Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek EEG 5- letnika- potek?

EEG 5- letnika- potek?

Prijateljica mora čez 2 dni z nujno napotnico na preiskavo EEG možganov s svojim 5- letnikom. Zanima jo, kako poteka sama preiskava pri 5- letnem otroku? Menda jih ne uspavajo več, otrok pa mora biti 30 minut popolnoma in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri miru, samo diha lahko. Ali je to res? Ima kdo kako izkušnjo, kako otroku, ki ima že sicer težave s pozornostjo in ne zna bit na miru, to dopovedat? Preiksavo imajo v Kranju. Je kdo bil tam?

Z EEG-jem se merijo električni impulzi možgan (laično povedano). Na glavo ti dajo kot kapo pri frizerju in jo priklopijo z diodami. Vsaka aktivnos možgan, se pa s ploterjem izrisuje na papir (tako je bilo včasih). Pri miru je pa treba zato ležati, da se izpiše res tisto kar želijo. Vsak mižik z očesom, ali premik prsta na roki, se zazna kot aktivnost. Vendar oni ne iščejo take vrste aktivnosti.

Ni pa nič hudega (ne vem kako je s 5-letnikom, ker mora ležati pri miru), nič ne boli.

Moja hčerka je tudi šla na EEg leta 2005 se pravi je imela dobre dve leti. Smo jo morali zvečer dati par ur kasneje spat in pa ob 5 zjutraj smo jo morali zbuditi. ob 8.30 je pa imela uro. Bila je zaspana kot norc ampak ni mogla zaspati in se je sestra odločla za sirup opziroma že nevrologinja je napisala da če ne bo šlo naj ji dajo sirup. Potem je pa cel dan spala kot top. Primeni je bilo tako. So ji pa dali na glavo tiste elektrode kot ti je že napisala. Upam da sem kaj pomagala
Lep dan

Problem je, ker fantek trza z glavo, včasih 10 min nič, včasih 5 x v min. Trzaji so kar konkretni, ne drobni. Z nobeno od znanih tehnik jih niso uspeli umirit, še slabšajo se. Otrok pa v spanju -menda – ne trza. Skrbi jo, da bo kup slabe volje, če ne bo uspavan, kup očitkov, kako ne morejo naredit preiskave – kdo določi, ali otroka uspavajo ali ne? Morda kdo ve?

S starejšo hčerko so imeli podobno slabe izkušnje, stara je bila 2,5 let in po 3 urnem cincanju in ponavljanju so končno posneli tisti EEG, po tem ko so jo uspavali.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Napotnico mi je dala nevrologinja, ki jo je prej tudi pregledala in gor napisala. Nevem kako je pa pri vas.

Ojla,
naš je imel 4 leta pa so uspavali. Midva sva sicer hodila na Vrazov trg. Tam lahko komplet ekipo pohvalim, od zdravnika do sester in vseh, ki sva jih vsa ta leta srečevala. Nikoli ni bilo nič, kar bi me lahko motilo in upam, da je stanje še vedno enako. Nikoli nisva šla v Kranj, ne vem zakaj ne, mogoče pa takrat tega tam še niso delali?

Hvala, poročam dalje 🙂

Barbi, a vi ste tud to skoz dal?

New Report

Close