efekt kot v filmu Das Experiment
Ha, ha, ha … jaz sem pa najprej videla veliko reklamo za stanovanjski kredit, pa sem mislila, da je kdo komu kaj naredil zaradi kreditov … :)))))
No, o tem, da se je učitelj domislil posebne učne metode – igranja vlog, pa ne bi zgubljala besed. To je že stara praksa.
Drugače sem pa o tem projektu brez besed.
Meni je to zanimivo, kako se prava človeška narava pokaže šele v določenih situacijah. Vsak v sebi ima temno stran, nekateri bolj, nekateri manj.
Nekateri imajo lahko veliko hudobije v sebi, pa se to nikoli ne pokaže. Vsaj dokler ne pride do kritične situacije. Samo pomislite, česa so ljudje zmožni med vojno. Koljejo otroke, ženske, starčke… ni jim mar.
Bodite prepričani, da vsaj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vaših sosedov bi počelo enako v vojn. Mogoče bi to počel tudi vaš brat, oče, stric…
Pričakovano, da se bodo nekateri tako “vživeli” v vlogo, da bo na dan prišlo vse tisto, kar v bolj običajnih situacijah nadzorujejo. Obćčutek pa imam, da v vsakem od nas počiva “zver” in tudi sami zase ne moremo biti prepričani, kako bi ravnali v določeni situaciji.
Kaj bi naredila z nekom, ki bi posilil mojega otroka, jaz pa bi nad njim dobila premoč? Sojenje ali rezanje po koščih? Verjetno nekje vmes, a pojma nimam kje! Globoko sem prepričana, da tudi drugi tega ne vedo zagotovo.