DVD PREDVAJALNIK
Hi !
Imam problem z dvd predvajalnikom . Pri predvajanju filma mi slika slika ne teče gladko, ampak mi včasih za trenutek “zašteka” .Ko sem imel kompjuter pri serviserju mi je rekel , da imam prešvoh procesor in je to razlog za problem s sliko.Konfiguracija ,ki ga ima kišta je OS 98 , 850 MHz celeron , GeForce 2 400 MX 64 RAM , NEC dvd in 256 RAM-a spomina . Zanima me kaj pa menite vi , je res procesor za staro šaro ali pa me samo “nateguje” ?
Zdravo!
Moje mnenje je, da bi zadeva morala delovati! Nobena komponenta se mi ne zdi prešibka (obstaja seveda tudi možnost da se motim 🙂 ).
Pri predvajanju DVD-jev je lahko problem v mediju. Če na primer predvajaš kak DVD, ki je popraskan (večina DVDjev iz videotek), se lahko zatika pri samem branju medija. To preveriš tako, da si DVD zripaš na trdi disk in ga nato predvajaš od tam.
Potem je dobro vedeti, ali imaš za IDE pogone vklopljen DMA transfer (saj ni bistveno, pomaga pa).
Pa še bi se lahko našlo kaj, kar ima vpliv.
Ja, kateri program za predvajanje pa uporabljaš?
LP.. Lazso
Ja, pa da ne bom “buč” prodajal!
Poglej si tole:
Če je Pentium II 350 dovolj, bi tvoj stroj tudi moral zadostovati…
LP…
Mam 800MHz, 64MB grafično, 512MB rama, OS win2000, DVD samsung in stvar deluje brez tezav.
LP
Obvezno moraš imeti vkopljen DMA.
>Obvezno moraš imeti vkopljen DMA.
Tole pa ne bo čisto držalo!
Pri mojem Pioneer DVR-104 niti ne morem vklopiti DMA (sicer mi ni čisto jasno, zakaj), pa vendar lahko čisto tekoče DVD-je gledam in snemam.
LP.. Lazso
BEDN RAČUNALNIK MAŠ HAHAHHAH
Bravo hmmmm! No, potem pa vsaj read-ahead za DVD ROM izklopi.
Forum je zaprt za komentiranje.