Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis e-bralnik

e-bralnik

Odločila sem se, da si kupim e-bralnik. Ker pa o zadevi nimam pojma, bi prosila, če mi lahko kdo svetuje:
– na kaj moram biti pozorna pri nakupu,
– kaj pomenijo cenovne razlike,
– ali je pomembna znamka,
– ali so vse e-knjige primerne za vse bralnike,
– pa še, nekateri so z nekimi reklamami, nekateri pa brez, pa ne vem kaj to pomeni.
Najlepša hvala

Ne otežuj si življenja z razglabljanjem. Kindle paperwhite brez reklam.

Lahko pa ti postavim še par vprašanj. Sem šel skozi njih vsakič, ko sem kupoval nov model. Povsem po nepotrebnem.
1. Boš knjige kupovala? Amazon je dominanten ponudnik, vendar znajo tudi drugi presenetiti. Včasih pri Kobu najdeš boljše cene.
2. Kaj boš brala? Najnovejše angleške romane? Potem Amazon in z njim kindle.
3. Koliko ti pomeni oblika? Kobo je lep, a povem ti, da je po letih branja na bralniku to zgolj medij, ki te popelje v drug svet. Oblika je drugotnega pomena.

Skratka, odločitev je na dlani, preostali čas, ki bi ga porabila za mozganje in pirmerjanje možnosti, pa zlahka porabiš za kakšno kavo s prijatelji.

Tudi jaz zadnja leta uporabljam Kindle Paperwhite. (Predtem sem imela drugega – zdi se mi slabši -, ki je nato romal k mami.) Pred nakupom sem preizkusila tudi nekaj drugih, ampak mi je bil najbolj simpatičen: preprost, vse dela, ko mora, osvetljava je odlična, tudi v popolni temi. Zelo zadovoljna z njim.

tudi jaz sem za Kindle Paperwhite.

Tudi jaz se odločam za nakup in me zanima še nekaj…ali moraš vse knjige ki bi jih bral na bralniku kupiti ali je lahko dobiti knjige tudi brezplačno, tako kot si jih lahko naložiš na tablico? predvsem imam v mislih tega kot vi – kindla.
Hvala vsem za odgovore

Knjige in besedila si zlahka pošlješ na kindle preko elektronske pošte.

Avtorske pravice je seveda treba upoštevati, če si človek, kot je treba.

Uporabljam Kindle Paperwhite. Knjige se da dobiti po ugodnih cenah. Berem tudi v “papir” varianti. Skratka kombiniram.

New Report

Close