Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Edvard Kardelj

Edvard Kardelj

On je namreč baje določal po vojni “namišljeno”mejo s Hrvaško s Šubašićem in baje dejal,da od Savudruje naprej kar vi(Hrvati)imejte “to kamenje”saj je itak vse to bratska Jugoslavija.In Slovenci smo ostali brez meje na reki Mirni.Komentar obsedenih komunistov z SFRJ ni potreben.Verjetno so mislili,da bo ta umetno državna tvorba obstajala večno…In potem se znajdemo v današnjem času in negodujemo kaj bi lahko vse Slovenci imeli obale in ozemlja vse tja do Novega Grada.Žal pa se pretekle zavožene zgodovine ne da spremeniti.

Sem že nekje slišal, da je Edvard Kardelj zafučkal slovensko ozemlje na jugu. Ni kaj, komunajzarji niso poznali koncepta pripadnosti narodu.

Sej odkar Hrvaška ni več komunistična ampak katoliška ni nobene ovire, da nam ne bi ukradeno vrnili.

tožimo jo pred mednarodnim sodiščem za ozemeljske spore

Sedaj malo že razumem, zakaj so Hrvati poimenovali Ploče v Kardeljevo (seveda samo za časa komunizma).

Drug Kardelj je bil izredno slab pogajalec, zapravil nam je cono B STO,
sam Trst je bilo nemogoče izpogajati, saj se iz takratne Jugoslavije izselilo cca 200 000 Italijanov, v zameno za Trst bi nam lahko pripadala Gorica, vendar on tega ni razumel.

Kardelj je onemogočil in uničil vse sposobne pogajalce, ki niso bili komunisti, komunistov pa na pogajanjih niso toliko upoštevali.

Kardelj bi lahko takrat v notranji-jugoslovanski (Hrvaška-Slovenija) delitvi Istre dosegel tudi mejo v Labinu, vendar niti kamenja v Savudriji ni hotel.

Danes v zahvalo njegovemu neznanju, modrovanju in terorju ima po naši domovini posejane spomenke, “ulice”, “trge”….

res smo čudni.

menim, da je potrebno spomenike deponirati v kleti in tam naj bodo opomin terorju in neznanju.

norTON,

ali si bil takrat zraven?? Velika škoda, da nisi bil tam, bilo bi vse okey, a ne!?? :-))

Ali sploh veš kako je s pogajanji?? Mal poslušaj kako je s pogajanji danes po svetu, Balkanu in tudi tukaj pri nas.
Kaj se doseže in kdo odloča. Lahko je kritizirati z ozadja. Napake pa so se delale in se ŠE!!
Kljub NAŠIM pametnim politikom, nimamo urejene meje. Primer Dragonja itd.
DEMOS-ovci so pustili, da so Hrvati na našem zemljišču zgradili mejni prehod, še zemljišče so jim pripravili – utrdili, a o tem pa NIČ!?
Nikoli pa ne dobiš vsega. Malo poglej, kaj je Slovenija takrat po letu 1945 pridobila.
Kaj bi imeli Slovenci, če se ne bi uprli okupatorju?? NIČ! ŠE SLOVENIJE NE!!
Pa še poglej, kdo se je klanjal okupatorju, IZDAJAL ZAVEDNE SLOVENCE in še in še bi lahko napisala.

“Res smo čudni” !!!

Kar predlagaj JJ “deponijo”, mogoče ti bo uspelo!? Sicer pa vandali že dolgo delujejo.

Pa lep pozdrav!

Prababi, dober večer.

meni je jasno, da je sedaj za nazaj enostavno pametovati.

dejstvo je, da bi tov. Kardelj s pogajanji Gorico lahko dobil, Trsta pa ne, omenil sem pregon 200.000 Italijanov iz Istre, Kvarnerja in Dalmacije, ki so morali nekje “parkirati”.
Hrvatov je v Italiji skoraj nič, Slovencev pa je tam mnogo več in za to zamenjavo bi morala pripadati Slovenji celotna cona B

prababi, ti sa pač bolj levo usmerjena in so ti bili Edvardovi eksperimenti z 20 mio. narodi všeč.
jaz se vedno primerjam z boljšimi, kod narod z Avstrijci…..v bistvu me kar hitro postane sram in odgovornost za to nosi tudi EDI.

o Rapalski meji in krivicah našemu narodu odpri temo.

