Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek eAsistent v vrtcih

eAsistent v vrtcih

Enotna cena vrtca,

očitno me osebno poznaš, da si tako razčlenila moj status. 😉 Ampak – sem poročena, plačujem vse, kar država zahteva od mene, a še vedno gledam na denar. A ti ga pa kar razmetavaš? Super!

Moj otrok je letos prvič v vrtcu, 2 dni je tam, nato zboli, tako da nekaj evrov na mesec se pa nabere, se ti ne zdi? Ampak kaj pa je teh 5 evrov zate, a ne. Sicer bom zdaj zaključila debato z moje strani, ne bom več komplicirala in težila glede “drobiža”, se pač ne bom ukvarjala z njim. Ampak ko me boš pa v trgovini ali pa na pošti prosila za drobiž, ko ne boš imela za vrnit, se pa pod nosom obriši. Sicer sem vedela, da večina debat na Monu zaide v popolnoma druge smeri, ampak takega tona pisanja pa že dolgo ne. Gravž za to.

Hvala za update o dodatku – nisem vedela. Seveda ga bom koristila.

Poznam neke gospe v kuhinji.Z osnovno in poklicno šolo.Znajo trebiti solato in posoliti juho.Ostalo naredi glavni kuhar, ki je odgovoren za vse.Edino tisti je merodajen za informacije.Ki pa tudi ni nor, da bo službene zadeve, ki se drugih ne tičejo razglašal naokoli.Itak se pa hrana nabavlja že za en teden naprej, da dobavitelji lahko vse pripeljejo, tako da je logično in normalno, da današnja odjavljenost ne more biti vračunana že tisti dan.

Pri nas so leta 2013 uvedli elektronsko odjavljanje otrok sicer e asistent ne deluje kot odjavljanje ampak vasco odjaviti je potrebno do pol 8 zjutraj za isti dan če pokličeš direkt v vrtec nisi naredil NIČ ker se ne odšeteje. Imam 2 otroka v vrtcu in sem redno odjavlala tudi takrat ko sta bila oba v vrtcu in smo za mnjšega plačevali bistveno manj (kljub temu da je znesek, ki se odšteje sorazmerno odvisen od zneska, ki ga sicer plačuješ). Ampak v končni fazi vrtec PLAČAMO in če otroka ni v vrtcu tam tudi ne je in je doma in za znesek, ki se ga odšeje v vrtcu za hrano mu doma nikakor ne moreš nuditi 3 obrokov tako za primerjavo! Ampak zakaj ga nebi odjavila vzgojiteljice že tako hodijo domov z posodicami in tudipri podružničnem vrtcu sem opazila da pride včasih kak šolarček (sin ali hči od vzgojiteljice) ki je slučajno v istem vrtcu tja na kosilo da doma ni treba kuhati. Vse ok bolje kot da hrano zavržejo ampak zakaj smo potem mi škrti če jih odjavimo?
Že tako je malo ko odštejejo tisto malo ampak pri nas me najbolj motijo vse šolske počitnice ko so otroci v matičenm vrtcu (kar nam dajo ževnaprej vedeti) imam občutek, da takrat posebej poudarijo odjavite otroke da gremo na dopust (ne odjavite otroke, da ne bo ostajala hrana).
Še malo se moram spihat kaj mene matra!
In še ena stavr stavka 24.1 ne vem kako bo pri nas ampak po tvju pustite otroke doma poiščite jim drugo varstvo! Mi bomo stavkali za večje plače NI PROBLEMA BOM PUSTILA MOJEGA MALČKA PRI STARIH STARŠIH ČE MI VRTEC ODŠTEJE CELOTEN ZNESEK OSKRBE ZA TISTI DAN NE SAMO HRANE tudi jaz moram nekje dobiti denar da imam otroka v vrtcu medtem ko sem v službi PA ŠE NEKAJ DELAVNI ČAS VRTCA 6-16.30 otrok pa tam NAJVEČ 9 UR ja kako hudiča jst sm kar nekaj časa delala od 10-18 sicer dostikart tudi sobote in nedelje za pot v službo sem potrebovala 50 minut v eno smer ne znese matematika nikakor ne samo da ne vidiš otok tudi varstvo je bilo treba najti partner se vozi v službo 40 minut dela od 8.30 do 16.30 včaih tudi dlje torej smo veliko koristili babi in ata srevis, ki je k sreči pri roki!
Sm se malo preveč razpisala ampak morala sem se izkašlajti!

če jih imaš viška, mi jih lahko mirne duše nakažeš. meni gre na živce zapravljanje. tudi metanje hrane proč. a vi imate toliko viška, da lahko proč mečete? ni čudno, da ste reveži
[/quote]

Predlagam, da dosežeš, da se bo dalo ISTI dan odjavljat do 8h. Eni vrtci to zmorejo, drugi pa nikakor. Vsa tista hrana od otroka, ki ga ni v vrtec, ker je zjutraj zbolel, gre namreč v pomije. Če je šel starš k zdravniku in ga je slučajno pozabil odjavit, pa še od naslednjega dne.

Nepismena? Izkašlajti??
In zakaj bi vam odštel nekdo celoten znesek, če se vam vrtec tako in tako subvencionira. V višini od 77{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} navzdol. Večina plačuje 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ekonomske cene. 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}! In sedaj bi še sr… ?
In v vaši družini boste pač morali vaše delovne čase uskladit! Bosta pač morala z atom najti rešitev. Zakaj bi morala družba skrbet za vajinega otroka več kot 9 ur? In kdo ti je kriv da nisi videla otroka? Ostani doma ! Kdo ti brani?
In tale družba da veliko za vaše otroke, ti si imela 2x plačano porodniško ( kar v tako opevani tujini ni samoumevno), plačano imaš bolniško – nego za otroka, subvencioniran vrtec v neskončni višini, pa še to ni dovolj. Še več in več? Iz tvojega gotovo ne!

In ti seveda za vse te točno veš, da jedo zastonj, kajne?

Kaj pa je narobe s tem, da se daljše, v naprej znane odsotnosti otrok sporoči, da si lahko tudi vzgojitelji ustrezno uredijo dopust, ki tudi njim, pa če ti je všeč ali ne, pripada?

Za vse, ki ne bodo mogli najti drugega varstva, bodo vrtci tudi med stavko omogočali varstvo njihovih otrok.

Tudi jaz nosim vsak dan kosilo domov v posodicah.To kosilo tudi plačam.Ravno tako lahko v našem vrtcu naročijo kosilo tudi zunanji odjemalci in mislim , da naš vrtec ni edini.

Ce je otrok skoz bolan, pa pusti sluzbo in ostani z njim doma in ti ne bo treba nic odjavljati ali pa najemi varusko….to ni res, da se vam da ukvarjati z nepomembnimi stvarmi…kot da bi sla na drug konec Lj. po 10 dag kave, ker jo ima tista trgovina znizano za 20 centov , porabim pa za 4 eure bencina in eno uro neprecenljivega casa…

New Report

Close