Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Duda, flaška, otroška vzmetnica….?

Duda, flaška, otroška vzmetnica….?

Prvič kupujem vse za dojenčka in rabim nasvet kaj naj kupim.
Rabim dudo, stekleničko, vzmetnico 120×60, odejo, blazinice za prsi, tetra plenice….
Tetra plenice berem da so dobre od Tosame in Muellerja, dudo in stekleničko res ne vem katero naj kupim, odejo bi vzela v Odeji – ali je katera druga boljša?, blazinice za prsi pa od DM. Vzmetnico tudi ne vem katero naj, ogledane imam od BC http://b2c.baby-center.si/WebClassification.asp?GroupClassID=20&ClassID=47&ParentClassID=20, Dormeo, Recinko, Hitex http://www.vitapur.si/otroski-program/otrosko-lezisce/izdelek/lezisce-babykid, Pikapolonica http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/postelje-in-dodatki/vzmetnice. Katero vzmetnico naj kupim?

Hvala za odgovore.
🙂

Flaško ti jaz svetujem da kupiš stekleno, ne plastične.

Mi smo imeli dudo in flaške od MAM. Ampak fora je /vsaj jaz tako mislim/, da se večina otrok pač navadi na tisto obliko, ki mu jo prvo ponudiš. Torej, če boš kupila MAm se bo navadil na to obliko, če tomee tipee pač na tisto. Tudi stekleničke v DM so ok in bistveno cenejše:) Odeje-važno je, da greje in se ne mucka.
Jaz sem ful komplicirala pa da bo ja vse najboljše- posledično tudi drago. Zdaj vem, da je tudi odeja iz YSKA čisto cool:):)

flasko imamo od mam, je naj, ker spodaj lahko odstranis spodnji del in temeljito umijes in tudi zrak spusca not, da ne rabi otrok dajat flaske iz ust vsakih parozirkov (vendar kupi to s plastiko -obrockom spodaj, ne take iz enega dela prozornega, mora met barvni plasticni del apodaj). dude nas ni nobene zagrabil in narocam iz amerike take, ki jih tu ni, v obliki prsnih bradavic. vsak pac kupi drugo in zagovarja svoje, ti se samo osredotoci na izdelke, kjer pise bpa free.
vzmetnico, odejo in vzglavnik imamo iz ikee, je super, enako posteljnino, ker samo njihova pase, je lepa in ugodna. sedaj, ko je star dve leti, je dobil vecjo posteljo in zato vecjo odejo in vzglavnik, oboje iz yjiska, odejo imava ze midva tako in je super, rece se flower, trenutno v alciji za 30 e.
tetra plenice ikea (kompaktne) in tosama, so bolj take gazice. tudi manjse krpice za umivanje imamo od tosame. prsne blazinice sem kupila, a ne rabila.
svetujem se terrmometercek za ritko z gibljivo konico, jaz temu nekak najbolj zaupam, ceprav ce ima vrocino je zoprno merit med spanjem, zato imamo se za uho iz lidla, ampak kaze drugace, mogoce so iz lekarne z uho za 50 e bolj natancni.

priporočam dudo MaM, je ena ki jo ortodonti priporočajo….sicer pa nobena duda ni nedolžna, pomaga pa veliko…
vzmetnico mi imamo od Dormea, smo zadovoljni, se zgornja prevleka sname in opere…je stabilna in glih prav mehka oz. trda. Za na jogi kupi še eno nepremočljivo podlago, toplo priporočam, v primeru če se polula…al kdaj kej pobruhca…
za deke je dobra vsaka, ko bo večji ti bo pozimi dobro slućla vreča, ker se ne boš sekirala, če se ponoči odkrije…
plenice vzami Tosamine, enobarvne, ki jih komot prekuhaš…
blazinice za prsi sem kupovala v DM-u, precej stvari sem tam dokupovala. Imajo tudi une nepremočljive podlage za na previjalno mizo (ful dobre tudi za na pot)

Srečno, še prehitro boš not padla….

Sploh ni tako zelo pomembno kaj in kje kupuješ. Boš vidla, da če ne kupiš lih ne vem kje, boš dobila stvar, ki je lepo uporabna. Deke so v večini trgovin čisto ok. Za jogi ne vem, ga nikoli nisem kupovala.
Glede dud in flašk je pa tako, da jaz sem edino pri dudi gledala, da ni bila tako zaobljena kotr so nukove dude. Ker če je otrok bolj okorgloličen, ga rob dude lahko “žuli”. Sicer je pa potem čist vseeno, kaj ima. Jaz sem šla na avent in pri aventu ostala vseh 10 let. Vmes kupila tudi od dm-a in je bilo tudi čist v redu.

