dva računalnika?
Doma imam računalnik, s katerim sem povezan preko modema na klic.
Nameravam pa kupiti še en računalnik, ki pa bi ga imel v drugem kraju, kjer tudi preživim veliko časa. Zato me zanima, kako je sploh s tem? Ali je potrebno odpreti še en internetni račun ali lahko z istim dostopaš z dveh različnih lokacij?
Če bi bilo možno z enim računom, kako pa je pri tem z elektronsko pošto ali gre na tisti računalnik, ki ga prej priklopiš ali pa je mogoče, da bi prispela pošta prišla na oba računalnika?
se zahvaljujem
lep pozdrav
Primož ker tudi sama dostopam do mojega poštnega predala z več različnih računalnikov, uporabjam ponudnikovo storitev web.mail. Tako lahko s kateregakoli računalnika, s stalnim geslom dostopam do svoje pošte. Tako pošte fizično ne prenašam na vse računalnike ampak le na enega, domačega.
Tako enostavno, kot meni Karmen, najbrž ne bo šlo. Najbrž bo na enem od računalnikov treba nastaviti v Outlook Expressu, naj posta ostaja na poštnem strežniku, sicer na domač računalnik ne bo prispela, če bo prej sprejeta na drugem.
Če pravilno razumem bo potrebno na drugrm računalniku v outlooku nekaj nastavit, da bi v primeru, če bi bil ta drugi računalnik prej priklopljen, pošta ostala na strežniku in bo tako vedno prišla le na prvi (domači) računalnik?
se zahvaljujem
lep pozdrav
Mislim, da bo res najenostavneje tako kot je rekla Karmen. Na domačemu računalniku enostavno pošto pobiraj(tudi dol iz serverja) z Outlukom ali karkoli pač že imaš, na drugem računalniku pa pošto pregleduj z web mailom, če ga tvoj ponudnik omogoča. Tako pošto samo pregledaš, ostane pa na poštnem strežniku.
Če tvoj ponudnik ne omogoča web maila, potem na drugem računalniku označi, da pošta ostaja na strežniku.
Če pa želiš imeti kopije vseh pošt na obeh računalnikih, pa na obeh odkljukaj, da pošta ostaja na strežniku in jo potem briši, ko jo imaš že na obeh compijih.
Mislim da ima Karmen prav. Če si odpreš neki brezvezni mail account na recimo Hotmailu (ali kateremkoli ponudniku web mailov), ta nudi tudi sprejemanje POP pošte. In ko klikneš, ti pokaže spisek pošte, ki te čaka na POP strežniku, je pa ne snema dol, razen če to izrecno ne želiš.
Kje v outlooku pa se to označi, da pošta ostaja na strežniku?
lep pozdrav
Pojdi na Tools–>Accounts izberi jeziček Mail, klikni na tvoj račun, nato klikni na gumb Properties, izberi jeziček Advanced in poišči kvadratek za katerim piše Leave a copy of messages on server in nariši kljukico v kvadratek.
hvala
Forum je zaprt za komentiranje.