E- bralnik
Jaz imam bralnik Kobo.
Všeč mi je, ker je kompatibilen z Biblosom in si tako lahko e-knjige izposojam.
Uporabljam ga predvsem na dopustu in kadar mi knjig zmanjka med vikendom. Bi ga uporabila večkrat, pa je vseeno mnogo več knjig v knjižnici v papirni kot v elektronski obliki.
Na bralniku mi je všeč, da ima lučko in lahko berem zvečer v postelji – brez prižgane luči. Pa da si zapomni, na kateri strani sem končala, kadar ob branju zaspim
Če bi kupovala novega, bi gledala predvsem, da ima lučko in da se lahko z Biblosa knjige prenaša direktno na bralnik (zdaj moram najprej na računalnik in z njega na bralnik).
Za dopust mi je res fajn – veliko knjig na njem, v šotoru ni treba imeti luči za branje… Vedno imam na njem naloženih nekaj knjig za vsak slučaj (nekaj s partisa, nekaj kupljenih), sicer pa si jih sposojam z Biblosa.
Imam Ikarus, ima povezavo na internet, osvetlitev, pretvarja pdf v epub, slovar… ni da ni. Ampak! Ko so prenovili Biblos zaščito, ne morem več odpreti/odkleniti knjig.
Tako da sedaj ga uporablja bolj sin za angleške knjige. Sem ga pa zelo dosti uporabljala, mi je fajn, ker ima osvetlitev, je majhen, se da brat v temi in na soncu, tekst si povečaš, odpre se kjer si nehal brati itd. Zdaj knjige z Biblosa berem kar na telefonu. Se da, edino na soncu se ne vidi.