EGIPT hoteli-spet

ne glede na številne poste na to temo: kdo je bil pred kratkim v Sharmu v dobrem hotelu za družino z otrokoma 1,5 in 3 leta? bi se podali na prvo potovanje z letalom z otroci in iščemo hotel z All ter edini pogoj, da je ČIST.
kakšen namig iz prve roke kakšnega slovenca (tuje ocene mi nič ne pomagajo, ker smo si tako različni…), lepoooo prosim!

Na travel.over.net forumu imaš hotelov v Sharmu in debat o njih za par dni za brat.
Aja, pa zakaj že bi bli namigi Slovencev bolj verodostojni kot tuje ocene?
Sama ne hodim z agencijami in na all inclusive variante, kadar potrebujem hotel, ga poiščem in rezerviram sama. In hoteli so bili še zmeraj v skladu z ocenami na tripadvisorju.

Priporočam ti Iberotel Palace. Ima 5 zvezdic, je ob morju, nima koralnega grebena, kar je pomembno, če greš z malimi otroki, saj marsikje ne morejo lepo v vodo zaradi tega. Hotel ima še eno plažo, ki pa koralni greben ima in te tam odpeljejo s svojo ladjico. Hotel je čist, imajo dobro hrano, lahko ješ tudi sadje in zelenjavo, ustekleničeno vodo dobiš tudi za vzeti s sabo in jo uporabljš tudi za pranje zob. Takoj za hotelom je Old Market (stara tržnica). Nam je bilo s 4 letnikom všeč. Aja, hotel je v zalivu in tu manj piha. Kar je prednost, če ne greste poleti.
Obstaja pa nek forum, ki je samo na temo Sharma, kjer lahko prečekiraš mnenja o posameznem hotelu in prebereš izkušnje mnogih slovenskih dopustnikov. Mislim, da se imenuje Moj Sharm ali nekaj takega.

Mislim da imaš v mislih jungle park..ta je zelo super bli smo letos v Hurgadi v hotelu Alf leila wa leila je blo full super čistoča hrana bazeni vse je blo super…v jungle park smo imeli enkraten vstop tako da sem bila zelo presenečena poglej slike na holidaychecu ..upam da sem ti kaj pomagala.lp gastja

Jaz priporočam v Sharmu :
-Hotel Jaz Mirabel Beach Resort 5*
– Hotel Sunrise Tirana Aquapark 4*
Ali v Hurgadi:
– Hotel Jungle Park 4*
– Hotel Iberotel Aquamarine Resort 5*
Mi smo do sedaj potovali z agencijo Odisej, tako da si lahko opis hotelov in cene pogledaš na
http://www.odisej.net/si/katalogi/egipt

V Hurgadi iz iste verige kot Jungle park je tudi Aqua Blue, zelo prijeten hotel. Niso ob plaži, vednar vozi bus, če te ne moti. Nas ni.
V Sharmu pa tudi jaz priporočam Iberotel Palace ob čudoviti peščeni plaži, je pa drag. Če greste v zimskem času bodi previdna pri izbiri lokacije v Sharmu, da ne bo preveč pihalo. Poglej spletno stran “moj sharm” imaš 1000 podatkov o vsem.

