Duhovnost
Pozdravcki!
Mene osebno vedno in vsakič posebej preseneti Galeb od Bacha, ker vedno znova odkrijem nekaj novega. Od tega gospoda sem sicer brala še nekaj del samo me nobena ni več tako impresionirala, kot Galeb. Kar nekaj časa nazaj sem brala tudi Čričkovo pesem ( Mohorjeva založba). So sicer krajše zgodbe ampak zadanejo bistvo.
LP.
prebrala sem od Dr. Wayne Dyerja, Verjemite in videli boste, pa še eno njegovo prej, ko se ne spomnim več naslova, in bom poiskala še vse kar bom le lahko, ker me je navdušil. O tem kako misliti pozitivno in odpuščati, ima pa tudi lahko berljiv slog s primeri, da ni pusto. Kupila si bom Kreativna vizualizacija, ki sem jo imela sposojeno, me je tudi navdušila ker izgleda uporabna. Ne vem, če je ezoterika še Marlo Morgan, zdaj berem njen roman Sporočilo iz večnosti.
Ta mi je najbolj všeč:
Rezbar, po imenu Čing, je pravkar končal delo pri stojalu za zvonove. Vsakdo, ki ga je videl, se je čudil, kajti zdelo se je, da je delo duhov. Ko je izdelek videl vojvoda Lu, je vprašal: “Kakšen genij si, da si lahko naredil takšno stvar?”
Rezbar je odvrnil: “Gospod, damo navaden obrtnik sem, ne genij. Toda ena stvar je. Ko začnem delati stojalo za zvonove, meditiram tri dni, da umirim svoje misli. Potem, ko sem meditiral tri dni, ne mislim več na plačilo ali na honorar. Potem, ko sem meditiral pet dni, ne mislim več na hvalo ali grajo, na spretnost ali nespretnost. Potem, ko sem meditiral sedem dni, pozabim nenadoma na svoje ude, na svoje telo; ne, pozabim na samega sebe. Ne zavedam se več delovnega mesta in svoje okolice. Ostane samo znanje. V tem stanju grem v gozd in preiščem vsako drevo, dokler ne najdem enega, v katerem vidim stojalo za zvonove v vsej njegovi popolnosti. Potem se moje roke lotijo dela. Ko sem postavil svoj jaz ob stran, se narava sreča z naravo v delu, ki ga naredim. To je brez dvoma razlog, zakaj vsakdo pravi, da je končani izdelek delo duhov.”
Rekel je svetovno znani violinist o svojem uspehu pri igranju Bethovnovega violinskega koncerta: “Imam odlično partituro, odlično violino in odličen lok. Vse, kar moram storiti, je to, da jih spravim skupaj in se sam umaknem