Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek eko sklad vprašanje

eko sklad vprašanje

Mi lahko prosim nekdo odgovori kako je s temi subvencijami? Glede na to, da je čakalna doba za odobritev zelo dolga me zanima ali mi oz. izvajalec del lahko začne z delom že preden se vloga odobri? Predračun imamo, smo ga poslali na eko sklad, sedaj pa me zanima ali moramo čakati, da nam to odobrijo ali je možno, da bo pač končni račun in plačilo za vsa izvedena dela izveden v bistvu še pred samo odobritvijo? Me skrbi, da v tem primeru, da bi izvajalcu plačali še pred odobritvijo, da nam potem ne bi na Eko skladu hoteli vrniti te {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nazaj? Ima kdo izkušnje s tem?

Mi smo dali vlogo šele po končanih delih, lani konec leta. Nam pa še niso nič poslali, ker zdaj baje obravnavajo vloge oddane lani septembra.

Na spletni strani Eko sklada piše, da lahko pričnete z izvedbo del takoj po oddaji vloge.

Super, hvala, potem lahko začnemo. Hvala in lp

To menda ne velja, ali pač?

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Bomo ugotovili, ko dobimo odgovor :). Investicija bi morala biti tako ali tako, če pa dobimo kaj subvencionirano, pa toliko bolje.

Mi smo se namreč tudi zafrknili 🙁
V razpisu namreč piše, da moraš vlogo oddat pred investicijo, enako mi je zatrdila na skladu. Pri nas smo postavljali montažno hišo, ki je bila postavljena v nekaj dneh s streho in kolektorji… v teh nekaj dneh bi morala oddati vlogo (ko je bila postavljena hiša, kolektorji pa še ne na strehi) 🙁

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, vse bi vam moral razložiti izvajalec del, za katere ste bili zainteresirani za subvencijo od sklada. Razen, če z njim o tem niste nič debatirali.

Smo še pred postavitvijo. Takrat so nam tudi povedali, da varčna hiša to ne bo, ker imamo ogrevanje na olje, lahko pa bi uveljavljali subvencijo za kolektorje in rekuperator. So nam tudi rekli, da bodo pomagali pri dokumentaciji, ampak tisti moment, tistih nekaj dni, ko bi morala to urejati, sva tudi z možem na sklad pozabila.

Ne pozabite slikati preden začnete z deli! Sicer ne vem za kakšna dela gre, ampak preberi, če potrebujete tudi fotografije.
Meni so rekli tako, da oddamo vlogo, opravimo dela (toplotna črpalka), ko prejmemo pogodbo od njih, pa pošljemo še tisti zadnji zaključni del papirjev.
Zadnjič sem nekje zasledila, da res obravnavajo šele septemberske vloge, tako da se bomo še načakali.

Lp, N

Glede na določilo razpisa, da je nova naložba naložba, ki je izvedena po oddaji vloge, Eko sklad vlogo, ki je oddana po izvedeni naložbi zavrne.

Pozdravljeni,

Želim oddati vlogo za zunanje stavbno pohištvo (če nisem že prepozen?)
Zato me zanima, kako moraš poslikat okna in balkonska vrata:
A tako, da poslikaš celo zunanjo steno (vse štiri) in potem na tej sliki označiš vsako okno ali vrata posebej?
Ali pa slikaš posamezno okno ali vrata čisto od blizu?
Ali se slika od znotraj?

Hvala za odgovor

Poslikajte vse od zunaj, da je razvidna pozicija na objektu. Vsakemu daste oznako, morda opis (enokrilno, dvokrilno, dimenzija) in to je to. Imejte pa cimvec slik, da lahko vedno dokazete kako je bilo pred menjavo.

Zdravo.
Najboljše,da počakate ,da dobite denar od eko sklada in potem plačate izvajalca! Ma ni problema avta za 50.000,00 eur kupit izvajacu pa je problem plačat!

Z deli lahko pričnete nemudoma po oddaji vloge za nepovratna sredstva eko sklada[/url] – ni pa nujno, da bo vaša vloga odobrena, itq. Veliko tega je pregledno zapisanega na https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/gradnja-obnova/eko-sklad-kako-pridobiti-nepovratna-sredstva-ekosklada-aktualni-razpisi-subvencija-kredit/

Rad bi vložil tožbo proti eko skladu zaradi zavrnitve vloge. Ali pozna nekdo kakšnega dobrega odvetnika?

New Report

Close