eAsistent v vrtcih
Ima še kdo otroka v vtrcu, ki ima že uveden eAsistent?
Program me moti zaradi odjave prehrane. Pri nas je namreč tako, da moram otroka odjaviti dan prej do 9. ure zjutraj, če želim, da imam opravičen strošek prehrane.
Torej na primer – moja hči dobi vročino danes ob 11.30, tako da to pomeni, da sem za naslednji dan rok odjave prehrane že zamudila in ima dan neopravičem, saj bi jo morala odjaviti do 9.00.
Zanima me, kakšna je praksa odjavljanja prehrane v času bolezni še kje drugod.
Ne vem, s čim kompliciram in pametujem. Če bi, bi verjetno težila že v vrtcu, pa me samo zanima praksa po Sloveniji.
Zadnjič sem naključno spoznala eno gospo, ki pomaga v kuhinji in mi je povedala, da javljeno število otrok, ki jih posredujejo učiteljice, zanje ni merilo. Ker se zgodi, da starši vseeno vozijo otroke v šolo, čeprav jih imajo odjavljene, morajo v kuhinji poskrbeti, da hrane ne zmanjka. Posledično kuhajo za vedno enako število otrok.
Avtorica, itak ne veš kdaj otrok zboli. Lahko začne šele zvečer bruhat in drugi dan ga jasno ni. In logično da boš vseeno plačala prehrano, ker pokličeš isti dan da ga ne bo.
Jaz vedno pokličem direkt v igralnico in povem otrokovi vzg.
Je pa pri nas tudi tako. Če javiš do 9h, ne plačaš za naslednji dan.
Morali bi veljati enotna cena vrtca, pa bi bilo manj preseravanja s temile odjavami pa prijavami pa urami, pa..
Madona, saj vrtec ni gostilna a la carte, kjer morajo imeti vse na zalogi za vse tiste, ki bi mogoče prišli ali pa tudi ne.
Povprečna slovenska familija plača za vrtec max 100 evrov mesečno na otroka, pa še od tega bi odštevala tisti drobiž, pa nosila domov popoldansko malico, pa najraje bi, da bi kosilo iz vrtca ( ker je kao plačano) prinesli na dom, ko je otrok bolan.
Dokler ne bo država uvedla enotne cene vrtca, bo takole preseravanje mater, ki skoraj nič ne plačujejo.
Za ta najbolj revne pa se ustanovi posebne vrtce, ker res ni pravično, da naš dobi točno toliko, kot tisti, ki ne plača nič. Zakaj bi človek bil solidaren dod rugih, če drugi niso.
preseravanje????
vrtca plačam reči in piši 280 EUR. če otroka ni v vrtcu, mi odštejejo evro pa pol. ful se preseravam, ker hočem, da vsaj tisti evro pa pol prišparam, pa ker imam v mislih, da mogoče potem manj hrane zavržejo.
a ti bi imela posebne vrtce za reveže???? fak ej, eni niste normalni, res ne.
preseravanje????
vrtca plačam reči in piši 280 EUR. če otroka ni v vrtcu, mi odštejejo evro pa pol. ful se preseravam, ker hočem, da vsaj tisti evro pa pol prišparam, pa ker imam v mislih, da mogoče potem manj hrane zavržejo.
[/quote]
Če si v najvišjem razredu, kjer je tvoj dohodek na druž. čl. več kot 1000 evrov potem plačaš 77 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od cene vrtca. Še vedno te sponzoriramo. Kaj ni jasno? Ej, fak, zakaj bi pa te, če si bogata? Ti veš?
Če si v najvišjem razredu, kjer je tvoj dohodek na druž. čl. več kot 1000 evrov potem plačaš 77 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od cene vrtca. Še vedno te sponzoriramo. Kaj ni jasno? Ej, fak, zakaj bi pa te, če si bogata? Ti veš?
[/quote]
ti mene sponzoriraš. ja seveda. to bo.
jaz z vsemi davščinami in prispevki krepko preplačam vsako “subvencijo”, ki jo država milostno nakloni.
preseravanje????
