eAsistent
Pač. tržna niša in izgovor za starše, da ne hodijo na pogovorne ure.
To je lepo rešil kolega, ki je otrokom obljubil znesek, ki bi ga sicer plačal za eA, kot darilo ob koncu šol. leta, če bodo vse po pravici povedali – o ocenah in vedenju.
Sama veš koliko nadzora potrebuje tvoj otrok. Meni se vsaj v prvi triadi zdi dvakrat letno na PU čez glavo dovolj. Razredničarka bo že stopila v stik s tabo, če bo kakšna težava.
SŠ, imam osnovno. Urnik, nadomeščanja, aktivnosti kot so športni kulturni ipd. dnevi so objavljeni na spletni strani šole. Glede odsotnosti obveščam razredničarko preko maila. Glede ocen ne rabim brskat, ker mi vse pove, če katero zamolči, njen problem, saj jo mora sama popravit, ne jaz. Skratka plačljiv paket je metanje denarja stran.
ti pa kar nekaj na pamet ane
e-asistent ocene pokaže šele po treh dneh, izostanek od pouka pa po enem dnevu … da ne bodo spet lažne informacije šle naprej[/quote]
Ja saj zato pa je brezveze. Zakaj plačat za to, da po treh dneh izveš oceno, ki ti jo otrok pove že prvi dan. Če imate seveda odnose urejene, kot je treba. Če jih nimate, pa tudi e-asistent ne pomaga.
Ne, to je stran metanje denarja. Tega sploh ne bi smel dovolit.
V SLo je cca. 250.000 osnovnošolcev in srednješolcev in vsak naj plača 26 EUR? Vsako leto šolanja. Res bolano. Ni seveda bolano za ponudnika te aplikacije, eno majceno podjetje. Vsako leto za isto stvar zaračunati tole ceno vsakemu šolarju.
za srednješolca ga imamo. Sedaj že tretje leto. Jaz sem zelo zadovoljna.
od doma sem odsotna praktično ves dan in mi na konec pameti ne pade, da bi zaradi 15 minut govorilne ure vzela dopust. Pri nasje popoldanska govorilna ob 16h, ko sem itak še v službi in 70 km stran od šole.
V srednji šoli se mi zdi zelo smiselno, saj si ne predstavljam, da bi npr. strš iz Murske Sobote, ki ima otroka na srednji pomorski šoli vsak mesec hodil na govorilne. Če nisi v bližini šole so te stvari pač malo težje izvedljive.
ti pa kar nekaj na pamet ane
e-asistent ocene pokaže šele po treh dneh, izostanek od pouka pa po enem dnevu … da ne bodo spet lažne informacije šle naprej[/quote]
Priznam, da nisem vedela, da za ocene zveš šele po 3 dneh. Ker pač tega ne koristim.
Pa še vedno sem mnenja, da totalni nadzor nad otrokom ni potreben. Vsaj dokler gre nekje v mejah normale.
Zdi se mi grozno, da je to sploh na voljo. Prodaja itak, da se (predvidevam), ker starši ne rabimo nič časa za otroka. Obveščen si, če so ocene dobre, potem vse o.k., če ne, pa gremo otroka nadret. Ni potrebe se sproti zanimat za otroka …
Jaz ne bom vzela ne osnovnega, še manj plus paket. Se mi zdi, da je treba dat otroku možnost, da ti sam sporoči, kaj je novega. Če so pa problemi, je pa tako ali tako treba biti na vezi tudi z učitelji, za kar imamo telefon, e-mail in pa seveda govorilne ure ali druge sestanke, kjer se urejajo problemi. Tako, da dat 26 eur za tole, zame ne pride v poštev. No, tudi če bi bilo zastonj tega ne bi vzela.
Za SŠ pa morda pogojno, če bi bila sin/hči v internatu in daleč od doma.