Dve stanovanji v eni hiši, kako ločiti števec za elektriko
zanima me kako imate vrejen števec za elektriko tisti ki imate stanovanje v hiši s starši in plačujete ločeno. vem da obstaja nek odštevalni števec, in pač plačuješ razliko, ali nekaj v tej smeri, zanima pa me lai v tem primeru morata biti obe staovanji isto tarifni ( enotarifno- enaka cena 24h, ali dvotarifno- različna cena )?
kako je pri vas, kaj svetujete, izkušnje?!
hvala!
Ja, mi imamo tako. Glavni števec je tisti, ki je že v hiši in tisti pač določa tarifo. Tistega tudi popisujejo in nobenega drugega. Glede na odštevalni števec pa si potem sami naredite obračun, pa plačilo za varovalke. Vsaj mi delamo tako. Varovalke prispevek pol-pol, ostalo po porabi. Vsaj ni kreganja. Je pa pomembno, da imaš vso elektriko speljano pač na odštevalnega – da imaš samo eno vejo, ki kasneje se deli po vašem stanovanju.
Imamo pa eno tarifo, ker nam tako bolj odgovarja.
Vprašaj na Elektro. Mi imamo vsak svoj števec, mislim pa, da je bilo za to treba imeti priglasitev del oz. gradbeno dovoljenje (ker samo tako novemu stanovanju pripada lasten števec) in preden so ga priklopili, je en iz Elektra prišel v “inšpekcijo” v stanovanje pogledat, če je vse narejeno po predpisih – vtičnice, stikala, omarica z varovalkami ipd.
Za vodo je bil večji problem, nikakor se ni dalo dobiti lastnega števca, za to moraš imeti svojo lastno hišno številko.
Imamo zato odštevalni števec. Položnico dobivamo samo eno, pa en mesec plačajo starši, en mesec midva.