Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Dva slovenska strokovnjaka, ki sta pravilno napovedala pandemijo. Iskrena zahvala.

Dva slovenska strokovnjaka, ki sta pravilno napovedala pandemijo. Iskrena zahvala.

Infektolog: Nevarnost hitrega širjenja virusa smo podcenjevali

Ljubljana, 03.02.2020, 18:35 | Posodobljeno pred enim mesecem

Da so tudi strokovnjaki podcenjevali nevarnost hitrega širjenja novega virusa, priznava infektolog Andrej Trampuž, ki dela v Nemčiji, kjer so potrdili že deset primerov okužbe. To je izredno nalezljiva bolezen, k sreči pa ni tako smrtonosna, kot je bil denimo sars, pravi. V Evropi velikega širjenja bolezni ne pričakuje, ga pa skrbi za Kitajsko in druge revne države, ki širjenja ne bodo mogle zajeziti.

Primer koronavirusa v Sloveniji ne bi smel biti nepričakovan’ 

Ljubljana, 12.02.2020, 8:36 | Posodobljeno pred enim mesecem

Mojca Gobec, direktorica Direktorata za javno zdravje. “O tem virusu danes vemo več, kot smo vedeli pred mesecem dni. Vemo, da povzroča pljučnico, v veliko primerih pa bolezen poteka blago ali celo asimptomatsko. Kar pomeni, da se lahko zelo učinkovito širi med ljudmi. To pomeni, da so ocene o okužbi lahko še podcenjene, ocene o smrtnosti ali resnosti pa morda precenjene.” 

Sedaj se vidi, kdo je pravi strokovnjak in kateri so bili nastavljeni kadri, ki so dobili vodilna mesta po vezah in poznanstvih.

Čudno, da so mediji povsem pozabili na njiju, predvsem na Mojco, ki je res napovedala najbolj točno in če bi jo takrat poslušali in bi šli vsi it Italije in Brnikav 14 dnevno samokaranteno ter bi se odsvetovalo potovanje v Italijo za časa šolskih počitnic, ne bi bili tukaj, kjer smo danes.

Čudno, da so mediji povsem pozabili na njiju, predvsem na Mojco, ki je res napovedala najbolj točno in če bi jo takrat poslušali in bi šli vsi it Italije in Brnikav 14 dnevno samokaranteno ter bi se odsvetovalo potovanje v Italijo za časa šolskih počitnic, ne bi bili tukaj, kjer smo danes.
[/quote]

Nič niso na njo pozabili. Tako kot druga teta na NIJZ sta obe v službi politike in ne stroke in sta tako plačani, da kot papige ponavljata tisto, kar jim drugi rečejo. Birokrati zlizani s členi in protokoli. Drugega kot prekladat se z ene funkcije na drugo ter citirat člene in govorit, da to “ni v njihovi” pristojnoti tak ne znajo.

https://www.delo.si/novice/slovenija/po-aferah-sendvic-in-maketa-na-vrsti-se-afera-voda-165548.html

sem, da boš imenovala Gorazda Pretnarja in Blaža Mrevljeta, ki sta dolgo tega opozarjala na resnost situacije.
Kakorkoli, vsi našteti so bili dani v kategorijo “panikov”. No za ene stalne modele na MON-u je ta kategorija razširjena na širšo množico ljudi, ki s(m)o preudarni in se zavedamo, da virus ni mala reč.

Virus ni mala reč, pravilno si povedala.
Virus gripe ni mala reč. Pobere pol milijona ljudi na sezono epidemije. Pa imamo kdaj tako drastične ukrepe?

Pa še to: V prvi polovici marca je v Bergamu korona potrjeno kriva za 31 smrti od skupno 164. Lani v istem času je umrlo 56 ljudi. Ostali niso umrli v bolnici in jih niso testirali.

Kaj je bistvo tega posta?
Kle se ne pogovarjano o gripi ampak virusu korone in covidu19, ki ga povzroca.

sem, da se bi kdo od teh modelov oglasil. No, pa imamo prvega na sceni. Samo to te vprašam, kateri doktorat imaš narejen?
Iz mikrobiologije, medicine, specifično morda iz infektologije?
Pa še to. Bi te res z veseljem prestavila , da bi se osebno malo sprehodila po kateri od številnih bolnic v Bergamu, pa tistim dohtarjem povej, da je to navadna gripica.
Aja, 19 zdravnikom tega več ne moreš rečt, ker so zaradi te gripice umrli…
p.s. najbrž niso bili stari 80 – 90 let…

New Report

Close