Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Duga Uvala – prosim za info

Duga Uvala – prosim za info

Po vsej verjetnosti bomo letos dopustovali v apartmaju v Dugi Uvali na Hrvaškem. Zanimajo me izkušnje tistih, ki so tam že bili. Kakšna je plaža, kako oddaljena je najbližja trgovina ipd? Mogoče veste, koliko km je od tam do Pule?

Slike na netu sem že gledala, ampak me zanimajo konkretne informacije iz prve roke 😉

Mi smo bili tam pred 10 leti. Apartmaji so srčkani, okolje tudi, obala dosti naravna, se najde sonce/senca, plitvine za otročke, pod hotelom je krasna mivka ( pa tudi gneča ). Je samo ena zadeva: tiste dooolge stopnice od apartmajev do morja. Obala je pač strma, tu se ni dalo kaj pomagat. Tako sredi dneva v vročini dušo spustiš, ko s plaže letiš v sobo po pozabljen šnorkl ( ups, dihalko ). Trgovina je bila takrat presenetljivo v redu – če pomislimo na tedanje stanje na Hrvaškem, tako da je zdaj gotovo na višini. Do Pule je 20 minut z avtom. Ja, kar se pa tistih šteng tiče, smo v enem tednu dobili takšno kondicijo, da smo po dopustu kar dirjali na Šmarno goro. Resno. Lep dopust vam želim.

Najlepša hvala za celo kopico uporabnih podatkov, točno tole sem potrebovala :))) Hvala enako 😉

Mi smo bili v Dugi Uvali 2 leti nazaj in NIKOLI VEČ!!!
Do Pule je ene 15 km. Apartma je tak, da boljši nebi mogu bit, sam….KOBILCE…
Terasa je velika, super sam kaj ko je neuporabna. Zvečer so letale tiste velike debele 4 cm kobilce (jih je bilo na stotine), zjutraj ko smo vstal, smo mel najprej jutranjo telovadbo ki smo jih odganjal.
V naselju je sam en sladoledar, ki je imel trde in minimalne kepce sladoleda, a drage ko hudič. Tudi trgovina je ena sama pri hotelu in ni nevem koliko založena.
Ne vem, nas ne bodo nikoli več vidl…

V Dugi uvali smo bili lani 5 dni. In … za 5 dni je čisto OK. En dan smo se zapeljali do Pule (res ni blizu) in se kopali tam nekje, en dan smo šli bolj v celino, ker so ravno imeli srednjeveško tržnico, obala v Dugi Uvali je luštna – je pa majhna (septembra je bilo res OK, kako pa izgleda poleti, pa mi ni čisto jasno).
In … no, gotovo se tja ne bomo vračali.
Vendar – 5 dni je čisto dovolj. Nikakor ne bi šla tja za npr. 10, 14 dni.

New Report

Close