Sem bila v hotelu Aquamarine v Hurgadi, je hotel, kakšnega sem prej videla samo v filmih in so se mi zdeli tako daleč in tako perfektni. Midve s sestro sva bili tako navdušeni nad hotelom, ko smo prispeli v Hurgado, da smo odpovedali izlet naslednji dan in ostali kr v Hotelu, kar mi še danes ni žal in naslednje leto se vrnemo prav v tega.
Vse je čisto, vse se sveti, vse je urejeno, spucano, osebje prijazno, sobe neverjetne, bazeni velikanski. V bazenih je vodena aerobika, kjer smo se nasmejale do solz. Imaš fitnes, tobogane in vse kar ti srce poželi. Hrane je toliko, da pravzaprav se ne moreš odločit kaj bi jedu, ker je tako raznoliko. Za zajterk imaš za izbirat 15 stvari, za kosilo vrjetno jih je bilo cež 50.
Ob bazenih imaš senco, na voljo brisačo, super ležalnike, hotel ima lastno plažo, če greš malo bolj levo imajo na voljo tudi tobogane in lahko se potopiš in si ogledaš koralni greben. Imajo možnosti raznih izletov.
Sicer sem sama obiskala Hurgado in spala v tem hotelu samo eno noč, ker smo šli potem dalje, saj smo bili na križarjenju po Nilu in smo ostale noči prespali na barki, me je pa očarala Hurgada in se sigurno vrnem. Vem, da si bom ogledala koralni greben z barko in potapljanje, šla z štirikolesniki v puščavo, se pustila razvajat v hotelu in šla barantat v center
Če koga zanimajo slike hotela ali izleta križarjenje po Nilu mi lahko piše : katja1986@siol.net

Mene Egipt sploh ni prepričal.
Bila sem v Hurgadi, križarjenje po Nilu in v Marsi alam. Splošni vtis je tak, da je res videti vse bleščeče vendar če pogledaš malo bolj vidiš, da je vse narejeno in spucano tako po “egipčansko”, na easy. npr. pod vrati 1centi lufta, da slišiš vsakega ki mimo pride, brisače za plažo dobiš tam, vsak dan drugo, a operejo jih le, če je res umazana :)) Hrana pa res raznolika vendar ima vsa nek specifičen okus tako da bi po 10dneh tudi ubijala za en goveji biftek ali sočno pleskavico. Osebje prijazno, a bog ne daj da sem ostala brez mojega možeka, so domačini tako željni poroke z evropejko:) Da o tem da zaviješ na kakšno tržnico ne govorim, sploh npr. v Dolini kraljev. Dobesedno skoraj te požrejo in ti mahajo s tisto svojo kramo pred nosom. Je treba bit kar odločen, se naučit malo egipčansko in jim povedat tako, da res razumejo, ker “ne, hvala” pomeni “mogoče bi pa malo pogledal” Meni osebno je sicer barantanje všeč, sem se izživela in kupila nekaj res smešno poceni stvari. Vendar je potrebno imeti ogromno časa in volje. Če pa si naiven te lahko precej oberejo. Aja pa treba je barantati prav za vse kruh, vodo, cigarete, če pa vžigalnik slučajno imaš, ti ga sunejo in ti ga hočjo nazaj prodat, haha. Drugače pa templji, templji in še kaj. Ha, veliko je še zgodb..
Da ne bom samo šimfala, za tiste ki greste… morje je čudovito, sploh koralni grebeni. Če imaš srečo srečaš tudi kakega Nemota ali morskega psa, ki te lepo pusti pri miru. Spoznaš novo kulturo, ki je res posebna, sploh če imaš možnost it malo po svoje pohajkovat po mestu…pa še kaj bi se našlo…uživajte vsi ki boste letos užili Egipt…..aja, pa kremo za sončenje imejte s sabo, pri njih je “precej draga” :)))))))))))

Sem bila večkrat v Egiptu – tudi na križarjenju, ki se mi je zdelo sanjsko lepo.
Ne vem no. Jaz sem bila sama brez moža. Ker pa sem takoj dala čutiti distanco me nihče ni nadlegoval. Egipčani zelo spoštujejo ženske.
Le vedet jim moraš dat, da nisi za hece, ker roko na srce veliko žensk v zrelih letih hodi dol na sex turizem. Ne kako tako kot moški na Tajsko.
Vedno sem letovala 4*, razen križarjenje 5*. Vedno zelo zadovoljna. Vedeti pa je treba da je podnebje tam drugačno in naš stil gradnje in pojmovanje čistoče je drugačno.
Malo za ilustracijo najbolj zanemarjene hotele sem doživela v Franciji, sledi Grčija, Španija, Portugalska, Nemčija, Hrvaška …………………………………in na + listi so Bolgarija, Sicilija, Italija celina, Turčija, Tunizija, Egipt.