dvorišče asfalt, tlakovci
Meni osebno so tlakovci pred hišo lepši. Je pa asfalt cenejši. Lahko izbereš tudi kombinacijo, torej dovoz iz asfalta, okoli hiše pa tlakovci. Asfalt je tudi bolj vroč poleti.
Današnji tlakovci so lepo narejeni, gladki, je pa res , da začne z leti rasti med fugami plevel, mah…Plevel in mah pošpricaš in je urejeno za nekaj mesecev. Zelo lepe so tudi vrtne plošče, porfido, a tam je treba dati spodaj podlago iz betona, kar pa 2 x podraži.
Mi imamo veliko dvorišče in imamo vse tlakovano. Ni mi žal, saj izpade zelo lepo. Je pa vse stvar posameznika….
No, ti pa o zadevi pojma nimaš. Izvajalci z rastjo plevela nimajo nič skupnega. Pri tlakovcih je po tovarniških navodilih OBVEZNA diletacijska fuga, zapolnjena s peskom. Kjer je pesek, se zadržuje vlaga. Kjer je vlaga, raste plevel. Za kak mesec se ga lahko rešiš le s zastrupljanjem površine, kar pa je čisto out.
Definitivno bi raje imela (in tudi imamo) okrog hiše tlakovce … s kidanjem snega ni problema, so položeni ravno, podlaga je bila takrat dovolj dobro narejena in utrjena, da se ne posedajo ali prek zime kak dvigne, prav tako v hišo ne prinesemo kakega peska, kamenčkov …
Da pa tu in tam kdaj zraste v fugah kaka travica, pa me ne boli, jo pač izpulimo.