Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ej MONe, a gremo hrošče lovit?

Ej MONe, a gremo hrošče lovit?

Po krompirju?
V krompirju sem opazil koloradske hrošče, ki pridno objedajo krompirjevo cimo.
Ker, kot veste, sem nagnjen k zdravi prehrani, bi raje hroščke odstranil kar ročno. Ampak za to je potrebno veliko truda in pridne roke. Imam pa samo dve roki.
Ker ste tukajšnje MONe daleč na okoli poznane po pridnosti, solidarnosti in humanitarni požrtvovalnosti, organiziram VELIKI LOV na koloradskega hrošča in njegove grde ličinke.
Dobimo se, na že poznanem zbirnem mestu pred Qlandijo, kjer se bomo z nafrišno opranim traktorjem in prikolico ob zvokih frajtonarice odpeljali do njive.
Vsaka mona naj ima sabo posodico s pokrovčkom, v katero bo nabirala hroščke.
Po končanem pobiranju, bomo prešteli hroščke in tista MONa ki bo nabrala največ hroškov bo bogato nagrajemna. Ne bo vam žal.
Zbiram priijave:

Sem vedu, da na vas lahko zmeraj računam in da se na vas lahko zmeraj zanesem.

Samo veš, da si res dober.
Sicer nimam pojma kje ta Qlandija (to je nek trgovski center a ne?), ampak pametno to, da narediš zabavo iz dela.
Včasih je bilo tega več. Ličkanje, košnja na roke, zraven pa debata, harmonika pa sploh fajn.

A veš kuga. Jaz pa ne morem pridt, ker si mi zadnjič batarje z vilam preluknal, tk da zdaj puščajo, zuni pa en sam dež, plus tega se mi zdaj noga gnoji in ne bom bosa krevsala po njivi, da hudiča še nogo zgubim. Tako,da plesanje tudi odpade. 🙁
Lahko mi pa daš funkcijo nadzornice, bova hrošče štela in vagala in seveda ti bom pomagala pri hrani, ne kuhat, ampak jest, ker vem, da si kuhar k treba. 😉

Ha. ha,, zakon sta, oba 🙂

Ha. ha,, zakon sta, oba :)[/quote]

Taka sva, ne morva pomagat. 😉

Pa porkamadona kmetavzar, pa kaj zdaj ti še kar zame batarje iščeš?? Ne rabiš, ker si me itak razpizzdil, ker ne odgovoriš, pa tako si se jezil, da nobene ni. Pa jebote, kdaj se boš streznil? Pišuka nooo. 🙁

Imam s svojimi hroščki že preveč dela, ne bi šla še tujih pobirat 😛
Sicer si pa malo pozen, če si jih šele zdaj opazil. Sama sem jih že 14 dni nazaj začela pobirat, ker je važno, da ubiješ tastare in ti ne že jajca naserjejo iz katerih pol pridejo ličinke, ki žrejo.
Torej kar lepo pojd na svoj krompir in tudi pod vsak list poglej, da stisneš vsa nasrana jajca. Pobiranje odraslih ti namreč ne bo kaj dosti koristilo zdaj.

Jaz grem zdaj tudi na njivo. Pa taka lepa pikapoka mi je ravno na tipkovnico prišla in jo nesem ven.

Nehaj tako grdo preklinjat. A sploh veš, kaj pomeni druga beseda v tvoji objavi? V svoje dobro jo nehaj uporabljati!

Nehaj tako grdo preklinjat. A sploh veš, kaj pomeni druga beseda v tvoji objavi? V svoje dobro jo nehaj uporabljati![/quote]

Ka ne bom vedla, kaj pomeni kakšna beseda, mi je kmetavzar enkrat, ko je bil trezen, za čuda je redko pri njem, vse lepo razložil in mi rekel, da to besedo lahko uporabljam le v izrednih primerih, ko me res popade sveta jeza, da bi ga zadavila.
Ne sekiraj se, to je pač izredna razmera. Moraš razumeti tudi mene. 😉

K M E T A V ZAR bemoboga si sploh še živ, al kje si?