Že od samega začetka, kar se flašk, dud, črpalke,… tiče, smo pri Aventu. Nikoli nobenega problema. Blazinice za prsi sem kupovala od Tosame (lahko imaš tudi od Aventa neke silikonske, ki so bojda tudi v redu), vzmetnico imamo od Dormea + nepremočljivo prevleko. Odejo imamo pa neverjetno mehko iz flisa, kupljeno v Tuš drogeriji in jo ima najraje.:) Tetra pa Tosamove (ampak ne kupuj jih na zaloge, mi smo ugotovili, da bi jih bilo 10 čist dovolj, imamo jih pa 40 – čisto po nepotrebnem).

Dude in flaške sta imela pri nas oba otroka od Aventahttp://www.philips.si/c/hranjenje-po-steklenicki/1-cucelj-za-novorojencke-classic-125-ml-scf680_17/prd/sl/. Cuclji so tako narejeni, da ne padejo takoj iz ust, kar pomeni kakšna solzica manj če je navedzan na dudo kot sta bila naša dva. Vzmetnico smo kupili Bios iz pene s pralno prevlekohttp://www.spalnistudio.si/products.php?id_product=18&id_es1=66&id_es2=6&id_es3=64. Odeje smo tudi kupili v Odeji, seveda pralne. Tetra plenice pa sem kupila v Baby centru, in sicer kar 50, in so mi tudi zelo prišle prav. Sploh na začetku za podiranje kuščkov, za pod glavo v košku, za umivanje… Blazinice, pleničke sem pa vedno kupovala v Mullerju.

Pa srečno 🙂

Odejice imam take zelo mehke iz Špara. In dve pleteni ob babice 🙂 Ostale, ki so bile dražje (BC, Dormeo), se pri nas niso tako obnesle, ne vem…
Vzmetnico: kupila v BC, gledala sem, da ni premehka, to je pa tudi vse. Nismo komplicirali.
Flaške, dude: imam Aventove, a sem opazile, da so DM-ove pol cenejše, kar se zelo pozna kasneje, ko dokupuješ stekleničke, cuclje, kasneje nastavke za pitje. Pa tudi dude. Če bi ponovno izbirala, bi izbrala DM-ove.
Blazinice za prsi tudi DM.
Tetra plenice so Tosamine veliko boljše od DM-ovih. Plenice za enkratno uporabo imam od DM in adaptirano mleko pa imam tudi DM-ovo – Babylove.
Srečno!

..vsaj vsega ne. Zakaj bi rabila flaško že vnaprej? Saj boš dojila, če pa ne bo steklo, pa bo itak potreben obisk lekarne/trgovine za nakup mleka. Tako da je flaška vsaj na začetku popolnoma zgrešen in nepotreben nakup. Tudi za vodo/čaj, ker je to nepotrebno. Mogoče v poletnih emsecih, sedaj pa zagotovo ne.
Plenice je čisto vseeno katere vzameš, meni samo tiste iz dm-a niso všeč, ker so krajše in drugače zarobljene. Mi jih imamo 30, ker je to na začetku res potrošni material. Sem jih pa kupila najprej 20, pa nam ni zneslo, ker je mala veliko polivala in smo še dokupili.
Jogi smo mi kupili v avstriji, ker smo ravno bili tam, drugače pa niti nima veze. Brezveze nekaj pretiravati, ker itak niso tako težki, da bi rabili ne vem kakšno podporo, ko so pa dve leti stari, ali pa še prej se pa že selijo v večjo posteljo. Tam je jogi bolj pomemben. Tako da bi vzela Recinkotovega, ker je poceni.
Vzemi še nepremočljivo podlogo za jogi (fenomenalna stvar, ko spusti plenica, otrok bruha, se odvaja od plenic). Jaz sem jo vzela pri Racmanu, tam sem vzela tudi prsne blazinice iz bambusa, ki so res odlične. Tiste navadne mi niso ustrezale, se jih je videlo čez vsako majico. Pa srečno. 🙂

Svetujem ti, da poskušaš brez dude, vsaj prve štiri do šest tednov, najrajši pa sloh ne dajati. Imam zelo slabe izkušnje: 1 dala sem ji jo prezgodaj in zato sem morala pozneje dodajati, ker se je z dudo potolažila in ni toliko sesala/jedla kot bi morala
2 z odvajanjem kasneje, bilo je res grozno. Še sedaj, ko je že v šoli, nadvse rada kaj valja po ustih.

Tretjega otroka sem imela čisto brez dude in tudi brez stekleničke, najprej sem dojila potem pa sem dajala za pit kar iz kozarca. Hitro se naučijo in ne žvelijo skoz nekaj po ustih

Kar se tiče tetraplenic priporočam od Tosame. Zelo ti lahko pohvalim dude in stekleničke od BIBI[/url]. Imajo steklene in plastične flaške – priporočam stekleno, pa še zelo luštni motivi so.

Mi smo odejo dobili kot darilce prek Telegrama. Je ful mehka in topla.

New Report

Close