Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Eko sklad

Eko sklad

Kako dolgo ste čakali na povračilo stroškov iz ekosklada.?Mi smo dali vlogo lani aprila,pa še nič ne kaže,da bi bilo kaj rešeno

Jaz sem oddal decembra 2020, rešeno je bilo julija 2021

vas ni sram da jemljete subvencije?

Zakaj že,? Za 90 jurjov obnove bomo dobil okol 8 jurjov. Vložili decembra 21, mogli dofat popravek, še čakamo.

Čist odkrit: če bi menjali samo streho bi blo 15 jurjov. To morš, če ne v talar teče. Fasada in vse izolacije itd za 75jurjov?

Kolk let se loh grejem in kuham, če znaša ta znesek na letni ravni 2500e?,pa ni da zdaj zaradi nave fasade stroška ogrevanja sploh ni več….morm zračunat, sam pod jurja500 ni….

In tako imamo 30 let samo zaradi fasade, in še vedno ostaja v 30 letih 45 jurjov za gretje za plačat.

To znači: če kurim staro potratno bajto razreda H v 30 letih zmečem 75000jurjev.(30*2500)

Če pa žgem sanirano bajto dejmo rečt C klas pa dam 75000( (fasada) + 30let * 1500(gretja, ker je manj izgub)=pa 120000eur.

Okn tle not ni štet 15000.

Kaj se mi splača? Fasada je -. Ker po 30 let bo potrebna ziher neka sanacija….pa še plačat jo moraš takoj in zdaj.

Gretje pa počasi plačuješ, kot bi kreditiral…..

Zdej pa računite kdaj bi bla nula…k bi se bajta že zdavni lupla …

Tko, da s to subvencijo dobiš vsaj 2 zrni peska v oči….zato jo vzamemo…

niti centa nisem dobil od teh eko kretenov, raj si prst odrezem kot vzamem en eur subvencije….

Odgovor na objavo uporabnika
Covid 2021LE, 16.03.2023 ob 21:41

Zakaj že,? Za 90 jurjov obnove bomo dobil okol 8 jurjov. Vložili decembra 21, mogli dofat popravek, še čakamo.

Čist odkrit: če bi menjali samo streho bi blo 15 jurjov. To morš, če ne v talar teče. Fasada in vse izolacije itd za 75jurjov?

Kolk let se loh grejem in kuham, če znaša ta znesek na letni ravni 2500e?,pa ni da zdaj zaradi nave fasade stroška ogrevanja sploh ni več….morm zračunat, sam pod jurja500 ni….

In tako imamo 30 let samo zaradi fasade, in še vedno ostaja v 30 letih 45 jurjov za gretje za plačat.

To znači: če kurim staro potratno bajto razreda H v 30 letih zmečem 75000jurjev.(30*2500)

Če pa žgem sanirano bajto dejmo rečt C klas pa dam 75000( (fasada) + 30let * 1500(gretja, ker je manj izgub)=pa 120000eur.

Okn tle not ni štet 15000.

Kaj se mi splača? Fasada je -. Ker po 30 let bo potrebna ziher neka sanacija….pa še plačat jo moraš takoj in zdaj.

Gretje pa počasi plačuješ, kot bi kreditiral…..

Zdej pa računite kdaj bi bla nula…k bi se bajta že zdavni lupla …

Tko, da s to subvencijo dobiš vsaj 2 zrni peska v oči….zato jo vzamemo…

90.000€ obnova?

Ja, če si poleg strehe, fasade in vsega stavbnega pohištva menjal se vse talne obloge, napeljave, pohištvo….

Eko sklad je nateg! Dajo denar samo tistim ki ga že imajo in lahko investirajo vlagajo in plačajo svoj delež. Za tiste, ki res rabijo obnovo, eko sklad ne pomaga. Pesek v oči za cepce.

Imamo zelo slabe negativne izkušnje in še nesramni so do tistih, ki res rabijo pomoč

3 jurje od cca 15 jurjov investicije. Čakali celo leto in dočakali. Eni o eko skladu nimajo blage veze, zato pišejo bedarije.

Ah ja:

Streha s 34cm izolacije (8 termotop, 26 ursa sf34), tondach, pločevinasto obdelan napušč, 225m2.

Fasada 450m2, Webertherm triglav 13,5cm.

Obdelava balkonov v 108m2-izotekt,stirodur (okol in okol), estrih, mapelastic hidro izolacija II, keraflex lim, ploščice.

Oknske police so ble jurja.

To zgor gre v ekosklad.

Pol pa še

Nova ograja, 100m, Alu, Josef Steiner, najbl ugodna kr je blo, 10 jurjov, s tem, da je osnovni železni okvir ostal, prešvasal sem le stebre ob fasadi.

Menjava marmorja na štenghausu zunaj 32m2, 2x Pirnarska vhodna vrata alu, osnovni model glavna 2400+ dodatna pa 1300 in kritina štenghausa 500eur.

Kolk je bil sanirn omet za priličje stari del bajte ne vem, je pa pizdarija draga k pes, ker je treba steno olupit do kamna/ cigle preden namečeš, ca 60m2.

15cm klasike fasade za novi del pritličje isto 60m2.

2,5 stanovanjska partijska hiša tlorisa 10.59x 11.89m (brez fasade). Sleme na višini 12m, žleb na 9m.

Lesa na bajti ni več. Štriha se nič, se samo pomiva.

Aja, okn je menjan že pred 8-9  leti (43kos) Termoglas, trislojna šipca, ni predmet obnove. Kurilno/ogrevalna naprava tudi ne, tud staro nekaj takega.

Aja no, 4 nov Velux okna s senčilom 78x 140 tudi gresta v ceno strehe še.

V stanvanju imam še vedno partijsko uno belo kuhno iz leta 78….

Po inf. je kar veliko preskakovanja po vezah. Če bi dobro pogledali so menda nekateri izkoristili subvencije za vse živo  ,za več različnih nepremičnin, zato za druge zmankuje.

Julij Cezar, 16.03.2023 ob 21:43

niti centa nisem dobil od teh eko kretenov, raj si prst odrezem kot vzamem en eur subvencije….

Jaz sem pobral vse subvencije in še kredite zraven (avto, fasada, streha, toplotna črpalka, okna, solarna elektrarna).

Eko sklad, 17.03.2023 ob 00:20

Po inf. je kar veliko preskakovanja po vezah. Če bi dobro pogledali so menda nekateri izkoristili subvencije za vse živo  ,za več različnih nepremičnin, zato za druge zmankuje.

43 oken imaš na hiši?

Anonimno 7104, 17.03.2023 ob 01:50

Jaz sem pobral vse subvencije in še kredite zraven (avto, fasada, streha, toplotna črpalka, okna, solarna elektrarna).

seveda da si, spadas pa tisti grupo ku potem jodlajo zakaj pa kmetje poberejo subvencije ki jih tala drzava…in to se gre za denar vseh davkoplacevalcev ki ga drzava tako rada razmetava s temu eko subvencijami

New Report

Close