Najdi forum

ECU

Pozdravljeni!

Sem lastnik Mazde 3 1.6 diesel (80 kw) letnik 2005. Avto je za svoja leta fantasticno ohranjen, ker je bil redno servisiran. Pred kratkim pa se mi je zgodila zelo nepricakovana okvara in sicer računalnik motorja naj bi bil zakurjen. Vse se je začelo, ko se je zaradi mrazu izpraznil akumulator in avto ni vžgal. Moj serviser je zamenjal kar je pričakoval, da je lahko narobe, po tem ko je končal pa se je prižgala lučka za ključ – avto naj bi se zakodiral. Peljal sem ga na uradni servis Mazde kajti oni so edini (kot sem slišal), ki lahko zopet kodirajo ključe. Tam pa so mi rekli, da ob poskusu kodiranja, računalnik ni izpisal nobene iztopne kode, se pravi ga sistem ni zaznal. Ceprav niso pokazali nobenega zanimanja za popravilo sem jih nekako prepričal, naj se poglobijo v zadevo kar bodo tudi storili. Glede na odnos, ki so ga pokazali jim ne zaupam zato sem se odločil da sam poskušam rešiti zadevo. Našel sem računalnik, ki ustreza mojemu avtomobilu. Zdaj nisem prepričan ali je treba računalnik programirati za vsako vozilo posebej, ali je je za celotno serijo tega modela enaka programska oprema.

Prosil bi vse, ki veste kaj o računalnikih motorja, za nasvet. Če kdo ve na koga se lahko obrnem in koliko znašajo stroški če se ga splača popraviti. (moj budget za popravilo je nekih 350 eur). Hvala usem že v naprej.

V Ljublani je AMZS in tam imajo menda en center,ki se ukvarja z računalniško forenziko. Poizkusi poklicat opiši težavo,pa boš videl. Upam,da čimprej odpraviš težavo.

New Report

Close