Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ECE je katastrofa!

ECE je katastrofa!

Pred parimi meseci sta se združila Elektro gorenjska (naš stari ponudnik elektrike) in ECE. Od takrat vlada en sam kaos v zvezi z izdajanjem računov. Ker prejemamo e-račun na e-mail, smo anjrepj 2 meseca porabili, da smo sploh ugotovili, da nam je račun poslalo namesto v glavni inbox med promocije, in sem ga pomotoma s kupom drugih speltnih reklam poslala med spletna večna lovišča. Kot drugo me moti, da nismo prejeli nobene nove pogodbe ali karkoli pač, kar nas veže v pravno razmerje s tem famoznim ECE. In kot tretjič, računi od ECe so tako obupno nepregledni, da sploh ne veš kaj piješ, važno, da plačaš. Potem ti računajo še neke stroške opomina, ki ti ga sploh NE pošljejo. Kakor sem slišala, še zdaleč nisem edina, ki ima težave z njimi. Nikjer nobene številke za pomoč naročnikom itd. Obup!
Preučujem, da bi jih prijavila na tržni inšpektorat in še kam drugam.
Kakšne so vaše izkušnje z njimi?

Ni vse zlato kar se sveti. Tudi švabski ECE se po eni strani hvalijo, po drugi strani pa so cigani, ko jih razkrinkaš.

Tudi jaz sem slišala, da so problemi, pa še položnice so višje.
Šparaj živce in jih zamenjaj.

živjo, jaz sem pa zadovoljna z ECE….sicer je račun res malo nepregleden. Uporabljam sprotni pregled na “moj ece” in so mi OK.
Račun dobivam v inbox. Meni noben račun ne uide, ker jih kar čakam, vem, da ga moram plačati in bi bilo prec čudno, če ga ne bi dobila.

Se strinjam da so pri ECE katastrofa… in imam za to svoje razloge…

Smo bili že prej na Elektro Celje in po združitvi ne opažam prav nobene spremembe…

Logično, da ne opaziš razlike, če je pa pri tebi ostal isti ponudnik!
Mi smo bili prej pri Elektro gorenjska, pa ga niso tako biksali.
Bi razdrla pgoodbo z njimi, pa niti ne vem, kako je to, ker od njih nisem prejela nobene pogodbeoz. s pdopisom nisem potrdila nobenega pravnega razmerja z njimi, razen računa.
Izgled računa so jim pa tudi neki zadeti na špinelih oblikovalci dizajnirali.

Res je! So katastrofa. Po več telefonskih klicih, po cca 20 mailih je situacija še vedno ista.
Katastrofa je bila tudi prej – ko so začeli izdajati nove račune (je bil, pa ni bil, pa je bil dvakrat …. – aja imam naštimano direkt na ebanko)
Pičim drugam, ker se mi ne da ukvarjat z njimi.
Kdo je drugačen?

Mi razmišljamo o Petrolu. Za GEN-i sem slišala tudi ne ravno vzpodbudna mnenja.

Samo en namig, bodite zelo pozorni na pravilnost računa, ker res imajo velike probleme z obračunom el.energije odkar so prešli na nov inf.sistem. Delajo kar zelo po domače. Ko jih pokličeš, pa ti niti ne znajo razložit , zakaj je tako, se kar izgovarjajo na rač. sistem, kot da je on vsega kriv. Samo čakam kdaj se bodo pojavili v oddaji preverjeno, pa da razložijo, zakaj so za nov rač.sistem plačali par milijonov čeprav je bil stari boljši kot nov.
Z združitvijo gorenjcev in njimi , pa so itak nasrali gorenjce.

Logično, da ne opaziš razlike, če je pa pri tebi ostal isti ponudnik!
Mi smo bili prej pri Elektro gorenjska, pa ga niso tako biksali.
Bi razdrla pgoodbo z njimi, pa niti ne vem, kako je to, ker od njih nisem prejela nobene pogodbeoz. s pdopisom nisem potrdila nobenega pravnega razmerja z njimi, razen računa.
Izgled računa so jim pa tudi neki zadeti na špinelih oblikovalci dizajnirali.[/quote]

Res je tako! Takoj, ko mi bo čas dopuščal, se bom pozanimala za drugega ponudnika. Tale ECE je katastrofa, pa še do informacij je težko priti. Tudi jaz sem bila z Elektro Gorenjska zelo zadovoljna, zdaj je pa katastrofa. Tudi ne morem nič razbrati z njihovega računa, zakaj zdaj več plačujem. Namesto, da nam rišejo na račun neke grafe, naj raje pregleden račun naredijo, da se bomo kaj znajdli iz njega.

