Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek E-asistent za OŠ in plačilo

E-asistent za OŠ in plačilo

Sam lopolis, ki ti omogoča ogled ocen, je brezplačen – moraš pa res sama na spletno stran, nič ne pošilja. Za ostale stvari pa te bo obveščalo le, če učitelj vnese: naša je včeraj že povedala, da ona tega v ta sistem ne vnaša….

To je res, da je e-asistent prostovoljna odločitev. Ampak, če ga šola nudi, je dolžna oziroma ulitelji so dolžni vse izpolnjevati v e-redovalnico (ocene, napovedana preverjanja, teste, izostanke, domače naloge…). e-asistent je zasebna firma, kateri plačaš 25€. Poskrbijo, da deluje aplikacija. Od učiteljev je pa odvisno, kako vestno in redno izpolnjujejo e-redovalnico, torej kaj boš videla v e-asistentu.

Obstaja nalepka, ki prepreči nadlegovanje z raznimi ponudbami, reklamami …

Vprašanje easistenta pa ni tako preprosto. Gre za nesposobnost državne uprave, da bi njeni informatiki sami izdelali tako rešitev in jo vsem ponudili zastonj. Ljudje bi se pa odločili če in kaj želijo videt / spremljat. Tukaj pa gre za tiho počasno privatizacijo v šolstvu. Danes je to na voljo pa ni obvezno … počasi bo pa to avtomatsko obvezno doplačilo … ki pa je butasto. Eno je, kako v šolah beležijo podatke, drugo je pa, ko odnos učitelji – starši – otroci poenostavimo in “robotiziramo”. Prelagamo odgovornost, delo, spremljanje otroka na druge.

Joj se repenčite brezvezni ste. Saj knjige, svinčnike, ravnila pa zvezke tudi kupujete, zakaj pa to ni zastonj? In ne, nobena šola ni dolžna starša isti dan obveščat o izostankih, ocenah, domačih nalogah, testih. Učiteljice to povedo v šoli, če je treba, pošljejo domov pildek za podpis staršu. Imaš govorilne ure vsak mesec, če je kaj narobe lahko pritežiš prej. Učiteljice dajo na voljo email. Če pa želiš dodatno storitev, torej da si na tekočem z vsem, tako kot učiteljica, potem plačaš.

Jaz faking ne vidim problema.

Kje pa piše, da mora šola starše dnevno obveščat? Nikjer. Jaz tudi ne želim, da me. Ker imam otroke, od katerih pričakujem vse relevantne informacije. Tudi zato se mi ta easistent zdi za starše slaba potuha (za neaktivnsost). Meni na kraj pameti ne pride, da ga plačam. Ampak, me pa ne bi presenetilo, če bi v kratkem nekdo imel preblisk in se domislil, da je obvezno …. Že iz enega izmišljenega razloga. Ker koristi od tega ni.

Obstaja nalepka, ki prepreči nadlegovanje z raznimi ponudbami, reklamami …

Vprašanje easistenta pa ni tako preprosto. Gre za nesposobnost državne uprave, da bi njeni informatiki sami izdelali tako rešitev in jo vsem ponudili zastonj. Ljudje bi se pa odločili če in kaj želijo videt / spremljat. Tukaj pa gre za tiho počasno privatizacijo v šolstvu. Danes je to na voljo pa ni obvezno … počasi bo pa to avtomatsko obvezno doplačilo … ki pa je butasto. Eno je, kako v šolah beležijo podatke, drugo je pa, ko odnos učitelji – starši – otroci poenostavimo in “robotiziramo”. Prelagamo odgovornost, delo, spremljanje otroka na druge.[/quote]

