Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek e asistent

e asistent

Ali je e-Asistent za drugošolce za plačat? V katerem razredu so ocene, v 3?

easistent je brezplačen samo v nekem testnem obdobju .. cca. 14 dni, potem se plača.

easistent je samo potuha in za starše, ki svojim otrokom ne zaupajo … moje mnenje.

Lahko imaš tudi neplačljivega, vendar je vidnih samo nekaj vsebin. Poglej na njihovi spletni strani. Jaz sem letos in tudi lani vzela le tisto testno obdobje. Dalje ga sicer imam, vendar z omejitvami (ocen definitivno ne vidiš, vidiš pa razna obvestila, pa mislim da napovedi testov …). Punci hodita v 4. in 6. razred in plačljivega e-asistenta pač ne rabimo.

Lansko leto sem imela, če se ne motim Plus pripomočke, ki so bili na voljo vse leto, opisne ocene sem videla. A ni to to?

Osnovni paket brez ocen ni za plačat. Če hočeš videt ocene in vsebine predmetov, potem pa ja. Za OŠ mi pride prav tisti brezplačni del, tudi zaradi odpovedi malic in stikov z učitelji, v SŠ, ki je nimam pred nosom, imam pa popoln dostop, plačljiv. Meni je e-as ena boljših zadev, samo znat jo moraš uporabljat.

Asistent kotze napisali ne neplacljiv-manj dostopni vsebin in placljiv-vec dostopnih vsebin

OCENE pa so od prvega razreda OS dalje.

Opisne ja, kdaj pa so št.? 1-5?

Opisne ja, kdaj pa so št.? 1-5?[/quote]

V tretjem razredu.

Pri nas sploh ne vem če ga še imamo. No vsaj na šoli ne dobivamo več podatkov o tem.

Moji so sicer mlajši 2. in 4. razred, najmlajši pa je tako še v vrtcu. Samo me je vedno zanimalo zakaj bi ga sploh imela. Kot je že ena napisala, se je tudi meni vedno to zdrlo kot potuha staršem, pa seveda tudi otroku. Ne vem ali vidim jaz narobe ali je res da s tem kažeš otroku nezaupanje saj mi ne zaupaš da bo po pravici povedal kaj se dogaja v šoli,. Pa da potem ti razmišljaš kdaj ima napovedane teste, saj to je njegova naloga.
Po moje tudi s tem ko morajo povedati, svoje ocene, če je karkoli narobe, si gradijo osebnost in rastejo v bolj odgovorne mladostnike. In če sami razmišljajo kdaj imajo teste ne pa da mi namesto njih tudi, saj si morajo naučiti sami razporediti čas.

Poznam primer ko je mati naivno zaupala svojemu sinu da on vse lepo dela v šoli. Ko je prišlja na govorilne ure pa šok – same enke. Je mati rekla, če bi bila pametna bi spremljala e-asistenta in pravočasno ukrepala, tako pa je sin letnik padel.

In to ni edini primer. Poznam še nekaj takih. Očitno nimaš otrok in ne veš kakšni so najstniki. Easistent je nujno zlo. Statistika je pokazala da odkar so šole uvedle easistenta so dijaki precej manj odsotni od pouka (beri manj špricajo).

Jaz ga imam za sina v 6. razredu. Ne toliko zaradi pregleda nad ocenami, ampak zaradi vsega drugega … kontaktov z učitelji, odjave malic, pregleda kdaj bodo testi … Meni ni škoda tistih 20 eur …

Na naši šoli je zdaj drugo leto in ga imam. Čeprav je sin odličnjak, zdaj je v devetem razredu, se mi zdi prav, da ga sproti spremljam. Sploh zdaj v obdobju pubertete se lahko kar hitro kaj spremeni., čeprav otroku 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaupam, Nikoli ga ne spominjam na teste, tudi ocene mi pove sam, saj jih na easistentu vidiš z nekajdnevnim zamikom. Preko e asistenta komuniciram z razredničarko (npr. opravičila), prejemamo obvestila razrednika, ravnatelja in ostalih učiteljev, sproti spremljamo morebitne izostanke….Kljub temu še vedo hodim na skupinske roditeljske sestanke, individualnih pogovorniih ur pa ne obiskujem, saj preko easistenta preverim pri razredničarki, če je potebno.

Poznam primer ko je mati naivno zaupala svojemu sinu da on vse lepo dela v šoli. Ko je prišlja na govorilne ure pa šok – same enke. Je mati rekla, če bi bila pametna bi spremljala e-asistenta in pravočasno ukrepala, tako pa je sin letnik padel.

In to ni edini primer. Poznam še nekaj takih. Očitno nimaš otrok in ne veš kakšni so najstniki. Easistent je nujno zlo. Statistika je pokazala da odkar so šole uvedle easistenta so dijaki precej manj odsotni od pouka (beri manj špricajo).[/quote]

en sin je v tretjem letniku SŠ, drugi v 6rOŠ, za nobenega od njiju ne rabim easistenta, ker ju poznam. Smo dovolj časa skupaj da vem, da mi govorita resnico, za kar dobim potrditev na govorilnih urah in tudi sicer v življenju.

če otroci staršem lažejo, že je nekje razlog in dvomim da so otroci krivi sami … v takih primerih verjamem, da jim easistent pomaga – ampak to je samo gašenje požara, odnos otrok-starš se gradi, leta dolgo.

jaz recimo ne poznam starša, ki bi preko easistenta ugotovil, da mu otrok laže in prikriva …

4 otroci, vsi odličnjaki pa vseeno uporabljam eAsistenta…meni je super

In to ni edini primer. Poznam še nekaj takih. Očitno nimaš otrok in ne veš kakšni so najstniki. Easistent je nujno zlo. Statistika je pokazala da odkar so šole uvedle easistenta so dijaki precej manj odsotni od pouka (beri manj špricajo).[/quote]

E-asistent NI nujno zlo. To te hočejo prepričat, da boš pač pridna potrošnica še na tem področju. Easistenta rabijo samo starši, ki ne zaupajo svojim otrokom in ki raje zaupajo elektronskemu sledenju kot pa da bi se ukvarjali z vzgojo.
To da je ta otrok padel letnik pač ni posledica tega, da starši niso imeli e-asistenta. Če se tvoji starši zate brigajo, ne pridejo v šolo, ko je že za vse prepozno. Poleg tega v opisanem primeru na testu “pade” tudi razrednik. Noben normalen učitelj ne bi gledal celo leto, da otrok kasira (praktično) same cveke. Če se pa starši ne odzivajo, pa seveda ne more nič naredit. Z easistentom ali brez.

New Report

Close