Ej “kulandija” ti pa kar tihu bod! Sem ti lepo reku, da ne rabiš na gnoj hodit urinirat, ker imam WC že popravljen in lahko hodiš na WC scat. Pa si sama rekla, da raje hodiš na gnoj ljuljat, ker si tako navajena od doma in da na gnoju lahko vsaj komot po domače prdneš. Sama si si kriva, da si na vile stopila in si škorne predrla. Kaj pa hodiš na gnoj iztrebljat in celi vasi rit kazat?
Tiste vile, na katre si stopila in in k so bile v gnoju zakopane sem že 14 dni iskal okol štale pa jih nisem najdu, zato sem ti iz vsega srca hvaležen, da si jih ti najdla, pa čeprav si zato škorne uničla. Saj bi ti jaz svoje tanove škorne posodu pa maš na nogah predolge nohte, tako da ti sploh noga noter ne gre. Ostiž si tiste krempeljce, da ne boš imela nohte take kot kragulj, ko gre kokoš lovit. S tistimi dolgimi ukrivljenimi nohti mi boš še moje škornje uničla, tako da…..uštimaj nohte pa boš moje škorne lahko za tist cajt dobila……
In nič si ne boš zdaj zmišljala, kaj bi ti na akciji raje delala, pa raje hroščke štela in samo malcala pečenko jajca in krompir itd……delala boš tako kot vsi drugi, debela si pa tud že dost. čeprav moram priznat, da ti tisti tatretji šlaufek okol pasu kar paše…….
Uh sem se razpisal…….nimam šasa zdej, grem v kurnik kokoš odpret in jajca pobrat….
Ti pa zdaj, ko maš cajt, lepo razmisli, kako boš zdaj s tistimi tvojimi polomljenimi zvitimi nogami po moji njivi hodila, da mi ne boš ves krompir potacala……..

Če kdo rabi, imam par polžev viška.

Nehaj tako grdo preklinjat. A sploh veš, kaj pomeni druga beseda v tvoji objavi? V svoje dobro jo nehaj uporabljati![/quote]

Ka ne bom vedla, kaj pomeni kakšna beseda, mi je kmetavzar enkrat, ko je bil trezen, za čuda je redko pri njem, vse lepo razložil in mi rekel, da to besedo lahko uporabljam le v izrednih primerih, ko me res popade sveta jeza, da bi ga zadavila.
Ne sekiraj se, to je pač izredna razmera. Moraš razumeti tudi mene. 😉

K M E T A V ZAR bemoboga si sploh še živ, al kje si?[/quote]

Evo me!!! Jaz nimam cajta skoz na forumu viset in klofat…Jaz sem kmetavzar in moram delat noč in dan
kulandija, kje s pa zdej ti? Sama gofla te je in samo jezik otresaš…samo, da ti neb blo treba hroščev lovit……
Kaj mi zdaj skoz očitaš, če sem se zadnjič malo cvička po nesreč nacukal? A je to tak greh? Pravzaprav si me ti nalašč napojila, ker sem moral za vsako izgubljeno partijo duraka, en krigelj cvička spit. Itak si pa pri kartanju ti skoz golfala. A misliš, da nisem vidu, da golfaš? Pol si me mene reveža, k sem bil malo pod gasom, hotla pa še izkoristit. Kar na traktorski prikolici na koruznici…..Če se ne bi jaz takrat zavahral in če ne bi iz traktorske prikolice oba dol padla, bi si drugi še res kaj mislili.
Ne bom nkol pozabu…..

Vse bi sprejela, posodice, hrošče, prevoz, traktor bi še sama oprala…ampak frajtonarica??!! To pa ne. Pa kdaj drugič, če bo še prilika, ob zvokih violine…

Očitno si le kmetavzar, kmet pa nikakor ne, ti kmetije še od blizu nisi videl :-)))) Pa “duraka” si igral, kaj je pa spet to za vraga In to s “kriholm cvička”, vsaj nauči se ponovit besede da ne boš durak, toliko pa menda zmoreš.:-))) Izviren pa si, kot skrhana motika.[img]http://www.picgifs.com/graphics/a/3d-smileys/graphics-3d-smileys-177509.gif[/img]

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

kriglom cvička :-)))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

sovražim ljudi, ki živalim ne privoščijo niti krompirjevih zelišč, sami se pa nalivajo s pijačo in bašejo z mesom. BRUH

Vse bi sprejela, posodice, hrošče, prevoz, traktor bi še sama oprala…ampak frajtonarica??!! To pa ne. Pa kdaj drugič, če bo še prilika, ob zvokih violine…[/quote]
Ti, k si bolj fina!!!
Kaj je pa s frajtonarco narobe? Zašpilam katerokol hočeš. A poznaš un komad: “ne boš ti meni zizike majal”? Poznaš to? Lep komad.
Violino pa na njivo vzamem takrat, kadar grem iz koruze ptiče podit. Namest strašila. Tisto cvilenje in škripanje violine celo medveda iz njive prežene.
Ti kar lepo prid na akcijo, boš takrat, ko bom jaz na frajtonarco špilal, ti pa vato v ušesa potlačla.
Pa violino sabo prinesi, boš pa ti eno na violino zašpilala, če slučajno pobirači hroščev zvečer ne bodo hotli it domov.

