Najdi forum

Dvom

Tukaj ste z različnimi pogledi in izkušnjami, pomagajte mi prosim z nasvetom. Eno leto sva s fantom skupaj, mislila sem, da sem končno srečala pravega in da me ljubi in spoštuje. Pa sva imela obletnico najine zveze in mi ni namenil niti ene same cvetice. Jaz sem mu darilce dala, on pa je dva dni iskal izgovore… Saj ne zahtevam kakšnega velikega darila, samo pozornost. Žalostna sem in prizadeta, da mu je vseeno za samo obletnico in zame. Bila sem prizadeta in sem mu povedal kar si mislim. Ves čas se zdaj opravičuje in zatrjuje, da me ljubi ipd. in da ni mislil tako in da je odlašal ipd. Kaj menite drugi?

Veš, dedci so bolj leseni (večina, vsi ne!), kadar gre za pozornost, obdarovanje “kar tako”. Če si mu povedala svoje, je že dobil prvo lekcijo, omeni mu to še večkrat, vendar ne očitajoče, kar tako “mimogrede”, tudi ti mu kdaj daj kakšno drobno darilce za kar tako, za lep večer, ki sta ga preživela npr. Če ni prevelik teleban ( :))) ), bo delovalo, pri meni in mojemu je 100%!

lep dan!

Lej, ne zameri, ampak je ze tako, da ljudem stvari pomenijo zelo razlicno.
Tebi je obletnica na smrt vazna in sploh ne razumes, da njemu ni. Kako?
Zakaj? Mu pac ni, tako je, ljudje smo razlicni.
Ker je prva, pa sploh. Lepo in brez kujanja mu povej, da tebi obletnice,
take in drugacne pomenijo veliko….in sele ce bo pozabil tudi na naslednjo,
si res lahko malo uzaljena.

Na koliko rubrik (forumov) si pisala,pa povsod ista vsebina?
Če tebi darila pomenijo veliko,je boljše da se takoj razideta,kajti mogoče on tega ni vajen ali pa mu to ne pomen veliko. Moj se včasih spomni rojstnega dne,velikorat pa ne.Ker meni to ne pomeni veliko,se imava vseeno rada.

Saskia!
Ne gre za vrednost darila, gre le za to, da se s tem ko se spomniš rojstnega dne, obletnice itd. izkažeš drugemu spoštovanje. Mogoče fant že iz svojega otroštva ni bil navajen na takšne pozornosti. Če se drugače lepo razumeta, te bo mogoče ob naslednji priložnosti presenetil z darilom. Dobro pa je, da si bila poštena in si mu kar takoj povedala, da te to moti.

Živijo!

Moj fant mi je za prvi rojstni dan, ki sva ga praznovala skupaj tudi kupil darili šele par dni kasneje, prav tako božično darilo (tega sem dobila šele sredi januarja). Seveda sem bila razočarana. Potem pa sem ugotovila,da imajo pri njih tako grdo navado, da si darila kupujejo z zamudo. Saj ni keč v darilu, samo če ga že kupi naj ga kupi za tisti dan in ne čez en teden, ko že izgubi svoj čar. No letos pa se je potrudil in je, ne boš verjela, vsa darila kupil že prej, tako za roj. dan, kot božično darilo, kot tudi darila za domače.

No v glavnem prav je, da si mu povedala. Kako bo pa naprej boš pa videla – mogoče je res samo tista moška lenoba, ko se jim ne da letat po trgovinah, sploh če nima pojma kaj bi kupil. Jaz vedno mal namigujem, kaj bi želela tko recimo, ko vidim, kaj kar mi je res všeč pa ne potrebujem nujno, povem in vidim, da si veliko zapomni.

V glavnem, malo še portpi.

Hvala lepa vsem. Mi je zdaj precej lažje.

V tebi najdem tudi sebe, saj sem sama tudi zelo občutljiva na te stvari, a sem se skozi leta naučila, da so moški pač drugačni. In me tukaj ne moremo prav nič storiti. On na te stvari gleda čisto drugače, zato ga le poskušaj razumeti…Tako sem jaz storila in moram rečt, da mi je dosti lažje v partnerstvu. Saj vsi vemo, da ni princev na belem konju….
vsekakor pa mu moraš vedno povedati kako čutiš in pusti mu čas, da se sam navadi na to. Vse je samo v taktiki…
Recimo moj tip se zelo ne rad pogovarja o čustvih, družini, načrtih, ljubezni in podobno – je pač še malo otročji. Po drugi strani pa tudi sovraži če se o najinih zadevah jaz pogovarjam s kom drugim. In kaj sem storila?
Rekla sem mu, da pač moram dati iz sebe to kar čutim in če se on ni pripravljen pogovarjati o tem, se bom pa z prijateljicami ali s starši – in takrat vedno razume ter tudi sam izusti kakšno!!! Torej vse je v taktiki!
Tipi so res včasih malo leseni (ha-ha-ha)….
pozdravček

Ana, preberi si knjigo ” Pet jezikov ljubezni”.
Pa bos morda doumela, kaj je hotela povedati Saskia.

Svetujem ti,da greš k psihiatru,ki si ga nedvomno zelo potrebna,po tvojem pisanju sodeč.

Oblaček, tudi jaz mislim enako kot Ana, pa ne mislim iskati neke knjige za razumevanje zelo enostavnega vprašanja. Bi pa vprašala: ali so vsi tisti, ki pač nič ne dajo na datume, res slabi partnerji? Pa saj nas je več kot ostalih!

Če te ima rad mu pač ni pomembno ali te ima eno leto, pol ali 5 let. Te pa rad ima in to je pomembno. Moj bi še na obletnico poroke pozabil če ga ne bi spomnila, pa vem da mu poleg otrok pomenim vse in še več.
Tudi če mu pač oblenice ne pomenijo nič je lahko dober človek. To pa je tisto kar šteje, a ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close