Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek EKO sklad

EKO sklad

Pozdravljeni!

Zanima me, če je kdo med vami, ki je pred kratkim koristil nepovratna finančna sredstva iz EKO sklada za menjavo zunanjega stavbnega pohištva (okna). Kako dolgo traja, da dobiš odgovor, če so ti ugodili? Kako dolgo potem traja, da ti nakažejo denar? Hvala vsem za odgovore!

lp

zakonski rok za odgovor je 90 dni, odgovorijo nekaj čez, po končani investiciji in vseh dokumentih, ki jih moraš predložiti v dokaz, da je investicija zaključena, pa je 30 dni da ti izplačajo subvencijo. tako je bilo z vsemi mojimi strankami. pomembno!! račun moraš plačati v celoti, šele potem ti izplačajo subvencijo.

Moja izkušnja je nekoliko drugačna od katarinine. Predvsem se niso držali maksimalnih rokov, temveč sem dobila odgovore PREJ. Torej, moja vloga je bila popolna, sklep skupaj s pogodbo sem prejela v 40 dneh od vložitve (pa so takrat, ko sem vložila, bojda bili zasipani z vlogami – tudi do 500 na dan so jih prejeli, bil je tudi čas dopustov). Po končani investiciji sem poslala vse potrebno (izjavo o zaključku del, slike, originalne račune, dokazilo o plačilu) in v 10 dneh dobila denar.

Splača se ti potruditi pri vlogi in končnih papirjih (saj ni tako komplicirano in zahtevno), da ne boš izgubljala časa z dopolnjevanjem nepopolne vloge.

Hmmm, tudi jaz sem dobila odgovor prej.

Mislim, da rešujejo po vrsti in tudi drugi, s katerimi sem govorila, so dobili dokaj hitro odgovor, vsekakor pa ne čez rok.

Jaz sem vlogo že poslala, sedaj čakamo na odgovor. Dela so dokončana, račun dobim kmalu, v tem tednu nekje ( 8 dni po končanem delu ). Plačali smo v celoti. Ali lahko pričakujem, da mi bodo odobrili? Vse ustreza standardom, ki jih zahtevajo in sredstva so še, mi je po telefonu povedala na EKO skladu. Torej, nevem, ali lahko pričakujem, da mi bodo odobrili oz. ali je možno, da me zavrnejo, čeprav vsem standardom okna ustrezajo?

Hvala vsem za odgovore!

lp

Če okna ustrezajo razpisnim pogojem, potem nimajo razloga, da bi zavrnili.
Tudi mi smo denar že dobili – od oddaje vloge do izplačila je minilo cca 2 meseca.

Lp.Se opravičujem da se javljam na to temo a imam kar nekaj vprašanj.
Ali lahko uveljavim subvencijo za okna če gradim novo hišo?
Kaj vse spada pod eko sklade?Izolacija in fasada tudi?
Res nimam pojmain se obračam na vas tukaj.
Hvala za odgovor..

Tu imaš vse informacije glede aktualnega razpisa: http://www.ekosklad.si/html/razpisi/main.html

zgoraj sem pozabila napisat, da sama nwe koristim ekosklada, pač pa moji kupci, zato vem, da nekateri čakajo tudi več kot zakonskih 90 dni na pogodbo, kako hitro pa dobijo denar, pa mi ne povejo, pa tudi moja stvar ni, da bi to vedela. za pogodbo pa vem zato, ker z izdajo računa čakamo dokler ne dobijo pogodbe.

če čakajo, so sami krivi, ker so očitno dali nepopolno vlogo

ali pa se tvoj podatek nanaša na stare razpise. pri tem tazadnjem ni bilo tako, kot praviš.

New Report

Close