateri del je najboljsi…ploce, lapad …? vem, da se gre z busom v vsakem primeru v stari del-center, pa vseeno. bolj imamo namen lenarit, zamenjat okolja, sprehodi … kot ni sli npr. v umag ali portoroz …ne bo nekih ogledov (majhen otrok).
ima kdo kak nasvet za konkretni hotel (cenejsi, 3*).

hvala lepa.

Dubrovnik je zelo lep,mi imamo apartma tam in ti povem,da če želiš iti se razvajaj.Ker to kar si napisala ti bo marsikdo težko pomagal,ker se vidi,da želiš cenovno skoz priti.V Dubrovniku težko.

Vse to, kar tu sprašuješ, imaš na internetu, s cenami in voznimi redi in vsem ostalim, ocenami hotelov, apartmajev, ni da ni… pobrskaj in dobiš iz prve roke vse podatke.

Priporočam, da za bivanje izberete Cavtat. Je blizu letališča, Dubrovnik pa je oddaljen 10 min vožnje z javnim avtobusom. Cavtat je mirno, tiho mestece z dvema ali tremi odličnimi restavracijami. Bivate lahko v priloženem penzionu, mislim, da bi se dalo dogovoriti, da vas “gazda” ali njegova žena prideta iskati na letališče.
Link: http://www.hotels.com/ho397643/pansion-lovac-cavtat-croatia/

Priporočam, da za bivanje izberete Cavtat. Je blizu letališča, Dubrovnik pa je oddaljen 10 min vožnje z javnim avtobusom. Cavtat je mirno, tiho mestece z dvema ali tremi odličnimi restavracijami. Bivate lahko v priloženem penzionu, mislim, da bi se dalo dogovoriti, da vas “gazda” ali njegova žena prideta iskati na letališče.

Link: http://www.hotels.com/ho397643/pansion-lovac-cavtat-croatia/%5B/quote%5D

Ta penzion je zelo slabo ocenjen, če bereš ocene gostov, ki so bili tam. Jaz ne bi šla v te smrdljive, zanemarjene sobe, ki so zelo drage za to nizko zanikrno kvaliteto. Lastniki so pa menda prijazni.

“Owner was pleasant and easy to deal with but apartment itself was grotty. Smelly room and towels, dilapidated, electric sockets not well attached to walls, narrow door meant getting case into room was a struggle. Expensive for the low quality. Cavtat itself was very nice.”

Jaz sem popolnoma zaljubljena v to mesto…Res je kar pravijo domačini,ko enkrat obiščeš Dubrovnik imaš željo,da bi se zopet vrnil,no jaz se vračam vsako leto:-)

Priporočala bi nakup avio kart prek letališča Pleso in sicer vsaj 2 meseca prej,ker je bistveno cenejše..let traje cca 55 minut….Z malim otrokom bi šla jaz v Lapad in sicer v hotel Kompas 3* se mi zdi,da je še najbolj ugoden v tem delu mesta…Ima notranji bazen,fitnes,sobe so solidno opremljene,osebje prijazno…V bližini imaš vse,kar potrebuješ in še do starega dela mesta je lep sprehod,lahko greš pa na mestni avtobus,ki te odloži na Pilah….Lapad ima še hotel Park,ki je tudi ok,bi pa odsvetovala hotele Vis,Adriatik in Zagreb…
Lahko greš tudi na Babin kuk je tudi nekaj lepih,novih hotelov no so pa bistveno dražji…Potem imaš še v mestu,tisti so 5* in kar dragi….Hrana in pijača je dražja,kot pri nas no pa saj to itak veš…
V Lapadu imaš 2 gostilnici,ki se dobro je,preverjeno in pa tudi dobre hamburgerje in vse kar spada na žar,za otroke se tudi najdejo igrala:-)

Iz letališča imaš pa taxi,še najbolj ziher………Če te še kaj zanima,pa vprašaj……

Nevem kako mi je ratalo,da sem pozabila na svojo najljubšo reswtavracijo..Nahaja se na samem vhodu v stari del mesta na Pilah in sicer ena je Nautika dobra hrana-zelo draga,druga se imenuje Orhan,super hrana-zelo ugodno,ob samem morju…Ko istopiš iz avtobusa cca 50m zaviješ na levo,greš po enih stopnicah in zagledaš restavracijo ponavadi je gneča..Se pa iz nautike vidi dol v Orhan-a in obratno…

Potrdim vse zgoraj napisano.
V Dubrovnik sem šla nekajkrat in to z avtomobilom (sem imela še druge “opravke” ob jadranski obali).
Spala v tem KOmpas hotelu, čisto ok. Enkrat sem spala tudi v apartmaju ob cesti nad obzidjem, ne vem, kako se imenuje ulica. Peš navzdol po stopnicah si dobesedno “padel” za hotel Hilton, ki stoji tik ob vhodu v staro mesto.

Vsi ti moji izleti so se odvijali izključno med prvomajskimi prazniki.
Res je tudi, da ima Croatia airlines občasno res ugodne cene vozovnic.

V Dubrovnik sem tudi jaz zaljubljena. Ima svoj čar, prekrasen je.

hvala lepa vsem. sem tudi jaz gledala kompas. ne rabim nic vec kot soliden hotel, glavno da je zajtrk, ce je pa polpenzion, pa tak ne rabimo skoraj nic vec ..nekaj vmes, kak prigrizek. moram se malo precekirat in se obrnem na vas se s kakim vpr.lp

New Report

Close