Ti modri val, si pa en kljukec.

Modri val, evo, da boš vedu kaj je “durak”
Vaš link

Mi smo v Sloveniji ne na hrvaškem , pri nas je durek ali dorek.:-))) Pa tudi cviček nihče ne pije v kriglih, dvomim da da sploh veš kaj je cviček in katerih sort grozdja in kaj mora izpolnjevat, da je cviček. Sicer pa vsako tele ima svoje vesele, tistih zizik že lep čas nihče niti na frajtonarco ne potegne :-))))) Misliš, da bi se res katera vžgala na tvojo skrajno omejeno primitivnost? :-))))

Mi smo v Sloveniji ne na hrvaškem , pri nas je durek ali dorek.:-))) Pa tudi cviček nihče ne pije v kriglih, dvomim da da sploh veš kaj je cviček in katerih sort grozdja in kaj mora izpolnjevat, da je cviček. Sicer pa vsako tele ima svoje vesele, tistih zizik že lep čas nihče niti na frajtonarco ne potegne :-))))) Misliš, da bi se res katera vžgala na tvojo skrajno omejeno primitivnost? :-))))[/quote]

Ooooo, brez skrbi, da vem kaj je cviček in katere sorte grozdja so v cvičku. Sem vsakoletni prejemnik zlate in velike zlate diplome na ocenjevanju cvička, tako, da ne boš ti meni zizike majal…..
Osnovna trta za cviček je žametna črnina, potem pa še modra frankinja kraljevina, laški rizling, plavc , silvanc štajerka….in še druge sorte katere ti itak ne poznaš…
Pri cvičku nobena sorta grozdja ne sme preveč izstopat in cviček ne sme vsebovat aromatičnih sort grozdja, ker cviček mora bit pitko in gladko vino, ki kliče po “še” Cviček u bistvu piješ lahko za žejo, ker nima visoke stopnje alkohola.
Cviček tudi ne sme presegat 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkoholne stopnje, kar pa zadnja leta postaja problem, saj z manj obremenjenimi trsi, kar je pogoj za dobro vino, dobiva grozdje preveliko stopnjo sladkorja, ki se potem s fermentacijo spremeni v alkohol…..
Sicer pa, kaj ti sploh razlagam, k itak pojma nimaš kaj je cviček.
Cviček je najbolj popularno vino na slovenskem in to gre vam primorcem še najbolj pa prlekom zelo v nos.
Šlk korenčka!

za stopostni alkohol bi pa prišli še vsi Rogovci

Mi smo v Sloveniji ne na hrvaškem , pri nas je durek ali dorek.:-))) Pa tudi cviček nihče ne pije v kriglih, dvomim da da sploh veš kaj je cviček in katerih sort grozdja in kaj mora izpolnjevat, da je cviček. Sicer pa vsako tele ima svoje vesele, tistih zizik že lep čas nihče niti na frajtonarco ne potegne :-))))) Misliš, da bi se res katera vžgala na tvojo skrajno omejeno primitivnost? :-))))[/quote]

Ooooo, brez skrbi, da vem kaj je cviček in katere sorte grozdja so v cvičku. Sem vsakoletni prejemnik zlate in velike zlate diplome na ocenjevanju cvička, tako, da ne boš ti meni zizike majal…..
Osnovna trta za cviček je žametna črnina, potem pa še modra frankinja kraljevina, laški rizling, plavc , silvanc štajerka….in še druge sorte katere ti itak ne poznaš…
Pri cvičku nobena sorta grozdja ne sme preveč izstopat in cviček ne sme vsebovat aromatičnih sort grozdja, ker cviček mora bit pitko in gladko vino, ki kliče po “še” Cviček u bistvu piješ lahko za žejo, ker nima visoke stopnje alkohola.
Cviček tudi ne sme presegat 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkoholne stopnje, kar pa zadnja leta postaja problem, saj z manj obremenjenimi trsi, kar je pogoj za dobro vino, dobiva grozdje preveliko stopnjo sladkorja, ki se potem s fermentacijo spremeni v alkohol…..
Sicer pa, kaj ti sploh razlagam, k itak pojma nimaš kaj je cviček.
Cviček je najbolj popularno vino na slovenskem in to gre vam primorcem še najbolj pa prlekom zelo v nos.
Šlk korenčka![/quote]

Saj bo bolš :-)) Malo težav imaš z osnovami izvirnosti, tako da ostane zgolj poplnoma prazna primitivnost, ti kar uživaj.:-)))

Ampak google in wikipedia sta pa fajn stvar, ne kmetazvar? :-))))))

New Report

Close