Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dunaj muzeji

Dunaj muzeji

V soboto planirava obisk Dunaja, kjer si želiva ogledati muzej v katerem so razstavljene slike Gustava Klimta. Ker še nisem bila nikoli na Dunaju z lastnim prevozom mi prosim svetujte kje najdem kakšno karto poti in muzejev. Zanima me tudi kako je s parkiranjem. Vsaka informacija bo dobrodošla. Hvala.

Titi, najbolš boš naredila, če se boš že nekje pred Dunajam ustavila na eni črpalki in kupila “stadtplan”, torej načrt mesta. Jaz ga ravno držim v roki. Na sprednji strani imaš vrisan komplet načrt mesta, na zadnji pa znamenitosti.
kar pa se parkiranja tiče: jaz avto ponavadi pustim kar na parkingu, pa grem naprej s podzemno. Je še najbolje.
Pa lepo se imejta.

Midva z možem sva bila na ‘tour po muzejih Dunaja’ pred kratkim. Ker sva na Dunaju tudi dvakrat prespala, sva parkirala v garažni hiši na Mariahilferstrasse, hotel pa je povrnil polovico parkirnine.
Leopold muzej je v Muzeumquartir-u, vendar ne pričakuj preveč – Klimtovih slik je le nekaj, pa ne najbolj znane, več je Schieleja. Je pa v istem muzeju izredno zanimiva razstava Obraz, telo, duša – portreti žensk skozi obdobja.
Vsekakor moraš obiskati tudi Kunsthistorische muzej v neposredni bližini, če pa bo še čas, pa seveda nasproti njega še Prirodoslovni muzej, kjer je kaj videti!
Sicer pa je Dunaj en sam muzej, kar se tiče arhitekture. Očarljiv.

Stalna razstava Klimtovih slik je v Belvederu. Na http://www.belvedere.at so vse informacije, tudi zemljevid. Uživaj, je čudovito.

Nekaj jih je pa v ti. zeljnati glavi.

New Report

Close