Dugi otok
Letos bi šli radi na dopust na Dugi otok. Nisem še bila in o njem ne vem prav veliko, slišala sem, da je lepo. Prebrala sem, da se do tja pride s trajektom iz Zadra, ali obstaja še kakšno drugo izhodišče? Koliko časa traja vožnja s trajektom? Kateri kraj najbolj priporočate? Vesela bom vsake izkušnje, če ste tam že bili. Hvala.
Mi letujemo vsako leto za prvi maj na Dugem otoku / Savar ! Vožnja s trajektom traja eno uro in pol nič več nič manj , vedno enako :-)) in je edini možni način prihoda na otok.
V Savarju je samo ena trgovinica v privat hiši , kjer moraš dnevno naročevati kruh , tudi je slabo opremljena pač najnujnejše . Hrana je malce dražja , saj jo dostavljajo s trajektom iz Zadra.
Domačini prijazni , na otoku je mir , avtomobilov ni , tu in tam kak tujec.
Par km naprej je Sali , tam pa že najdeš slaščičarno , bencinsko črpalko in enako trgovinico z hrano , tudi pošto.
Če potrebujete miren oddih , lepe sprehode , potem je priporočljivo it tja.
Je lepo , ne pozabite fotoaparat!
LP
Ljudje božji, tam ni nič! Trgovin je ravno toliko, kot jih je naštela ”na otoku je lepo in mirno”! Samo ena plaža je lepa, tako da tam srečaš vse, ki si jih videl na trajektu. Drugače pa tam ni nič, razen neskončne ceste, ki se vije čez cel otok. Živ dolgas še za tiste, ki niso navajeni ravno žurat in veseljačit.
Mene ne spravijo tja nikoli več!
To ni ravno res. Jaz sem bila sicer pred leti, v Saliju, in je blo prav pestro. V trgovini smo dobili vse potrebno in še več , normalno založena trgovina. Zvečer je bilo vsake toliko nekaj prireditev, en koncert, vedno kaj drugega no,glasba v živo…lokalčki so normalno odprti, tako da se zvečer lahko vsedeš zunaj in uživaš…pa tudi diskoteka je tam, če to koga zanima in je bil pravi žur. Ne vem, no meni ni bilo prav nič dolgčas…odvisno verjetno kako si narediš… pa nisem stara mamca, ampak sem bila takrat stara 20 let.
Mi smo bili v Božavi, kjer sta dva hotela, plaža prav bedna, si moral z avtom na drugo stran obale do enega krasnega peščenega zaliva (kjer je bila pa blazna umazanija in sami odpadki).
v hotelu tuga, cene pa absolutno previsoke, nobene ponudbe ali kakšnega dogajanja zvečer. Božava je majhna vas, ima priveze za jadrnice, 3 gostilne in eno silno slabo založeno trgovino…
tudi nas tja več ne bo. Lepo pa je marsikje, ampak to za en fajn dopust nam še zdaleč ni dovolj.