E-bay prodaja
Kupujem že nekaj časa na e-bayu. Sedaj pa bi poskusila še s prodajo – imam doma nekaj stvari, ki bi jih prodala.
Prosim za nasvet tiste, ki to obvladate. A rabim kaj posebnega storiti? Oddam oglas. Kako je s plačilom ebayu, kako potem pošlješ invoice in kje dobite podatke o pošnini in kako pošiljate.
Hvala vsem, ki mi boste pomagali.
Postopek prodaje je čisto enostaven.
Postopki si sledijo: Sell-Advanced Sell-izbereš kategorijo v katero spada tvoj artikel, nato pa se odpre create your listing, kjer vpišeš ostale podatke in dodaš slike, nastaviš ceno (avkcija ali fiksna cena) in poštnino, način plačila.
Spodaj se izpiše koliko vzame Ebay za oglas (fee). Naslednji zavihek je predogled oglasa, kjer se lahko še kaj poravi glede cene ali poštnine.
Ko je zadeva prodana se invoice avtomatsko generira z Ebaya. Ni nobenega posebnega dela več, je zelo avtomatizirano.
LP DR
Malenkost.
kako se najbolj splača pošiljati?
Jaz pošljem čisto običajno, če je vrednost manjša, oziroma priporočeno s povratnico, če je večja vrednost. Vedno si izračunaj stroške pošiljanja tako, da boš prišla skozi, ampak, če si kak evro več v tvojo korist naračunaš tudi ni nič narobe.
Tudi jaz imam najboljše izkušnje z Ebay UK-hitro dobim, če pa tam ne dobim grem na US.