Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dulux barva

Dulux barva

Ojla, majstri!
A mogoče kdo pozna oz. je delal z Dulux notranjo barvo? A je res tako prekrivna, da je dovolj že 1 nanos in če je potrebno čez jubolin kit spet dati emulzijo-kao, da ne, ampak…niso iste pasme (proizvajalci)?
Bom zelo hvaležna za vsak dobronameren nasvet; saj že ves čas sama belim, ampak z Jupolom-tokrat bom pa s tole barvo.

Glede jubolina in emulzije nimam pojma, barve dulux so mi pa super. So zelo prekrivne in zelo goste, tako da manj spricajo in je manj packanja. Je pa tako – ko smo z belo pleskali cez mocno oranzno, je bilo treba 2x. Z belo cez belo pa po mojih izkusnjah zadosca 1x.

Mislila sem, da je to draga barva, vendar sem nanašala z valjčkom z čisto kratko ščetino, zato je bila poraba barve minimalna, in sem potem cenovno prišla bolje skozi kot z goldom. Najprej sem imela niansiran gold, na katerem se vidi vsaka kaplja, čeprav bi naj bil pralen. Dulux pa operem kar z meglio čistilom. Za zelo obremenjene prostore nedvomno bistveo bolj primeren kot ostale barve. Če boš barvala nianso in delala zaščito stropa, pazi pri odstranjevanju zaščitnega traku, ker se barva “obnaša” gumijasto, in se zna zatrgat v živo.

O, hvala vama!
Imela bom niansirno barvo na predhodno ostrgano, z emulzijo premazano in pokitano steno z Jubolin kitom. V drugi sobi pa preko z Jupolom (?) pobarvane stene in nato (za vsak slučaj) prej z emulzijo premazane stene.

Še kdo z izkušnjami?

Še ena zadovoljna tukaj z Dulux barvo. Sama žal nisem malarsko sposobna, sem zato najela mojstra. V enem prostoru imam pralno barvo kot ena zgoraj piše, v drugem običajno. Nanos je zelo lep in gladek v primerjavi z Jupolom. Ko bom spet malala stene, bo to Dulux.

Midva sva pred kratkim barvala bolj kot ne celo stanovanje in sva super zadovoljna. Res je sicer, da sva barvala preko belih sten, razen v otroski sobi, ki je bila zivo rumena. Povsod je odlicno prekrila v enem nanosu – moras pa mocno pritisnit in kupit res dober valjcek.
Za prehode sva v Bauhausu nabavla Frog Tape, ki je sicer res noro drazji od ostalih lepilnih trakov, ampak res cisto nic ne pusca barve in se odlicno odlepi, tako da so crte kot bi jih z ravnilom potegnil.
Kapljajo tudi bistveno manj kot npr Jupol. Se mi pa zdi, da so tiste, ki ti jih namesajo boljse od ze pakiranih (Dulux Colors of the World).

Že več kot desetletje barvamo samo z Duluxom. Te barve so zakon. Edina, ki potrebuje dva nanosa je rdeča. Vse ostale samo en nanos. Pa pri nas nismo zadnja leta barvali v pastelih, ampak v konkretnih, močnih barvnih tonih.

O, super! Hvala vsem.

dulux je res super. jaz sem ravno včeraj in danes delala popravke – spodnji del sten v hodnikih, khinji in jedilnici.
najprej sem z brusnim papirjem malo pobrusila steno (nobene osnove ali emulzije) potem pa direkt barvo. sicer isti odtenek, kot je bil prej. dovolj bi bil en nanos, ampak sem vseeno dvakrat. pa so bile stene dejansko zelo umazane – v hiši imam večjega psa.
barve so res goste, ne kapljajo in se super razvlečejo.
sploh in niti pod razno ne kupim več nobene druge barve.

New Report

Close