Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dugi otok

Dugi otok

Hej, dopustniki! Je bil že kdo na Dugem otoku in mi lahko pove, kako je – predvsem ali je plaža Saharun res tako lepa? Kateri apartma priporočate za 2 osebi, da bi bila najbližje tej plaži – na slikah izgleda namreč super. Hvala za vaše informacije.

Mi smo se 14 dni nazaj vrnili z Dugega otoka. Tu smo sopustovali prvič, in bilo je fantastično. Meni je bilo super, ker je bil mir, ni gruče turistov. Smo našli en zalivček kjer smo se bili cel teden sami na plaži.
Saharun…kaj pa vem po videnem so mi druge plaže precej bolj všeč…na svetilniku(Veli rat), pa Božava. Sicer je tudi Saharun lepa plaža, ampak sence pa ni, pa pijača v lokalu zraven je zelo draga…kava po 3€.
Apartmaji…praktično so vsi apartmaji v okolici Saharuna(Veli rat, Verunič, Soline) čisto ob obali.
Mi se drugo leto zagotovo spet vračamo na Dugi otok!

Superje, hvala za odgovor. In v katerih apartmajih ste bili, če ni skrivnost? Lepo, da so še zalivčki, v katerih si sam na plaži – zalivček z mivko, peskom, kamenčki, skalami?

Kako je pa s kampi na tem otoku?

Mi smo bili v apartmaju v Veruniču. Apartma nima posebnega imena, so pa čisto blizu apartmaji Gorgonia-mislim, da imajo tudi svojo spletno stran.
Plaže v zalivčkih…ni da ni…kamenčki, skale in mivka, vse se najde. Morje pa kristalno čisto.
Kampi…jih na tem otoku ni. Vsaj na severnem delu otoka ne.

No, meni je bila pa ta plaža res všeč. (sem to že v spodnji temi napisala). Moram pa pripomniti to, da sem bila tam vedno izven glavne sezone.

Kampov na Dugem otoku ni. V bistvu je to otok za ljubitelje kolesarstva (kolesarskih poti je ogromno) in za ljubitelje miru in tišine. Na otoku se namreč bolj malo dogaja.

Apartmaje, ki bi bili v bližini te plaže, si iščita v krajih Soline, Veli rat, Božava…v vseh, ki so na severu otoka.

mi smo bili lani, ta plaža je meni res lepa (kot na slikah).

senca je na drugi strani zaliva (kontra od kafiča), ampak je kar gužva v gozdičku (pa še čudne vonjave so, ker ni wc-jev in vsi za drevesi opravljajo potrebe). Sicer je okolica precej umazana, saj vem da je to odvisno od turistov, pa vseeno bi lahko nastavili nekaj košev za smeti, in zvečer malo počistili plažo. Ljudje hodijo na wc kar na rob gozda (in ko prakiraš avto in greš peš par metrov do plaže, se širijo vonjave wc-ja…)

prvi apartmaji so v vasi na drugi strani otoka (z avtom 5 min), ne vem če oglašujejo na netu, to je zelo majhna vas, morda 10 hiš in 1 trgovinica (kjer dobiš samo paštete, kruh in mleko), ki ima spredaj še 2 mizi in je hkrati gostilna. Ta vas je na živem soncu, nič dreves, večinoma apartmaji nimajo klime, mi smo bili tam 2 dni in smo spakirali, ponoči in podnevi je bilo 40 stopinj (nismo nič kuhali, pa vseeno… ) Bili smo sicer v neki novi apartmajski hiši, ampak nevzdržno zaradi otrok. Potem smo šli v hotel Božava.

gostje so bili večinoma Čehi in Slovaki, ki pridejo in najamejo apartmaje kar na licu mesta, ni nobene gneče in imajo prostih apartmajev kolikor želiš… že lani je bilo vse na pol prazno, letos pa je baje ful kriza…

V Božavi se nimaš kje kopat, plaža je nikakva, dolga 3 metre (poleg privezov za barke, kjer zvečer laufajo naokoli podgane). Pri hotelu v Božavi so leseni platoji z ležalniki, v morje skočiš s pomola. Nasuti so tudi kamenčki v širini 3 m, da lahko grejo v vodo tudi otroci. Za družine z manjšimi otroki bolj neprimerno…

lp

New Report

Close