DVE – DVA
deklica, aveskaj,
tikar pisi posvoje vendar, dovoli nam vsaj da, otakih kot si, ti Imamo svoje lastno Mnenje………kar se pa mac-ov tice sem prvega kupu pred cirka skoraj petnajst-imi leti in, sem presaltou na tehnolosko obupno zaostale pisije tudi zarad Slovensne, vsaka cast William-u Gates-u in njegovim da, vsaj oni upostevajo Nas Jezik ce ga ze takikot ti, ne………………………………………. mac-a pa mam se zmeri pr roki, tko za vsak slucaj in mje ful zau de ne smirglajo Slovenskega jezik-a so pac tipicni amerikanci
Baj in sori ce sm te slucajn uzalu, blo je namirno
tko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ej…. fajn se mejte tle gor!!!! jst grem!
spostujte in obremenjujte se s pravilno slovenscino se naprej…….
ter zanicujte se naprej, take, ki ne spostujejo pisanja pravilne slovenscine (take kot sm jst ja).
in zato se tudi potrudite, da boste, ko se pogovarjate (se pravi v pogovornem jeziku) tudi spostovali slovenski jezik in izgovarjali pravilno!!!mislm, da boste super izpadli.
itak nevem kaj tle gor delam, ker jst sm taka kot sem…… o pisanju in govorenju imam tako mnenje, ti mas pa svoje mnenje pac…. in ni treba, da zato men tko grdo govoris.
ja, sm pa za to, da bi vsi po svetu govorili en jezik (angleski)….. samo tega zal ne bom docakala. kaj pa ti misls, da se bo ceu svet prilagodil nasi slovenscini?! me naznima ce res tok spostujes vse tole skup in se kaj druzga.
adijo!
Jest teb grdo govorim???!!!
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
No, ker morda gornje opombe ne razumeš (veš, obvladovanje jezika je EDEN OD znakov inteligence, pa tudi osnovne kulture, splošne razgledanosti in izobrazbe ipd., skratka vsega tistega, kar ljudi bistveno ločuje od ostalih živih bitij), ti povem “lepo” v upanju, da boš razumela (sicer ti lahko prevedem tudi v angleščino, ki jo z veliko mero verjetnosti obvladam bolje kot ti): GRDO SI ZAČELA GOVORITI oziroma pisati TI, jaz sem te samo oponašal.
Seveda je pa že v neki stari pravljici tašča razbila ogledalo, ker ji je kazalo njeno pravo podobo, mar ne?
P.S.: Pravilna angleščina pa je (za tujce in celo za veliko število domorodcev, zlasti tistih preko Atlantika) kvečjemu težja kot slovenščina (če si že kdaj slišala npr. za “phrasal verbs”, bi lahko morda celo vedela, o čem govorim). Če si toliko junakinje, pa napiši kaj daljšega v tem jeziku, ki ga toliko čislaš (brez da prepisuješ), pa bomo videli …
ej… pa kaj se ti tok pametnega delas…. ???!!!
na vsak nacin mi hoces dokazat, da si pametnejsi in bolj razgledan in sploooooh…. in da jst pac po tvoje nimam intelegence.
ves to je tko…. neki ti ves…. pa jst sigurno manj od tebe…. kaksne stvari pa ti nimas pojma, ki jih jst vem. in vsak na svetu loh drugac razmislja o kaksni stvari.
kako se ti pa tole slis:
ti sigurn mors bit en zapiflan kmet! vids tko si jst mislm o teb…. pa verjetno nimam prov! tko kt ti nimas marsikaj prav.
ja pa prosm, ne mi nazaj odpisat…. sj ves, pametnejsi odneha!
Bom pa jaz (odpisal). Res ne vem kaj sploh delaš na tem forumu. Sploh še veš kaj te je zanimalo. Zakaj te je sploh zanimalo, kopa vsak argument za ali proti zavrneš in popljuješ. Res bo bolje, da se preseliš na kak drug forum, ki bo tvojemu pogledu in razumevanju sveta bližji.
Ne glede na to pa je vsega obsojanja vredno tvoje omalovaževanje maternega (predvidevam) jezika. S tem si pokazala svojo osebno izkaznico v najboljši možni meri. Sram te naj bo.
Amen.
Mirko, silno rada te berem, ker pišeš modro, ker imajo tvoji odgovori sol in ker znaš (gl. zgoraj) biti tudi duhovit. In se navadno zelo strinjam s tabo, tudi v tej debati. Ampak tule ti moram pa prišepniti (čeprav bi bilo treba zaradi napake, ki jo dela toliko ljudi, na ves glas protestirati): nikakor, niti pogovorno, ne gre “brez da”, ampak seveda “ne da” – ali pa brez + samostalnik v 2. sklonu. Brez da sta skupaj predlog in veznik, kar seveda niti po naključju ne gre skupaj. Lp, Medeja
Meni pa še vedno ne da miru Dekličina pripomba, da če bi bilo po njeno, bi vsi po svetu govorili angleško. Namreč: res sem ponosna, da se je naš jezik ohranil in me glede na raziskave o izumiranju jezikov skrbi, kaj bo z jezikom v bodoče (seveda izumrtja ne bi dočakala, ampak obet se mi zdi žalosten).
Ali ni neverjetno, da ob raznih poskusih ponemčenja, pa uporabe srbohrvaškega jezika in sedaj zelo razširjene uporabe angleščine, še vedno govorimo in pišemo, ustvarjamo,… slovensko? Lepota jezika je stvar vsakega posameznika (čeprav se mi zdi slovenščina res lepa), ampak trdovratnost, vztrajnost in posebnost našega jezika me fascinirata. In z veseljem ga uporabljam, se trudim, da čim bolj pravilno.
Napake pa nam “uidejo” vsem.
Dekličina pripomba ni vredna bajtov, iz katerih je sestavljena, in ne prenese povprečnega osnovnošolskega premisleka.
Samo mimogrede: kakšen bi bil svet, v katerem bi vsi – ne govorili ampak bolj lomili – en jezik, jedli samo eno vrsto hamburgerjev, pili samo eno vrsto pijače, sadili samo eno vrsto koruze, občudovali samo eno vrsto vrtnic, dreves, domačih in divjih živali ipd. vse ostalo bi pa pustili na smetišču zgodovine? In tu se razmislek o daljnosežnosti in pomenljivosti dekličine izjave (ki se je sama bržkone niti ne zaveda) pravzaprav šele lahko začne … Konča se pa lahko – v eni od najbolj drastičnih različic – s predlogom, da Američani pobijejo vse ostale prebivalce zemlje, ki jih samo motijo s svojo drugačnostjo.
P.S.: Da ne bo nesporazumov: v Ameriki imam celo vrsto dobrih prijateljev, tudi zelo “pristnih” Američanov …