Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek E-bay prodaja

E-bay prodaja

Kupujem že nekaj časa na e-bayu. Sedaj pa bi poskusila še s prodajo – imam doma nekaj stvari, ki bi jih prodala.

Prosim za nasvet tiste, ki to obvladate. A rabim kaj posebnega storiti? Oddam oglas. Kako je s plačilom ebayu, kako potem pošlješ invoice in kje dobite podatke o pošnini in kako pošiljate.

Hvala vsem, ki mi boste pomagali.

Postopek prodaje je čisto enostaven.
Postopki si sledijo: Sell-Advanced Sell-izbereš kategorijo v katero spada tvoj artikel, nato pa se odpre create your listing, kjer vpišeš ostale podatke in dodaš slike, nastaviš ceno (avkcija ali fiksna cena) in poštnino, način plačila.
Spodaj se izpiše koliko vzame Ebay za oglas (fee). Naslednji zavihek je predogled oglasa, kjer se lahko še kaj poravi glede cene ali poštnine.
Ko je zadeva prodana se invoice avtomatsko generira z Ebaya. Ni nobenega posebnega dela več, je zelo avtomatizirano.

LP DR

Skywalker, 1000x hvala.

Samo še nekaj – glede poštnine – kako se najbolj splača pošiljati?

Kaj pa glede Pay Pala – moram kaj storiti, kaj aktivirati – ali bo avtomatsko priletelo na moj acaunt?

Hvala!

Aja, pa še nekaj. Na katerem e-bayu se najbolj “splača”? Kupujem večinoma na UK…

Malenkost.
kako se najbolj splača pošiljati?
Jaz pošljem čisto običajno, če je vrednost manjša, oziroma priporočeno s povratnico, če je večja vrednost. Vedno si izračunaj stroške pošiljanja tako, da boš prišla skozi, ampak, če si kak evro več v tvojo korist naračunaš tudi ni nič narobe.
Tudi jaz imam najboljše izkušnje z Ebay UK-hitro dobim, če pa tam ne dobim grem na US.

Res hvala za izčrpno pomoč. Se bom kar opogumila pa da vidimo, kako bo šlo….:)))

A kupuješ tudi na US – kako pa je tam s carino in dodatnimi stroški?

Še tole pa bom dala mir:))))

Ni blema, kar vprašaj…

S carino je takole: do vrednosti 150 € ni carine je pa še vedno potrebno plačati DDV (velja od 1. decembra 2008). Moraš malo preračunati ali se ti na koncu splača. Kakšne so osnove za DDV za določene artikle pa poglej na carinski upravi oz. njihov Taric.

New Report

Close