Jaz ti nočem vzeti tvojih užitkov in simpatij do samoupravljanja, mi smo mu rekli samozapravljanje.

uživaj, karkoli misliš in delaš.

l.p.

Tudi tebi lep dober večer!

Nisem levo usmerjena, izdajalcev Slovenskega naroda pa ne morem podpirati.
O Rapalski meji boš pa kar ti odpiral temo.:-))))

A Gorico bi pa lahko dobil?? A res??:-)

Kaj pa je danes?? Tudi samozapravljanje in ropanje delavcev!
Je za to sranje tudi socializem kriv!?

Tudi ti uživaj, pa kaj si zapoj!
Čau čau!

norTON,
uživam v dobrih delih, mislim marsikaj,:-) tudi delam, zvečer sem včasih tukaj, kot nocoj, pa koga tudi ujezim.:-)))

Tudi mnogim pišem in jih razveselim, to me radosti, predaleč so, da bi jih obiskovala. Pred mesecem sem dobila tole zahvalno pisemce od gospe, ki bo drugo leto dočakala 100 let, oh, da bi jih vsaj!? Zelo je pridna za pisati in tudi lepo piše.

Ljuba S….. in vsi Vaši!

Za Vašo pozornost in dobroto nimam primernih besed, da bi se Vam zahvalila za tako lepoto ki jo sedaj imam in jo tudi drugi občudujejo, ko mene obiščejo da je res posebna lepota.
Sem res prav srečna in pazim, da jo vedno o pravem času zalijem, da je res lepo sveža. Ima res krasne rudeče cvetove. In tisti lepi svileni papir da sem res prav srečna. In še to ker mi tako lepo voščite za rojstni dan in dan žena.
Tudi jaz Vam želim prav srečne in blagoslovnjene praznike in zdravja vse leto in sreče, da bi se lepo imeli, Vam vsem prisrčno želim in lepo pozdravljam.
A…..a.

13. marca 2008
Zelo malo je potrebno, da koga razveseliš. Če ne morem na obsisk je na voljo telegram, ki prinese vse, pa še drago ni. Pri teh letih je tale gospa enkratna. Svojih otrok nima, je v domu počitka, daleč. Manjka kaka vejica, marsikoga “šiša” v pisanju, piše lepo čitljivo, ampak leta so visoka. Joj, ali bom dočakala njenih 100 let??? Mogoče pa?:-)

Lahko noč!

veš, to je zagonetka in igra,
italijanski fašizem je leta 1943 padel in vsi znaki, že od Stalingrada dalje so jasno pokazovali, da nemški nacizem ne more in nima šans preživeti.
po letu 1943 se je bilo potrebno bati samo komunističnega zla, ki je povzročal notranje umore, poboje, vseh udeleženih v NOB, to so počenjali komunisti za nedemokratični prevzem oblasti med vojno in po njej.
žal, bilo je tako. pustimo mrtvim mir.

ja, za Gorico so se sami italijanski pogajalci in Francozi čudili, da je nismo zahtevali, ker bi jo dobili.

če je nekdo usmrtiv nekega izdajalca, v tem primeru so jih komunisti, vsa čast! Koliko slovencev, ki je bilo podložnih RKC-ju, so izdali razne položaje partizanov med njimi so bili tudi slovenci(večina), da so jih nato nacisti, fašisti postrelili! Slovenec izdal Slovenca, zaradi tega je Slovenec umru…To ti je pa vredu? Komunisti so še preblago ravnali s takimi, jaz bi jih osebno mučil do smrti, izdati svojega brata, za piškav ugled pred fašisti mislm sramota!Današnja vlada jih pa poimenuje heroji, hehe kakšna ironija, vladajo nam izdajalci , ki so pobijali lasten narod!Bajuka bi jaz takoj izgnal iz sloveniji!

