Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dvomim, da perete rjuhe na 10 dni, tiste ki imate

dvomim, da perete rjuhe na 10 dni, tiste ki imate

Sem prej tudi jaz prala rjuhe nekje na 10 dni, ko sem kupila nov vzmetnico z žepkastimi vzmetmi – pa ni šanse. Vzmetnica težka ko svinja, vogal komaj privzdignem, da zataknem rjuho, ob straneh nagužvano, ker ne moreš lepo po celotni dolžini poravnati , saj jogija sploh ne dvigneš. Udobno za spanje, ampak nočna mora za menjanje posteljnine. Povšter in odejo menjam, jogi rjuho pa imam po 2 meseca.

Kako pa zračite in obračate tako vzmetnico? Z možem operirana, je ne dvigneva nikakor.

Imamo na vzmeti, a je okvir tak, da je vzmetnica samo položena na letvice, okvir ne sega preko stranice, tako da ni panike, jogija ni treba dvigovati. Rjuhe imam seveda napenjalne z gumico. Perem pa vseeno na cca 14dni pozimi.

In zakaj se tako mučiš? Kupiš nadvložek (stane nekaj čez 100 eurov za dve postelji) in gor daš kar navadno rjuho. Ni treba nič dvigovati in se mučiti z jogi rjuhami. Tako sem si jaz poenostavila življenje in sem super zadovoljna. Prej pa sem se mučila in dvigovala težke jogije. Pa še jogi se ohrani na tak način.

No, jaz si nisem predstavljala, da bo vzmetnica tako težka. V trgovini je nisem dvignila. Moja napaka. Še vedno preoblačim 1x tedensko in zraven kolnem, ker sem to sploh kupila. Takoj, ko bo možno, bom vzmetnico zamenjala. Draga je bila, pa še navadnih “haklov” nima, da bi jo človek lahko dvignil. Nekako jo privzdignem in zavrtim , da je na okvirju, zamenjam rjuho, si zlomim kakšen noht in si obljubim, da bom pri naslednjem nakupu bolj pozorna 😉

Čudno, da je tako težka – naša ni oz. jo ni noben problem malo privzdigniti na vogalu. Težje jo je popolnoma obrniti, kar delamo nekje dvakrat na leto. To storiva skupaj z možem, ampak ni prav enostavno.

Verjetno je pa to, koliko dela je s preoblačenjem, odvisno tudi od postelje. Naša vzmetnica ne sede čisto noter v posteljni okvir, ampak malo gleda z njega, zato je ni treba veliko dvigniti, da spodaj zatlačiš rjuho …

Jaz bi najraje spala na svežih rjuhah vsak dan, v praksi pa preoblečem, kadar se spomnim. Nič ni narobe, če preoblečeš posteljo manj pogosto. Danes vsi malo pretiravamo s to higieno in nenehnim preoblačenjem, pranjem še praktično čistih stvari. Tako da se lahko tolažiš, da tvoja težka vzmetnica vsaj kaj dobrega naredi za okolje 🙂

ogabno, res ste nemarni lenuhi, ki vam je težko dvignit vzmetnico. sem starejša in preoblačim postelnino vsak teden. seksate pa nič? ali spite potem na tej ogabni zasušeni postelnini, dokler vas ne riba v rit? v moji mladosti sem postelnino preoblačla tudi večkrat na teden, če so se zgodile kakšne nezgode, in dala sušit na vrv, ni bilo sušilca.Vsi ti sodobni aparati in pripomočki so vas pripeljali tako daleč, da ko je treba kaj težjega naredit, rajši ne. In se pacate na ogabnih postelninah, na koliko znoja in mrtve kože in pršic se uležete vsak večer, to vas pa ne moti.

1. Dve vzmetnici
2. Dovolj visoka vzmetnica, da jogi rjuha ne gre pod njo:D Meni še boxspring ne pride čisto cela pod jogi, tako da je kvečjemu treba privzdigniti kak rob. Res pa imava dve vzmetnici, skupaj 180 cm, in te rjuhe so večinoma kar manjše.

Mislim, ni mi jasno, kaj točno delaš z jogi rjuho, da moraš celo vzmetnico dvigniti. Pač dvigneš vsak vogal posebej, ob robovih pa zatlačiš notri:)

Moja je enojna 180 cm in je res težka. Niti slučajno ne morem dvigniti vsakega vogala posebej. Zato dvignem en vogal in celo vzmetnico nekako zasukam, da “skoči” na rob postelje in potem lahko zataknem jogi rjuho. Naslednjič bom v trgovini zagotovo pazila na to. Pa enojna je veliko težja, kot če bi imela dve manjši. Zdaj nimam kaj.

Imam vodno posteljo, z lahkoto zamenjam rjuho, ker ni stranic. Pozimi menjam na 10 dni.

Očitno nimaš žepkaste vzmetnice, ane? Drugače bi vedela, da jo je nemogoče dvigniti! To tvojo dvo-centimertsko spužvastno dvigne tudi otrok.

Jaz imam vzmetnico, te žepkaste vzmeti. Pa jo komot dvignem, obrnem.
Za spati je pa odlična :).
Rjuho je tudi komot zamenjat. Seveda jo pa ne menjam vsak teden, ker nisem primojena mona.
To domnevam, da imate dvojne jogije ali zakaj take težave? Zakaj ne nabavite 90cm jogijev?

Jaz imam 140×200, enojno, in je ne dvignem sama 🙁

Ceprav sva jo kupila 3 leta nazaj. To je pri nas naloga moza. Dobi befel in cisto posteljino ter gre po vrsti vse preoblect ker je mocnejsi in visji in je to zanj mala malica v primerjavi z mano. Jaz pa perem, susim in dolocam tempo. Resno. En teden je pri nas posteljina gor potem pa ni opcije, da se na postani in uveli valjamo. Ocitno smo zasvojeni s hrustljavo prhkostjo :).

Ko potemni. Takrat dobim obcutek da je cas za svezo.😏

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

Posteljnino menjam tedensko, ko pospravim.
Rjuhe so na elastiko, jogija imam dva.
Z namenom, da ne dvigujem težko.

In kaj ima veze, če je rjuha na elastiko? Saj gre vseeno spodaj in moraš jogi privzdigniti.

Imamo 2 jogija in eno rjuho za cez oba.
Dvignem samo vogale, zataknem rjuho cez vogal, ostalo zatlacim pod rob, posteljni rob je le malo cez jogi, tako da mi tudi ni treba visoko dvigovat, pa se manjsi jogi je lazji kot vecji.

Peremo na sedem dni imamo pa jogi na okviru postelje tj skoraj cela visina jogija je nad okvirjem in ni problem zataknit jogi rjuhe na elastiko. Tudi spodaj tisto bombazno prevleko na jogiju imamo na trakce in se vse enostavno sname in zatakne. Se otroka to pri nas naredita brez tezav. Mogoce razmislite o menjavi postelje in obdrzite vzmetnico, ki vam ustreza.

New Report

Close