Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek E-monitoring za starešje – padec – ima kdo?

E-monitoring za starešje – padec – ima kdo?

Ima kdo od vas s starši urejen e-monitoring: da ima starš na sebi napravo (kot zapestnico ali kot obesek na verižici), ki zazna padec in vas pokliče na mobitel ali pa je naprava vezana na center za pomoč?

Zanima me katero napravo uporabljate, kako ste zadovoljni in kako preprosta je za uporabo za vaše starše.

Nimamo, sem pa brala, da obstaja in da to storitev ponuja Telekom. Nekaj pa sem brala, da poteče (ali je že potekla) pogodba in da bo(je) država dala nov razpis, na katerega se bo(je) ponovno prijavil Telekom (in verjetno še drugi ponudniki).

Se ne dobi več. Pa tudi uporabno ni. Če pade dol, ti pa še uro do doma rabiš…

Telekom tega nima več? na spletu še imajo https://www.telekom.si/e-oskrba

Če naprava zazna padec in me pokliče, lahko jaz pokličem eno ali drugo sosedo, da tečeta do starša, npr. Ali pa kar direkt rešilca.

Mama noče nosit. Ima sos gumb, ampak na polici nobena stvar ne pomaga. Nam mogoče, pač v smislu, življenje je tvoje, posledice tvojih odločitev tudi. Ne spremeni svojih pogledov niti za milimeter. Nobene spremembe in tudi selitve nikamor. Kaj pol lahko? Nič. Dokler ji pamet dela, popolnoma nič.

to je čisto brezveze. Itak tebe pokličejo in moraš v hipu na pot.

Je bolje, da ima telefon za starejše v etuiju okoli vratu in sama pokliče.

Telefoni so pretežki in v trenutku padca niti ni nujno da ga ima na sebi (tuš), pa takrat je prekomplicirano klicat. Gumb na zapestnici je enostavnejši.

To je mamina želja in zdaj iševa napravo.

Na pametni uri je ta funkcija,  kako dela, pa ne vem

Nimam(o) še… Sem pa iskal za svojo mamo in našel par zadev, ki se jih da uporabiti doma in na vrtu – in niso vezane na nobeno naročnino ali podobno.

Npr z Amazona.de:

.https://www.amazon.de/-/en/SINGCALL-Wireless-Emergency-Seniors-Supports/dp/B09JZ3YTBZ/ref=sr_1_5?crid=3HRQ730GEV4Y4&dib=eyJ2IjoiMSJ9.BxS5gc77C0uh9ReNbvePF18jeDGF3a6myZQA7sn852sE1FS7UuaTj9EGNmqHjfiz1vuONwPRjNKkF9ICxnbKa7c0O47yhIaATM3hyuy9UWCA-Q0ZFPQS4ltiWoBu1sZU6A9pqQB3vG0nicufll2fYbv3LpVJWXoiFyop6j9uAV3SzGnfeCnhF_mbUbbYsRmSGN4u7nx-fbjIDYfCe-tXjQzujWurZQ08jyYIHdoaj_NPA33yazrHhWtKaZLFM3QJ5QXEkTZr8sppxULWx3wGhJud9yMLH06uqmEmzwtRS5A.lZteB1sPpN4wvtWAuuIUlIwzYZ3sut5JvWkiUdlXO64&dib_tag=se&keywords=wearable%2Bhelp%2Bcall%2Bdevice%2Bfor%2Belderly&qid=1745921748&sprefix=wearable%2Bhelp%2Bcall%2Bdevice%2Bfor%2Belderly%2Caps%2C96&sr=8-5&th=1

.https://www.amazon.de/-/en/Emergency-Bracelet-Receiver-Disabled-Patients/dp/B0DJP6Q9TW/ref=sr_1_3?crid=3HRQ730GEV4Y4&dib=eyJ2IjoiMSJ9.BxS5gc77C0uh9ReNbvePF18jeDGF3a6myZQA7sn852sE1FS7UuaTj9EGNmqHjfiz1vuONwPRjNKkF9ICxnbKa7c0O47yhIaATM3hyuy9UWCA-Q0ZFPQS4ltiWoBu1sZU6A9pqQB3vG0nicufll2fYbv3LpVJWXoiFyop6j9uAV3SzGnfeCnhF_mbUbbYsRmSGN4u7nx-fbjIDYfCe-tXjQzujWurZQ08jyYIHdoaj_NPA33yazrHhWtKaZLFM3QJ5QXEkTZr8sppxULWx3wGhJud9yMLH06uqmEmzwtRS5A.lZteB1sPpN4wvtWAuuIUlIwzYZ3sut5JvWkiUdlXO64&dib_tag=se&keywords=wearable+help+call+device+for+elderly&qid=1745921748&sprefix=wearable+help+call+device+for+elderly%2Caps%2C96&sr=8-3

Te zadeve delujejo po hiši + 30 do 100 metrov okrog – npr po vrtu.

Poleg tega sem našel še kar nekaj zapestnic ali ur s “help” funkcijo oz gumbom – a so vezane na telefon, ki ga mora imeti oseba s seboj ali vsaj v bližini.

New Report

Close