Dunaj
Živjo.
Naslednji teden se odpravljamo (družina) na Dunaj. Ogledali naj bi si živalski vrt v Schonbrunu, nato pa še Naravoslovni muzej v centru mesta. Prebrala sem stare poste na to temo, zato vem, da vas je že kar nekaj bilo z otroki na Dunaju.
Mene pa še zanima, kje parkirati avto. Vem, da je pri dvorcu parkirišče, kaj pa v središču mesta. Koliko se plača na parkiriščih? Če pustimo avto pri Schonbrunu, kako lahko pridemo do središča mesta?
Lp.
Parkiranje pri Schonbrunu je precej drago, misim, da sva dala za nekaj (4-5) ur toliko kot za 4dnevno karto za podzemsko.
Pred Schonbrunu pa je postaja podzemske, tako da brez problema pridete v center oz. kamorkoli že želite.
Kakšne so cene parkiranja v centru ne vem.
Mogoče ni slaba ideja avto pustit malo iz centra, v malo bolj stanovanjskem delu, v bližini podzemske, kjer je parkiranje zastonj.
Potem pa kupite dnevno karto in Dunaj je vaš….
lp
ija
Nekaj tednov nazaj smo parkirali pri Glorijeti (ne vem, kako se prav napiše), to je nasproti gradu. Tam je plava cona. Domnevam, da je tudi v centru (Ring) enaka ureditev.
In še nasvet. Mi smo šli z namenom, da si ogledamo Schonbrun in nekaj znamenitosti v centru, a smo ostali pri Schonbrunu. Ta je tako velik, toliko stvari je vrednih ogleda, da je za en dan čisto dovolj, čeprav smo se vozili z vlakcem in proti koncu sedeli na vsaki klopci.:)))
Splača se kupiti karto za vlakec, ker se lahko voziš cel dan, razdalje so kar velike, vodič razloži, kje je kaj, pove nekaj zanimivih podatkov,….