Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Đuveđ

Đuveđ

Kako se naredi đuveđ? Sem kupil že zamrznenj đuveđ oz. zelenjavo od tega, pa piše da se malo skuha naprej pa kot pri svežem.

Kako naj to naredim?

Pozdrav-nespretnež

džuveč: olje, dosti narezane čebule, paprika in paradižni: počasi dušiš na malem ognju, ko je jed gotova dodaš riž ali pa jajce ( odvisno kaj imaš rad) pa dober tek !
LP

Če dodaš jajce je sataraš.

To, kar je napisala čičolina, je v drugi varianti sataraš, v prvi pa neka jed s surovim rižem, ki je jaz ne poznam.

Djuveć (ali đuveć) se pa skuha (pravega se pravzaprav peče) iz mesa (govedina ali jagnjetina ali oboje), paradižnika, paprike, česna, čebule, začimb, krompirja in riža (opcijsko tudi melancane in bučke).

evo recept originale, http://www.gastro.hr/index.php/hr/recepti/glavna_jela/duvec

čičolina je kar pravi recept napisala

New Report

Close