Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek eAsistent

eAsistent

A imate vsi vklopljenega za prvi razred?Je sploh smiselno?

ne
šola mora ponuditi tudi zastonj varianto

Odvisno kaj je komu smiselno.

Saj osnovni paket je itak zastonj.

imaš brezplačno, kjer te obveščajo o roditeljskih sestankih in odsotnosti od pouka, vse ostalo je po moje popolnoma brezveze … da bi špionirala za otrokom … ma ni šans, naj kar sam skrbi in pove kako kaj šola.

imamo enega v OŠ in enega v Sš, pa nimam namena kupovat dostopa do bližnjice …

Pač. tržna niša in izgovor za starše, da ne hodijo na pogovorne ure.
To je lepo rešil kolega, ki je otrokom obljubil znesek, ki bi ga sicer plačal za eA, kot darilo ob koncu šol. leta, če bodo vse po pravici povedali – o ocenah in vedenju.
Sama veš koliko nadzora potrebuje tvoj otrok. Meni se vsaj v prvi triadi zdi dvakrat letno na PU čez glavo dovolj. Razredničarka bo že stopila v stik s tabo, če bo kakšna težava.

Lahko imaš osnovno ki je brezplačno,ali plus pripomočke (to pride 26€) na leto. Odločam se za osnovno, samo ker še ni ocen do tretjega ne vem, če ima to sploh kakšen pomen?

Lani smo imeli prvošolca in je bil asistent brez veze, včasih sem pogledala urnik in to je bilo to. Ocen tako še ni, kaj drugega pa pri nas tudi niso pisali.

SŠ, imam osnovno. Urnik, nadomeščanja, aktivnosti kot so športni kulturni ipd. dnevi so objavljeni na spletni strani šole. Glede odsotnosti obveščam razredničarko preko maila. Glede ocen ne rabim brskat, ker mi vse pove, če katero zamolči, njen problem, saj jo mora sama popravit, ne jaz. Skratka plačljiv paket je metanje denarja stran.

Tudi osnovni paket (OŠ in SŠ).
Se strinjam z Yo. Meni je fino zaradi obvestil in opravičil.

Mnenja sem tudi, da moramo dati otroku možnost, da se sam odloči doma povedat (kdaj in kako), če je kakšna slaba ocena, ne da mi vemo že pred njim.

imam in sem z njim zelo zadovoljna. imam tudi paket +. če komu ni do tega naj ga pač ne vzame. rada spremljam učno snov, ki jo vzamejo, da jo lažje doma ponoviva, vidim domače naloge itd

Imam osnovni paket, pa še tega samo zaradi naročanja in odjavljanja prehrane. Vsega ostalega kar e-asistent ponuja ne rabim in ne uporabljam.

ti pa kar nekaj na pamet ane 🙂

e-asistent ocene pokaže šele po treh dneh, izostanek od pouka pa po enem dnevu … da ne bodo spet lažne informacije šle naprej

e-asistent ocene pokaže šele po treh dneh, izostanek od pouka pa po enem dnevu … da ne bodo spet lažne informacije šle naprej[/quote]

Ja saj zato pa je brezveze. Zakaj plačat za to, da po treh dneh izveš oceno, ki ti jo otrok pove že prvi dan. Če imate seveda odnose urejene, kot je treba. Če jih nimate, pa tudi e-asistent ne pomaga.

Ne, to je stran metanje denarja. Tega sploh ne bi smel dovolit.
V SLo je cca. 250.000 osnovnošolcev in srednješolcev in vsak naj plača 26 EUR? Vsako leto šolanja. Res bolano. Ni seveda bolano za ponudnika te aplikacije, eno majceno podjetje. Vsako leto za isto stvar zaračunati tole ceno vsakemu šolarju.

Mh, saj se sam odločiš ali boš plačal ali pač ne.

Za prvi razred imam osnovnega, za sedmi pa plus. Prvič smo ga imeli lani. Jaz sem zadovoljna.

Najboljši easistent so govorilne ure enkrat na mesec. To je moje mnenje in jaz se poslužujem le tega.

za srednješolca ga imamo. Sedaj že tretje leto. Jaz sem zelo zadovoljna.
od doma sem odsotna praktično ves dan in mi na konec pameti ne pade, da bi zaradi 15 minut govorilne ure vzela dopust. Pri nasje popoldanska govorilna ob 16h, ko sem itak še v službi in 70 km stran od šole.
V srednji šoli se mi zdi zelo smiselno, saj si ne predstavljam, da bi npr. strš iz Murske Sobote, ki ima otroka na srednji pomorski šoli vsak mesec hodil na govorilne. Če nisi v bližini šole so te stvari pač malo težje izvedljive.

Ja pa saj govoriš z otrokom ali kako?

e-asistent ocene pokaže šele po treh dneh, izostanek od pouka pa po enem dnevu … da ne bodo spet lažne informacije šle naprej[/quote]

Priznam, da nisem vedela, da za ocene zveš šele po 3 dneh. Ker pač tega ne koristim.
Pa še vedno sem mnenja, da totalni nadzor nad otrokom ni potreben. Vsaj dokler gre nekje v mejah normale.

Ne mislim se prerekat, ampak na naši gimnaziji imaš lahko govorilne ure po telefonu, po mailu se pa tudi marsikaj uredi.

Sem učiteljica in nimam ne plačljivega ne brezplačnega paketa za svoja otroka.

V OŠ res ne vidim nobene potrebe po tem – na govorilne ure grem osebno, opravičilo napišem po mailu ali na list papirja. Katero snov jemljejo, morata vedeti otroka, ne jaz, ocene mi povesta.

Jaz ga imam za sredješolko, ki je v internatu. Dokler je bila v OŠ se mi zdi brez veze. Za srednješolca, ki se je vozil ga tudi nisem imela. Zdi se mi ok, bi se pa dalo preživeti tudi brez njega.

Zdi se mi grozno, da je to sploh na voljo. Prodaja itak, da se (predvidevam), ker starši ne rabimo nič časa za otroka. Obveščen si, če so ocene dobre, potem vse o.k., če ne, pa gremo otroka nadret. Ni potrebe se sproti zanimat za otroka …
Jaz ne bom vzela ne osnovnega, še manj plus paket. Se mi zdi, da je treba dat otroku možnost, da ti sam sporoči, kaj je novega. Če so pa problemi, je pa tako ali tako treba biti na vezi tudi z učitelji, za kar imamo telefon, e-mail in pa seveda govorilne ure ali druge sestanke, kjer se urejajo problemi. Tako, da dat 26 eur za tole, zame ne pride v poštev. No, tudi če bi bilo zastonj tega ne bi vzela.
Za SŠ pa morda pogojno, če bi bila sin/hči v internatu in daleč od doma.

New Report

Close