[/quote]
Res je preseravanje in tudi za hrano bi moral vsak stars s sabo prinesti, potem pa lahko vpijete kako je drago. Izracunaj si urno postavko ,ki jo placas, pa bos videla kako veliko te pride varstvo otroka. Sam jamranje vas je.
“vrtca plačam reči in piši 280 EUR. če otroka ni v vrtcu, mi odštejejo evro pa pol. ful se preseravam, ker hočem, da vsaj tisti evro pa pol prišparam, pa ker imam v mislih, da mogoče potem manj hrane zavržejo.”
Evo, to. Tudi jaz plačujem vrtec 272 evrov. Do take višine plačila sem prišla tudi s tem, ker gledam na vsak evro, nisem se rodila bogata. Kaj je narobe s tem, če želim prihraniti evro in pol, ker mojega otroka ni v vrtcu?
Glede zavržene hrane pa me je itak tista gospa postavila na realna tla.
Ah, ja če gledaš na vsak evro potem plačaš več vrtca. Ali plačilo ni odvisno od dohodka v družini?
Ali si mogoče samohrana mati, ki se zaradi šparanja ( gledam na vsak evro) dela, da otrok nima očeta?
Zaslužiti morate krepko čez 1000, da morate plačati toliko vrtca. Ker je takih, ki plačujejo največ, le 5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh! In potem šparate pri 1,5 evra. Gravž še vedno.
Pa vlogo za OD si takoj oddala, ker je pa tam 26 evrov. Tole dela gnila država, daje tistim, ki ne rabijo. Še en argument za enotno ceno vrtca, revnim naj pa država da skozi OD. Ne pa skozi ceno vrtca.
Ah, ja če gledaš na vsak evro potem plačaš več vrtca. Ali plačilo ni odvisno od dohodka v družini?
Ali si mogoče samohrana mati, ki se zaradi šparanja ( gledam na vsak evro) dela, da otrok nima očeta?
Zaslužiti morate krepko čez 1000, da morate plačati toliko vrtca. Ker je takih, ki plačujejo največ, le 5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh! In potem šparate pri 1,5 evra. Gravž še vedno.
Pa vlogo za OD si takoj oddala, ker je pa tam 26 evrov. Tole dela gnila država, daje tistim, ki ne rabijo. Še en argument za enotno ceno vrtca, revnim naj pa država da skozi OD. Ne pa skozi ceno vrtca.
[/quote]
enim faušija seka na polno. mimogrede. otroškega dodatka v najvišjem razredu ni.
socialne še niso nakazali ta mesec?
enim faušija seka na polno. mimogrede. otroškega dodatka v najvišjem razredu ni.
socialne še niso nakazali ta mesec?
[/quote]
Je pa zato v 6. in 7. razredu! Kej ni jasno, upokojenka- brezposelna? Ah, ne javna uprava si!
Ker drugače ne bi imela časa za sr….. tukajle gor. In še vedno trdim, da bi morala biti enotna cena vrtca, ta revni pa v ta reven vrtec, samo za 4 ure, pa hrano s seboj prinest. Tako kot v belem svetu, kjer so brezposelne matere doma.
Za socialno- kaj pa je to? Ker pojma nimam, je ne dobim. Živim od svojega dela.
Je pa zato v 6. in 7. razredu! Kej ni jasno, upokojenka- brezposelna? Ah, ne javna uprava si!
Ker drugače ne bi imela časa za sr….. tukajle gor. In še vedno trdim, da bi morala biti enotna cena vrtca, ta revni pa v ta reven vrtec, samo za 4 ure, pa hrano s seboj prinest. Tako kot v belem svetu, kjer so brezposelne matere doma.
Za socialno- kaj pa je to? Ker pojma nimam, je ne dobim. Živim od svojega dela.
[/quote]
lol javna uprava, pa kaj še
ja pa še obvezen trakec treba revnim okoli roke, da se bo ja vedelo, da so manj vredni. a ne
eni ste fauš, pa še rasisti po vrhu