Easistent
Easistent nima NIČ opraviti s šolo. Zato ne postavlja cene šola, niti vsebine, niti ponudbe. Easistent je produkt zasebne firme, ki ponuja svoje storitve shranjevanja in upravljanja šolskih podatkov tako šolam, kot staršem. Oboji (šole in starši) morajo te usluge PLAČEVATI. Kaj dobiš in koliko plačaš torej ni v domeni šole, ampak lastnika Easistenta. Zato ne teži v šoli, ker morda tam o teh zadevah vedo celo manj kot ti, ampak pri lastnikih. Oboji ste samo uporabniki sistema obveščanja in oboji ga plačujete. Marsikateri starejši učitelj ga celo mrzi iz dna srca, ker zahteva od njega stalne, ažurne in pravilne vnose in onemogoča delo “po domače”. Razumela? Poudarjam zato, ker v vseh šolah ves čas ponavljajo staršem, da oni nimajo z upravljanjem easistenta NIČ, pa vidim da babnice ša kar rinete z glavo skozi zid.
Pa preden funkcionalno nepismene MONe skočijo v luft, da kako je možno da zasebna firma obdeluje osebne podatke se ustavite, globoko zadihajte in vključite vseh 15 možganskih celic. Vaše osebne podatke namreč že ves čas upravlja kup zasebnih podjetih. Od bank, zavarovalnic, zavodov. Tiskajo vaše osebne izkaznice in certifikate s katerimi se identificirate v pravnem in finančnem prometu po internetu. Upravljajo z bazami vaših zdravstvenih in bančnih podatkov, jih kopirajo in arhivirajo. Itd itd.
U bemtiš, nisem te mislila tako zelo razhudit. Sprašujem
Zato, ker so v tej firmi rekli, da se da zmenit za popust, če je več otrok. In da me bodo poklicali. Nič me niso, predvidevam da zato, ker mi nimajo kaj za povedat. V bistvu sem hotela samo vprašat, če je kateremu staršu sploh uspelo iztržit popust za nadaljne otroke. Drugače pa hvala, ker si si vzela čas. Si morda iz Ešole d.o.o.?
Če komu kaj pomaga. Tole je obvestilo na spletni strani Gimnazije Ilirska Bistrica in še na eni šoli v Postojni. Očitno se da, če se hoče. Nekatere šole pač skrbijo za svoje učence in starše.
eAsistent za starše
Obveščamo vas, da smo z vodstvom podjetja eAsistent sklenili novo pogodbo. Na prijavnici za starše je sedaj cena 15 €. Cena velja do konca tekočega šolskega leta za modul “eAsistent za starše PLUS”. Osnovni modul “eAsistent za starše” je brezplačen.
Prijavnica za “eAsistent za starše PLUS” na spletni strani eAsistent.com in nekatere že oddane prijavnice imajo navedeno ceno 25 €. Le to zanemarite in poravnajte le 15 €. Prav tako boste dobili SMS obvestilo o napotkih za plačilo, kjer bo naveden znesek 25 €, ker je sporočilo avtomatizirano. Poravnajte le 15 €. Izpolnjene prijavnice v obeh primerih oddajte razredniku.
To je eno veliko sranje, da so dovolili zasebni firmi tako nesramno odirat otroke in starše.
Zakaj ni ministerstvo enostavno odkupilo komplet produkt in ga postavilo na svoje strežnike ter ga dalo vsem v brezplačno uporabo. Oz. če tega ne zmorejo zakaj potem ne razvijejo svojo različico eAsistenta!
Davke znajo pobirat, da bi pa kaj uporabnega naredili za državljane to pa ne, če že zadiši po uporabnosti takoj sprivatizirat!