Sploh ne gre za nesposobnost državne uprave, ampak gre za načrtno okoriščanje posameznikov pri koritu, ki v javno šolstvo pri stranskih vratih prodajajo orodje namenjeno učiteljem, ki naj ga plačujejo starši. Pa preverimo lastništvo tega podjetja, me zanima kam nas pripelje sled. Pa saj to ni spletna banka, da bi imel človek poseben interes nad ažurnostjo nekih učiteljev. Učitelji si prvo leto naredijo mušter, ki ga naslednje leto le copy – pastajo tako da so obremenjeni le pro leto, naslednje je že avtomatizem.
Jaz- ne da nepotrebujem sms -a , da je otrok pozabil peresnico, niti nočem brati hinavskih pohval in podobnega sranja. tega posredniškega programa ne podpiram in po mojem mnenju je nezakonito, da se finančno breme za to sranje vali na starše. V kolikor to potrebujejo moderne šole pa naj si ga same financirajo od lastnih zaslužkov, že tako povsod pobirajo posredniško provizijo.

Dajte mi razložiti, zakaj se tak sistem ne razvije na ministrstvu.
Neka zasebna firma tolče milijon na leto dobička s tem (AJPES)…
Na račun staršev in s pomočjo učiteljev, ki uporabljajo ta sistem, namesto kaj drugega.
Samo za letni strošek staršev bi ministrstvo lahko razvilo cel takšen sistem…

Je treba preverit rodovnik lastnika tega podjetja, ki sluzi milijone na racun šol in nas starsev….pa bo vse jasno, zakaj ministrstvo ne razvije take aplikacije, žal je tako

Nam je ravnatelj osebno rekel, da je to “crap”, da sam tega ne uporablja in če nas teh 25€ žuli, naj koristneje darujemo v šolski sklad.

Opozorilo za tiste , ki vklopijo 14 dnevni blezplačni preiskus asistenta, kar reklamirajo. Če ga osebno nato ne izklopiš na njihovi komplicirani spletni strani, avtomatsko dobiš položnico za 50 eur (to se je zgodilo meni). V tistem času sem šla samo enkrat pogledat vsebino, pa sem ugotovila, da ni kaj dosti uporabnega.

To ni res. Pošljejo ti obvestilo da plačaj, če ne plačaš, ti dostop do plačljivih podatkov ukinejo, kar je gratis pa še vedno lahko vidiš.
Vedno pa lahko pokličeš in vprašaš če te kaj zanima. Ali da jim poveš, da so nateguni, če tako misliš.

Komplicirani spletni strani? Ti nisi gladka. In kdo ti je kriv, če si se pozabila odjavit od nečesa, za kar si vedela, da bo samo 14 dni zastonj? Si upala, da bodo pozabili nate?

Komplicirani spletni strani? Ti nisi gladka. In kdo ti je kriv, če si se pozabila odjavit od nečesa, za kar si vedela, da bo samo 14 dni zastonj? Si upala, da bodo pozabili nate?
[/quote]

Obstajata dva glavna načina brezplačnega preizkušanja – takšen, kjer te po koncu zablokirajo ter moraš izpolniti določene formularje, če želiš še dalje uporabljati njihovo storitev, ter takšen, kjer moraš pravočasno poskrbeti, da te ne doleti plačevanje storitve, ki te ni prepričala in se ji niti ne posvečaš več kaj dosti.

Zakaj bi človek bil negladek, če prej pričakuje pri takšnih testiranjih sistema prvi in ne drugega, uporabniku prijaznejšega načina?

Tudi meni se zdi E-asistent tog sistem, ki bi za določene postopke lahko imel bolj premišljene rešitve.

Obstajata dva glavna načina brezplačnega preizkušanja – takšen, kjer te po koncu zablokirajo ter moraš izpolniti določene formularje, če želiš še dalje uporabljati njihovo storitev, ter takšen, kjer moraš pravočasno poskrbeti, da te ne doleti plačevanje storitve, ki te ni prepričala in se ji niti ne posvečaš več kaj dosti.

Zakaj bi človek bil negladek, če prej pričakuje pri takšnih testiranjih sistema prvi in ne drugega, uporabniku prijaznejšega načina?