Če ne bi bilo komunistov, bi ti danes tu pisal italijansko in bi bila cela gorenska avstrijska in ne samo celovec, beljak, spittal….In če ne bi bilo teh tvojih izdajalcev in rkcja, bi moj dedek morda bil še danes živ, ker je ravno zaradi vaših izdajalcel padel v trstu, za slovenski trst!Škoda, ker niso komunisti usmrtili vse do zadnjega , vsaj ne bi bilo takih potomcev izdajalcev kot si ti!

No, je že res, da so takrat nekateri Slovenci imeli Dolfetom in predvsem s tistimi, ki jih je tu postavil, izjemno prijateljske odnose, ampak ti se nekako ne uvrščajo v NOB. Je pa bil takrat nacizem kljub vsemu še kako nevaren za tiste druge, manj naklonjene Slovence, ki so se prav zaradi tega in tistih drugih raje odločali za komuniste.

Ja, dr.EK je odgovoren, mi pa se še veno obnašamo po kardeljevsko.

O kakšnem dr. EK ti govoriš? Če ta dr. pomeni drek, se strinjam.

O kakšnem dr. EK ti govoriš? Če ta dr. pomeni drek, se strinjam.[/quote]

Tako smo mu včasih rekli, doktor ek, oz v skrajšani obliki.

prepisan dokument.

spisal EDVARD KARDELJ spis 96./48.
25. VI. 1945……prejeto ob 11 uri

KIDRIČU-osebno

Najkasneje v teku treh tednov bodo razpuščena sodišča nacionalne časti, vojna sodišča, a bodo sodila samo vojnim osebam, vse druge bodo prevzela redna sodišča. Proglašena bo nova amnestija. Nimate nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej.

K A R D E L J

kako lahko imajo ulice trgi ime po človeku ki je organiziral, napeljeval in vodil ljudi v zločine.
kako lahko imamo njegove spomenike?

grozno, nejasno in nelogično.

ne bodi ciničen in nesramen, niso pobijali nekaterih, pobijali so vse kaj je dišalo po “nemško”, tudi popolnoma nedolžne ljudi in cele družine.

pobijali so tudi nedolžne in svoje-naše.

Višek cinizma se mi zdi namigovanje kako je bil komunizem mnogo bolj nevaren od nacizma v času nemške okupacije in višku nacističnega pospravljanja Slovencev (seveda ob izdatni pomoči domobranstva in domačih izdajalcev) v taborišča in pod rušo.

Iz tvojega pisanja se torej da sklepat, da to početje, to je izdaje, likvidacije, deportacije, internacije itd. drugačemislečih ne le toleriraš, temveč se z njimi celo strinjaš. Četudi ravcno tako niso bile sodno dokazane in je ravno tako umrlo veliko nedolžnih ljudi.

Bumči največji cinizem je pa ta, da se ti in tvoji somišljeniki strinjate s POVOJNIMI IZVENSODNIMI POBOJI!

Nekako nočete razumeti, da se je druga svetovna vojna končala 9. maja 1945! In takrat so komunajzarji noreli po Sloveniji in pobijali “domače izdajalce” torej tiste, ki jim niso bili všeč:-(

V vsaki vojni se dogajajo svinjarije, to vemo vsi! Ko je pa vojne konec pa ponavadi poraženci podpišejo kapitulacijo ali pa sklenejo sporazum o miru, ki se ga potem poskušajo držati. Tako je po svetu. Pri nas pa ravno obratno, pa kaj bi ti razlagal…ti tega tako ne verjameš:-)

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Nihče se ne strinja s povojnimi poboji. Za očitno razliko vas glede medvojnega početja domobrancev. RKC se zgleda celo Vovkovega pisma sramuje.

Sicer pa, ko že govoriš o kapitulaciji, je bilo tu že postavljeno vprašanje, kdaj naj bi jo podpisali domobranci in ostale enote ter kdaj so položili orožje? Kolikor je znano, so še ob umiku veselo streljali in počeli svinjarije. Streljali so tudi svoje, če so izrazili željo, da ostanejo doma. Kaj vse so ob umiku počeli, pa vprašaj starejše ljudi. Še posebej četniki.

Popravek: sodelovanje s partizani ni bilo dokazano sodno.

New Report

Close