Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dvorišče asfalt, tlakovci

dvorišče asfalt, tlakovci

Kaj pride za pred hišo cenejše ali je to asfalt ali tlakovci.

Cene si lahko sam poiščeš, malo poguglaj. Sicer pa je boljše asfalt, nimaš dela in ne vzdrževanja je trajno. Pri lalkovcu isto rabiš dobro debelo podlago, delo imaš tudi z vzdrževanjem pa posedanjem in travo, pa še čistit ga ne moreš dobro….

So pa tlakovci neprimerno lepši od asfalta. Asfalt je za ceste!

Da ne pišem, koliko lažje je kidati sneg, če je asfalt.

Da ne pišem, koliko lažje je kidati sneg, če je asfalt.[/quote]

Zakaj pa to?Imamo tlakovce in nobenih problemov s kidanjem. Seveda pa morajo bit tlakovci kvalitetno položeni 🙂

Da ne pišem, koliko lažje je kidati sneg, če je asfalt.[/quote]

LOL

Nikdar več tlakovcev! Vsako leto na pomlad jih začnem kleti, pa vse tja do novembra. Ni šans, da kakšnega kamenčka ne prineseš not v bajto, pletje in špricanje so pa nočna mora.
Ob prvi priliki prešaltamo na asfalt.

Meni osebno so tlakovci pred hišo lepši. Je pa asfalt cenejši. Lahko izbereš tudi kombinacijo, torej dovoz iz asfalta, okoli hiše pa tlakovci. Asfalt je tudi bolj vroč poleti.
Današnji tlakovci so lepo narejeni, gladki, je pa res , da začne z leti rasti med fugami plevel, mah…Plevel in mah pošpricaš in je urejeno za nekaj mesecev. Zelo lepe so tudi vrtne plošče, porfido, a tam je treba dati spodaj podlago iz betona, kar pa 2 x podraži.
Mi imamo veliko dvorišče in imamo vse tlakovano. Ni mi žal, saj izpade zelo lepo. Je pa vse stvar posameznika….

Pač slabo opravljeno delo. Jeziš se lahko le na delavce!

No, ti pa o zadevi pojma nimaš. Izvajalci z rastjo plevela nimajo nič skupnega. Pri tlakovcih je po tovarniških navodilih OBVEZNA diletacijska fuga, zapolnjena s peskom. Kjer je pesek, se zadržuje vlaga. Kjer je vlaga, raste plevel. Za kak mesec se ga lahko rešiš le s zastrupljanjem površine, kar pa je čisto out.

Definitivno bi raje imela (in tudi imamo) okrog hiše tlakovce … s kidanjem snega ni problema, so položeni ravno, podlaga je bila takrat dovolj dobro narejena in utrjena, da se ne posedajo ali prek zime kak dvigne, prav tako v hišo ne prinesemo kakega peska, kamenčkov …
Da pa tu in tam kdaj zraste v fugah kaka travica, pa me ne boli, jo pač izpulimo.

Pojma nimaš ti. Če je delo opravljeno tako kot mora biti, plevela ni. Pri nas ga nikoli ni bilo, ga ni in ga tudi ne bo. Delo opravljeno odlično. Pri sosedih je pa plevel, ker so delo opravili šušmarji.

Vsekakor so lepši tlakovci. Mi imamo asfalt, je praktičen, predvsem se pa po tlakovcih ne da rolat 🙂

Mi imamo tlakovce po celi površini in se otroci z lahkoto rolajo. Je pa res, da so zelo lepo položeni. Če so tlakovci lepo položeni ter gladke strukture, res ni problema.

li1233 kdo pa vam je polag tlakovanec in katerega in kje ste kupili

New Report

Close