Tudi meni se zdi E-asistent tog sistem, ki bi za določene postopke lahko imel bolj premišljene rešitve.
[/quote]

Gladka zato, ker bolj preproste in pregledne strani ni.
Pri vseh plačljivih zadevah, ki so brezplačne za določeno obdobje mora imeti uporabnik skrb, da se pravočasno odjavi. Pri vseh. Obveščanje uporabnika, da se obdobje izteka, je samo dobra volja podjetja. E-asistent je vsaj tako fer, da ne zahteva števila kartice vnaprej in ne potegne denarja dol, če se uporabnik pozabi odjaviti. Kar je praksa sicer povsod. In sem prepričana tudi, da avtorici tega zapisa položnice ni treba plačat, če se za storitev ne bo odločila. Samo v stik mora stopiti v zaposlenimi. Drži? V čem je torej problem, razen v prelaganju odgovornosti za lastno napako na druge?

Dobro vprašanje.
Tudi odgovor je verjetno znan. Nekomu so dovolili, da pride do zaslužka.
In potem, ko bo program oz bodo stroški razvoja poplačani, bo ministrstvo odkupilo to e-asistenco. Pa bo firma še 1x zaslužila.

Dobro vprašanje.
Tudi odgovor je verjetno znan. Nekomu so dovolili, da pride do zaslužka.
In potem, ko bo program oz bodo stroški razvoja poplačani, bo ministrstvo odkupilo to e-asistenco. Pa bo firma še 1x zaslužila.
[/quote]

Glede na to, da zadeva obstaja že lepo število let, so stroški razvoja že zdavnaj poplačani, verjemi.

Gladka zato, ker bolj preproste in pregledne strani ni.
Pri vseh plačljivih zadevah, ki so brezplačne za določeno obdobje mora imeti uporabnik skrb, da se pravočasno odjavi. Pri vseh. Obveščanje uporabnika, da se obdobje izteka, je samo dobra volja podjetja. E-asistent je vsaj tako fer, da ne zahteva števila kartice vnaprej in ne potegne denarja dol, če se uporabnik pozabi odjaviti. Kar je praksa sicer povsod. In sem prepričana tudi, da avtorici tega zapisa položnice ni treba plačat, če se za storitev ne bo odločila. Samo v stik mora stopiti v zaposlenimi. Drži? V čem je torej problem, razen v prelaganju odgovornosti za lastno napako na druge?
[/quote]

Ne, niso vse plačljive zadeve nastavljene tako, da se mora človek sam pravočasno odjaviti, ampak nekatere uporabijo drug, uporabnikom boljši sistem, da po zaključku brezplačnega obdobja same zablokirajo dostop tako, da se uporabnikom, ki jim neka storitev ne ustreza in jo po testiranju zaprejo, ni potrebno več nič ukvarjati z njo.
Ampak, za tiste aplikacije to seveda pomeni nič prejetega denarja, zato se jih vedno več poslužuje tega drugega sistema, kjer te potem ‘nagradijo’ z vsaj eno položnico, če že ne nekim daljšim obdobjem vezave.

Četudi je e Asistent enostaven, je tog program. Tudi moja izkušnja z njim je slaba.
Ker programerji niso sprogramirali smiselnih bližnjic, ki bi olajšale določene postopke. In moraš potem kot uporabnik ‘zadeti’ razmišljanje programerja, kje in kako je predvidel edino možno izvedbo nekega postopka.

Pred časom sem sedela na enem izobraževanju o predstavitvi nadgradenj določenega spletnega portala zraven človeka, ki je sodeloval pri njegovem razvoju in je bil vsakodnevno vpet v njegovo delovanje.
A ko je spremljal predavateljevo predstavitev dejanskega delovanja portala kot zunanji opazovalec in ko je slišal še določena vprašanja drugih prisotnih, je šele uvidel, kje imajo zaradi ozkogledanja razvijalcev določene nepotrebne daljšnice in nelogičnosti v nekaterih korakih.
In je enostaven, a tog sistem bil v nekaj tednih z minimalnimi popravki postal precej prijetnejši za uporabo.

New Report

Close