Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek efektivna obrestna mera pri stanovanjskem kreditu

efektivna obrestna mera pri stanovanjskem kreditu

Najela sem stanovanjski kredit. Sedaj pa me zanima, če se veča EOM ali gre obrok gor, ali kako je s tem ? Ali mi obrok pade. Nekaj sem slišala da sedaj ko je konec krize, bodo obroki narastli ?!

Odvisno pod kakšnimi pogoji si kredit najela. O tem bistvenem vprašanju si je takrat pač treba bit na jasnem. Če si najela kredit z variabilno obrestno mero, se obroki spreminjajo (tudi to mora biti določeno v pogodbi, kdaj in kako). Je pa za pričakovati zvišanje obrestnih mer v naslednjih letih, kar pomeni višje obroke.

kakšen kredit si vzela: z variabilno ali fiksno obrestno mero? vezano na libor ali euribor? …

recimo če pogledaš euribor chart, http://www.euribor.org/html/content/euribor_data.html ta še vedno pada. obroki se nižajo. bo pa tega slej ko prej konec. (to je recimo v primeru da imaš kredit vezan na euribor plus pribitek)

premalo si napisala.
ne vemo, ali imaš obrok v evrih ali v frankih, ali je fiksna obrestna mera, ali variabilna. a do sedaj je bil obrok vedno enak?

Kaj je trenutno najbolje: vzeti st. kredit v evrih ali frankih, s fixno ali varibilno mero?

Hvala!

New Report

Close