Jaz sem bila pri Elektro Gorenjska pa zdaj ne opažam neke razlike…

Sosedje imajo celo štalo z njimi. Redno plačujejo račune, pa so vedno dobivali zraven opomin, čeprav vedno vse v roku poravnajo. Menda se jim to dogaja zaradi novega sistema. Pa ja, menda ne par mesecev zapored. No, sedaj menjajo distributerja, ker se jim ne da vsak mesec jajcat na elektru, da so jim spet napačno obračunali.

Že tri leta na Petrolu, ker je najcenejši…točk itaq nima za kaj drugega koristiti….vse štima. Ne bi menjal… 🙂

ECE je sam drek. Nimajo pojma kaj sploh delajo tam. Še opica bi boljš delala. Meni so kar neke bedne račune skos pošiljal pa si premišljeval al bo za plačat al ne. Večkrat sem dobu račun za 70€, pol pa isti mesec spet za 0€, potem kdaj kar iz nenada so si izmislili da sem premalo plačov pa spet zaračunal več al pa so pol naslednji mesec kar podvojil ker kao nisem plačav prejšnega meseca tudi če sem ga. Non-stop je blo treba klicat v pisarno pa se pritoževat. Največjo neumnost ka so jo naredili je bila pa ta da so mi enkrat rekli da nej jim pošljem denar za en mesec nazaj (že plačan) brez kakršnega koli računa pa da bodo oni pol tam uredili da ne bom dobu računa spet. Pogodbe tudi niso dali ko so se združli z gorenjsko. Škoda da so šli skupej.

Sej drugač so elektro podjetja bistveno ista. Povsod te nafukajo kar te lahko, problem je najti elektro ki ti ga nežno v rit porine.

Sem bila na Elektro Gorenjska, pa sem se skidala stran, še preden so se združili s Celjem. Bili so en od najdražjih ponudnikov že takrat. Šla sem na Gen-i, so mi oni sami zrihtali vse v zvezi s prestopom. Sem zadovoljna, položnica je nekaj evrov nižja, za celo leto se pa prihranek kar pozna.

Januarja smo od njih prejeli odpoved pogodbe (očitno to pošiljajo namesto opomina), ker smo dolžni za položnico v višini 47 € , ki je zapadla 23.12.2016, od dneva zapadlosti pa do obvestila ni minilo niti 3 tedne, oni bi pa kar elektriko izklapljali.

Sem imela probleme ene dve leti nazaj, ko niso pošiljali računov na abanet. Po neštetih telefonskih klicih in kasneje mailih (sem pač začela pisati, ker od tel. pogovorov ni bilo računov od nikoder) so mi za vse obračunali obresti.
Danes pa gledam njihovo račun (ga ponavadi sploh ne pogledam dobro) pa mi spet zaračunavajo obresti. Bemti no, od česa pa????
Edino kar sem naredila napačno je, da sem plačala račun v ponedeljek, če je bila valuta na soboto ali nedeljo. Še koledarja nimajo ali kaj, da ti dajo takšno valuto???
Zdaj mi je pa prekipelo, pa čeprav za par centov.
Novo pogodbo sem pravkar dobila.

ECE že spet buri duhove s svojo ustaljeno prakso poslovanja:

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/foto-rednim-placnikom-odklopili-elektriko

So plačevali? Tudi poračune?
https://www.informiran.si/portal.aspx?content=zastaranje-dolga&showMenu=1&showRightFrame=1
Kot že omenjeno, začne pri teh terjatvah zastaralni rok teči s 1. januarjem leta, ki sledi letu, ko bi bilo potrebno terjatev plačati (za terjatev iz leta 2013, začne zastaranje teči s 1.1.2014).
So računom ugovarjali ali (kot marsikdaj videno) enostavno samo vrgli proč?

Bila sem pri Elektro Gorenjski, a sem še pred njihovo združitvijo šla h Gen-i. Sem zadovoljna, položnica pa je nižja.

Še vedno boljši kot E3! Ti so pa res dizaster na kubik!!!!

Jaz sem jih odpikal že pred leti dovolj mi je bilo tega da so prišli na enkrat trije računi, en storno , pa naslednji dan dva storna pa novi računi, meni se je tedaj odpeljalo, vse skupaj sem jim zavrnil in jih pozval naj iz tega sestavijo račun kot se spodobi, ker iz tiste solate se človek ni več znašel, v glavnem tega kar sem zahteval niso naredili, poslali so pa opomin, takrat sem šek na E3 pa se tudi niso ravno izkazali, sedaj sem pa pri petrolu, nobenih stornov, nobenih poračunov, dokler je bilo potrebno sporočat stanje sem to naredil na dva do tri mesece, če pa nisem sporočil so vzeli povprečno vrednost , poračunali pa naslednji mesec, danes imamo avtomatsko poročanje, zato problemov sploh ni več.

New Report

Close