dvoslojno okno – zasteklitev
Sem najemnica, prejšnje dni sem zračila stanovanje, bil je prepih in veter je zaloputnil z oknom, počilo je steklo v zgornjem kotu. okno je veliko, ima dvojno zasteklitev, počilo je notranje steklo. škodo sem itak dolžna poravnat oz. bom sama zriktala. koliko mislite, da me bo to stalo..oz kako naj se tega lotim?
moj scenarij je tak, da bom počakala na toplejše vreme, snela okno – čeprav že ta bo mal težka, ker ima sistem za zapiranje na kip – okno je staro vsaj 30 let, ga odpeljala k steklarju in on bo to zriktal v doglednem času ali kako naj se lotim. hvala za nasvete.predvsem okvirna cena me zanima, ker si ne znam predstavljat – je to 50 evr ali 500?
30 let staro okno še nima termopana, tak da je dvodelno. Tak da ga odpri, z nožem od bešteka odpri še una dva mala haklca ki ju boš zagledala in evoti vuala boš naenkrat imela dva krila. Kar bi kot popolna mona morala opravljati vsak tedn ob čiščenju oken. Kristusmarija kok mora šele osebna higiena pr teb zgledat????
lastnik mi je zabičal, da okna – dvokrilnega torej in ne dvoslojnega- ne smem odpirat pod nobenim pogojem, ker je nek star mehanizem ročk za dat okno na kip, s katerimi je imel baje že ogromne težave. naj te moja higiena ne skrbi, okna so kljub neodpiranju čista oz. že toliko stara in zribana, da se čiščenje v bistvu na žalost sploh ne pozna. sneti bom morala torej celo okno. okvirna cena zasteklitve me zanima, prosim če kdo ve.
ko boš odpirala bod mal previdna. Sploh če je okno barvano in je barva zlepila okno.
šipo pa dobiš pri najbližjem steklarju. Prav huda cena ne more biti…500 € je pa že novo, konkretno okno
mrbit tja do 100 €, sam po moje bo manj
a zavarovanja nimaš?
Ne boj se najemodajalca, šipa se lahko razbije vsakomur. Kot pravi savrinka, pokliči ga in če je stanovanje zavarovano, bo strošek povrnjen, sicer boš seveda plačala, vendar res ne bi smelo bit tako zelo drago. Predvsem pa, ne lotuj se tega sama, lahko uničiš mehanizem, škodo lahko potrojiš pa še poškoduješ se lahko. Kompletno delo okrog tega prepusti steklarju, ki b prišel domov in uredil kot je treba.
Drgač je pa tko: zasteklitev bo dražja k sama šajba. In ker ste ženske sposobne, ne vidim problema da je sama ne zamenjaš. Rabiš le olfa nož, ene kombinirke, metr, pa tamalo tubo silikona pejd kupt, al pa če ti bo steklar kit dal.
Boš dnar pršparala, se naučila ročnih spretnosti, pa še sitna ne boš ker boš imela zasluženo samopotrditev kaj vse znaš in zmoreš.
Brklc, ne napeljuj ženske da dela neumnosti. So stvari, ki jih naj naredi mojster in konec.
Avtorica, tebi pa priporočam, da računa, ki ga boš dobila od steklarja pod nobenim pogojem ne daš v roke najemodajalcu. Če ga bo zahteval pomeni, da ima stanovanje zavarovano in bo z računom uveljavljal zavarovanje in dal denar v žep. Tako da, če ti reče, da ima stanovanje zavarovano in bo uveljavljal vrnitev stroškov in ti vrnil denar, v redu, sicer pa računa ne dajaj iz rok, ker mu boš samo položila v žep gotovino, ki jo boš ti poravnala steklarju.
Menjava šipe na oknu ni neumnost, temveč pošteno preprosto delo. Le previden je treba bit in malo ročno spreten. Tako šajbo bi moral znat zamenjat vsak pubertetnik in vsaka odrasla ženska.
Ker pa temu ni tako, pa vas vsak “mojster” nategne, če le ma 5 min časa, in ženske domov vozte dedce k ni nč od njih.
Pa prosim ne mi z mi smo izobraženi nam ni treba, ker to spada k splošni razgledanosti. Je pa res treba v najemno pogodbo pogledat kaj se sme in kaj ne. Kolkr vem, se stavbnega pohištva najemnik v smislu vzdrževanja ne sme dotikat oz mu ni treba.
Ja, splošna razgledanost je tudi povezati androida z slušalko kar sam očitno ne znam, ampak tega ne bom dal drugemu narest, ker se moram sam naučit! Me jezi, se počutm tolk blesavga, d sm šu raj kopalnico pucat!
Menjava šipe na oknu ni neumnost, temveč pošteno preprosto delo. Le previden je treba bit in malo ročno spreten. Tako šajbo bi moral znat zamenjat vsak pubertetnik in vsaka odrasla ženska.
Ker pa temu ni tako, pa vas vsak “mojster” nategne, če le ma 5 min časa, in ženske domov vozte dedce k ni nč od njih.
Pa prosim ne mi z mi smo izobraženi nam ni treba, ker to spada k splošni razgledanosti. Je pa res treba v najemno pogodbo pogledat kaj se sme in kaj ne. Kolkr vem, se stavbnega pohištva najemnik v smislu vzdrževanja ne sme dotikat oz mu ni treba.
Ja, splošna razgledanost je tudi povezati androida z slušalko kar sam očitno ne znam, ampak tega ne bom dal drugemu narest, ker se moram sam naučit! Me jezi, se počutm tolk blesavga, d sm šu raj kopalnico pucat![/quote]
brklc, kaj pa če so okna v precej slabem stanju (recimo prebarvana in posledično skup zlepljena?) isto velja za štifte. Pa mimogrede poškoduješ kak del police (če so tolk stara zna biti les ponekkod preperel)
saj ne da se ne bi strinjal s tabo, sam če tako okno ni tvoje in če j ebognedaj že tolk dotrajano
zna taka avantura stat kar več kt tista šajba pa silikon
Sem lepo napisal da je treba bit previden ter pogledat v pogodbo. Še nadražja je avantura cel lajf za preprosta dela klicat “mojstre” in Mojstre.
Sam sem kot hišnik na klic več let po lj delal ni da ni, bi prej povedal česa ne… Tud rožce sem sadil na 3. veleposlaništvih. Zakaj? Zto, ker sem videl take NAAAAAATEEEEGEEEEEEEE, da glava boli!!! Še po mnogih letih se ne smem spomnit kako je narod pokvarjen(raznorazni”mojstri” in Mojstri) na eni strani, in milo rečeno neumen na drugi, kljub vrhunski izobrazbi.
Bo avtorica že naredila po svoji pameti, jst sm sam podal svoje mnenje da ima priliko širše razmišljati.