dve stvari
bi vas rada vprašala drage forumašice.
Pri nas vsako leto pokadimo pohiši za praznike in vsako leto znova se srečujemo s problemom, kam naložiti oglje in kadilo in se pridušamo, da naslednje leto bomo pa res kupili… hja, kaj? Kadilnice, take kot jo imajo v cerkvi, verjetno ne. Predstavljam si nekaj keramičnega, kot en majhen lonček z daljšim ročajem, kamor bi dal oglje in segrel in dodal kadilo, potem pa še pokrovček z luknjicami, da ravno ne streseš vsega po kakšnih lesenih stopnicah (sem bolj pri ta nerodnih)… A je katera že videla ali kupila kaj takega? Nekje v LJ ali bližnji okolici če se da. Hvala že vnaprej.
Druga stvar so pa …darila za otroke, jasno. Na TV delajo reklamo za neke karte (super 5?). Kje bi se dobile kupit (Spar pred Miklavžem jih ni imel), še bolj važno pa – ali katera ve, če se jih splača kupit. Aja (tretja stvar, heh) Tinkara C je pred časom pisala, da se sinom igra neko igro (logix? ali nekaj takega), bi bila tudi vesela kakšne informacije.
Lep zimski dan in čim manj poledice vam želim!
ja, sem se prav nasmejala ob tejle smetišnci. Saj lahko rečeš, da kompliciram, ampak rada bi imela nekaj lepega v ta namen, zdaj namreč uporabljamo star lonček in se mi zdi, da s smetišnco ne bi dosegla svojega namena.
Brezje, ja, ali pa kakšna trgovina z nabožnimi predmeti. Samo je ne najdem v virtuali, bo treba zgleda kar v avto, pa iskat. Vseeno hvalaaika napisal:
Živjo, zadeva je Logofix, Ravensburger, dobili smo jo za 5 RD. Vsebuje sličice in žetončke, lahko se igraš kar nekaj verzij, vse pa pomagajo pri logilnem razmišljanju.
Recimo – vzameš sličico jabolka (rdeče, okroglo) … potem izbereš denimo jagodo, ki je prav tako sadje … pa izbereš lonček, ker je prav tako rdeč … pa izbereš skodelico, ker se jo prav tako uporablja v kuhinji … pa izbereš majico, ker je prav tako rumena … pa plišastnega medvedka, ker je prav tako mehak … to je eden do primerov igranja
Igrico sem videla že v različnih trgovinah, kjer imajo več teh igric (Špar, Muller …)
Poglej v Škofijski knjigarni na Mačkovi v Lj. Kupila pred Miklavžem, luškana kadilnica, za “ogljene tabletke” kot jih imajo po cerkvah, 1.400 SIT. Imaš tudi večje, za 7.000 SIT, recimo, ampak nam tale kar zadostuje. Prej smo imeli keramično zvezdo, ampak ko se segreje…ajsssssssssssssssssssssss!
A-a, ni! Dišeče palčke dišijo čist drugač, kot kadilo, bolj sladko in bolj težko, če že tradicijo, ki ima svoj pomen, odmisliš.