Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek e-izvršba

e-izvršba

Gledam po netu, pa ne vem, kaj je pravo. Veste mogoče, kako potekajo e-izvršbe? Ima to kakšno privat podjetje ali je to v okviru sodstva?

E-izvršbo se vlaga preko neta na COVL(Centralni oddelek za verodostojno listino-internetna stran sodišča). E-izvršbo lahko vložiš sama, tako da se registriraš na njihovi strani in potem izpolniš obrazec

Potekajo tako, da vložiš predlog preko posebnega portala Okrajnega sodišča v Ljubljani:

Vsa navodila imaš na levi strani.

Grem pogledat..hvala!!!

Kliknila sem na to povezavo, a mi je firefox odsvetoval odpiranje povezave s sporočilom, da bom prepisala firefoxov način povezovanja ali nekaj takega..veliko stvari je bilo napisanih..recimo:

Uveljavljene banke, trgovine, javne ustanove vas ne bodo prosile za tak način..

A vam tudi to napiše?

Ne, nič takega mi ne napiše, normalno mi takoj odpre. Mogoče imaš kakšne take nastavitve na računalniku.

Dvomim, da bi bilo s stranjo kaj narobe. ker jo mi dnevno odpiramo na vseh službenih računalnikih in ni bilo še nikoli nič narobe s tem. Kar pogumno.

Spoštovana “izvršiteljica”!

Dovolil sem si obrniti na Vas v zvezi z izvršbo na neporavnane račune, in sicer:
Jeseni 2008. leta sem izstavil račun za dobavo ter montažo stavbnega pohištva, stranki, ki ima sp.
Leta 2009 (avgusta) sem vse papirje predal odvetniku ta je naprej posredoval preko sodstva tako, da so dolžniku blokirali poslovni TRR. Od blokade sem prejel borih 121,45 EUR od zneska 2.650 EUR. Ni bilo prilivov.
Nadaljevali smo z dopolnitvijo izvršbe, se pravi na premoženje. Ker je odvetnik poizvedel da nepremičnin nima, niti nima registriranih vozil na sebe, smo nadaljevali z ivršbo premičnin. tukaj pa se je spet ustavilo. Namreč, premičnine (računalnik, LCD TV, štedilnik hladilnik itd) niso bile v lasti dolžnika, temveč v lasti njegovih staršev, vsaj tako so trdili domači in tudi dolžnik. On je samo redno prijavljen na tem naslovu, živi pa bog vedi kje in, da ni ničesar v teh hiši njegovega, kot samo stara sedežna in pa hladilnik. Niti nimajo računov od teh premičnin starši, samo trdijo tako in se je izvršba ustavila. Obveščen sem bil, da pri dolžniku ni ničesar omembe vrednega, kar pa že je vredno pa ni njegovo ali pa mu ne smejo odvzeti. Dolžnik ima mladoletnega otroka še, ki pa je občasno pri njemu, zato je tudi tisti hladilnik KAO sporen.
Ne gre se mi za hadilnik niti za kako drugo premičnino.
Ampak!
Ali je sploh možno od takega karkoli ali kakorkoli izterjat ta dolg, ali naj kar pozabim nanj?
Bojim se tudi, da bo kar na 1x obvestilo, da ta firma ne obstaja več.
tudi mojemu odvetniku je že pošteno prekipelo in pravi, da kakšne hude variante ne vidi več.
Prosim za kak nasvet!!

Lp
Upnik

P.S.
Zaradi takih “poštenih plačnikov” sem na robu obupa, moja firma propada tudi sam sem uničen, otrokom ne morm kupit novih smuči temveč neka rabljena jajca, saj imam takih dolžnikov prek 10.000 EUR ov, kar pa je izredno veliko za tako majhno firmo, tudi denarja ni več za odvetnike :(.
Zmešalo se mi bo
.

Kam pa ste montirali stavbno pohištvo? Za čigav objekt je šlo, gospoda, ki ima s.p. in ne plača, ali je šlo za njegovo stranko?

New Report

Close